Ogród Linety 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Linety 2

Post »

Linetko mój -Twój agapant rośnie ;:196 nadal
...palemki ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Linetko, podziwiam Twój zapał do wysiewów ;:180 Ja wystartuję z nasionkami w lutym, znwu wysieję lobelię, kobeę i może jeszcze heliotrop. Na agapanty będę polować w donicach 8-)
Miłego wieczoru :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Linetko mam nadzieję , że będziesz nas informować jak rosną palemki!
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

BOGUSIU, dziękuję, ja też jestem często na Twoim wątku, chociaż nie zawsze zostawiam ślad. Cieszę się, że dochodzisz do zdrowia.

EWUNIU, właśnie, zastanawiam się tylko, w jaki sposób koty mogły zatruć się daturą. Czy na przykład ocieranie się o liście, a potem lizanie futerka podczas mycia mogło się do tego przyczynić. Nie wiem, w każdym razie ci, co mają koty i datury (Datura stramonium), może też zauważą jakieś niepokojące zjawiska. Chciałabym jakoś porównać nasze obserwacje i obserwacjami innych.

ELU, tak, moja jest w piwnicy, ale obcięte z niej sadzonki na razie trzymam w pokoju w wazonie z wodą. Jak myślisz, wypuszczą korzonki?

STOKROTECZKO, cały czas mam nadzieję, że to jeszcze nie koniec. Przecież w tej doniczce jest sześć nasion. :D

MISIU, wspaniale. :) Ciekawe, kiedy zakwitnie. Mam nadzieję, że da z siebie wszystko i nie przyniesie mi wstydu. :D

ROBACZKU, będzie mi bardzo miło ofiarować Ci sadzonki agapanta (mam biały i niebieski). Chciałabym je kiedyś zobaczyć w Twoim pięknym ogrodzie. :)

MASECZKO, jasne, sama ciągle do nich zaglądam i przeżywam każdą zmianę w doniczce. Na pewno będę robić zdjęcia i pisać sprawozdania z ich rozwoju. :)
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Linetko datura dobrze że jest już w chłodzie a moje głupie kwitną jeszcze na korytarzu i szkoda mi obcinać ;:108 Zapach jest cudowny.Datury pewnie puszczą korzonki,ale można je też włożyć do ziemi ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

I jak tam, będzie nowy bukiecik z róż ?
U mnie też widzę jeszcze pączki, ale już chyba nie zdążą.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Gosia ;:196
wieczorkiem przejdę się po Twoich włościach :wit
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

Mam trochę czasu . Więc robię mały spacerek :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Lineta pisze:ROBACZKU, będzie mi bardzo miło ofiarować Ci sadzonki agapanta (mam biały i niebieski). Chciałabym je kiedyś zobaczyć w Twoim pięknym ogrodzie. :)
Linetko, byłoby wspaniale ;:138 Powiedz czym mogę się odwdzięczyć, to z przyjemnością przyszykuję paczunię ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Prędzej koty jadły liście albo drapały korę :wink: Moje nie miały do czynienia z tą jednoroczną.
Też często zaczynam siać w lutym :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Cześć Wam wszystkim!
Dobrze, że ten dzień ma się ku końcowi. Sytuacja w pracy kosztuje mnie trochę nerwów, ale jakoś na razie wszystko dobrze się skończyło. Mogę spokojnie oddać się przyjemności żeglowania po forum i oglądania Waszych roślinek. :)

BARABELLA, mam nadzieję, że teraz będziesz wpadać od czasu do czasu. :) A ławeczka pod brzozą to części starego kominka, zestawione inaczej przez mojego uzdolnionego M. :) W każdym razie pomysł niezły, prawda?

ELLEBELLE, moja datura zrzuciła ten swój jedyny kwiat, więc ją obcięłam. Wyczytałam na wątku daturowym, że to ją zabezpieczy przed chorobami. Ale zapachem się nie nacieszyłam, za krótko tego było i za mało. Liczę pod tym względem na przyszły rok. Wspaniale, że Twoje jeszcze kwitną, że jeszcze masz się czym cieszyć. :)

KOGRA, bukiecik jest! Marniutki, bo marniutki, ale w końcu jest połowa listopada. Oto on, tym razem naprawdę ostatni różany bukiecik z mojego ogródka.
Obrazek
Ścięłam już wszystkie pączki, nawet te zupełnie zamknięte, bo lada chwila zniszczy je mróz. Dziś rano wszystko w ogrodzie było białe, pokryte szronem. Żegnajcie, różyczki!

GRAŻYNAROSA, cieszę się bardzo, zapraszam. :) I dziękuję Ci najserdeczniej za cudowne choinki z żołędzi. I za papierowo-makaronowe aniołeczki. ;:196 Jesteś niesamowicie zdolna. ;:215

SANGWINARIA, dziękuję, cieszę się. Ja też muszę zobaczyć Twój ogród, bo jakoś jeszcze do niego nie trafiłam. Ale lepiej późno, niż wcale, prawda? :)

ROBACZKU, na razie zobaczmy może, czy przesyłka dotrze, czy roślinki nie daj Boże nie przemarzną, no i czy się przyjmą! Pakowałam je dzisiaj do koperty i widzę, że nie są jakieś specjalnie mocne. Jeśli zajdzie potrzeba, to na wiosnę przyślę Ci sadzonki drugi raz, dobrze?

EWAMAJ, no właśnie, licho wie, co te kociska robiły, więc najbezpieczniej było pozbyć się tych roślin z ogródka.
A z tymi wysiewami to masz rację, sianie w listopadzie to chyba zły pomysł. Z drugiej strony, nie wiem, jak bardzo świeże mają być nasiona takiego na przykład agapanta, dlatego wolałam je wysiać zaraz po zbiorze. Jak się nie uda, to trudno. Spróbuję znowu za rok. :)
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Linetko te różane pączusie w wazoniku wyglądają ślicznie.....chyba od Ciebie ,,zmałpuję ,, i jutro tez pójdę zerwę swoje pozostałości różane.... niech lato troszkę zatrzyma się w domku :D
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

AGNESS, pewnie, choćby miały zwiędnąć i nie rozwinąć się, to zawsze trochę pocieszą oko. A na zewnątrz i tak zginą, przecież już coraz zimniej.
A przy okazji: powiedz, gdzie jest Twój aktualny wątek? Tyle ich masz, a co zaglądam do któregoś, to jest już zamknięty. :(
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Linetko, ogrodowy wątek zamknęłam na zimę..... pokazałam już wszystko co było do pokazania w ogródku . Ale żeby szybko i miło upłynął nam czas do wiosny otworzyłam wątek z pogaduchami :D i bardzo Ciebie tam zapraszam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jakie śliczne skulone pączuszki zimowe!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”