Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Gosiu, bardzo ładne są te prawie białe aksamitki... jeśli będziesz pamiętać i uzbierasz dla mnie kilka nasionek, to będę wdzięczna 

- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Uploaded with ImageShack.us
Justynko,do tej pory obcinałam floksy po przekwitnieniu przy ziemi,nie miałam pojęcia,że one mogą ponownie zakwitnąć.Teraz obcinam same kwiatostany i jestem ciekawa czy zobacze jeszcze kwiaty w tym sezonie,bo wczoraj obciełam juz prawie wszystkie floksy,szybko przekwitły.

Ewa,wczoraj rano miałam 7 nowych kopców,siedziałam ze 2 godziny,lałam z węża wodę w dziury,cały dzień był spokój,a dzisiaj rano powtórka z rozrywki,ale rozgrzebałam i w koryrarze wsadziłam karbid.Nie pomaga nic,ani pety,ani saszetki,ani karbid,ani woda,mam je jakieś tresowane.Pułapka jest u nas w ogrodniczym,ale kosztuje 230 zł,ciekawe czy na łapke na myszy by sie wzięły?

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Gosiu Eukomis piękny, ta pułapka rzeczywiście koszmarnie droga , sama ją oglądałam bo podobno skuteczna , ale kieszeń mi za bardzo obciąży . W ogrodniczych jest płyn na krety , używa go lejąc trochę na szmatkę i wkładam do kopców , jest strasznie cuchnący , na jakiś czas odstrasza, a potem powtórka z rozrywki.
- malgocha1960
Danusiu,ja miałam długo spokój z kretami,w ubiegłym roku raz zrobiłam polowanie,złapałam i to wszystko,a w tym roku od wiosny non stop walka i mam wrażenie,że przeszły szkolenie w cyrku.

Aguś,dla ciebie zawsze,za te 3 erecty,które tak pięknie rosną.Mam gdzieś jeszcze zdjęcie robione wczoraj tym nowym żółtym,są piekne,płatki zupełnie inaczej się układają,tak do środka,ale nie są jeszcze w pełnym rozkwicie.

Aguś,to są te nowe zółte aksamitki,zdjęcie robione wczoraj pod wieczór.Będą ciekawe jak rozkwitna w pełni,na opakowaniu było napisane nowość i chyba tak jest,bo nie widziałam jeszcze takiego układu płatków,troche podobne do astrów.

-- 8 sie 2012, o 08:19 --
Danusiu,chyba ta pułapka byłaby najskuteczniejsza,ale za tą cene to ja mam 20 hortensji pieknych.

Aguś,dla ciebie zawsze,za te 3 erecty,które tak pięknie rosną.Mam gdzieś jeszcze zdjęcie robione wczoraj tym nowym żółtym,są piekne,płatki zupełnie inaczej się układają,tak do środka,ale nie są jeszcze w pełnym rozkwicie.

Aguś,to są te nowe zółte aksamitki,zdjęcie robione wczoraj pod wieczór.Będą ciekawe jak rozkwitna w pełni,na opakowaniu było napisane nowość i chyba tak jest,bo nie widziałam jeszcze takiego układu płatków,troche podobne do astrów.

-- 8 sie 2012, o 08:19 --
Danusiu,chyba ta pułapka byłaby najskuteczniejsza,ale za tą cene to ja mam 20 hortensji pieknych.

Piękne, piękne, piękne
i psinka taka kochana i słodka 

Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
- malgocha1960
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ajajaj, zgubiłam Twój wątek i dopiero znalazłam...na szczęście
A przygnałam tu, żeby zobaczyć białe aksamitki, bo przeczytałam u Agi, że je masz - no super po prostu!...jakbyś tak miała za dużo nasionek...
I piękne hortensje, takie dorodne - jak wszystko u Ciebie zresztą. Zachwyca mnie też niezmiennie różnorodność i bogactwo kwiatów
Jaki piękny kolor mają te ostatnie begonie!

A przygnałam tu, żeby zobaczyć białe aksamitki, bo przeczytałam u Agi, że je masz - no super po prostu!...jakbyś tak miała za dużo nasionek...

I piękne hortensje, takie dorodne - jak wszystko u Ciebie zresztą. Zachwyca mnie też niezmiennie różnorodność i bogactwo kwiatów

Jaki piękny kolor mają te ostatnie begonie!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- malgocha1960
Justynko,Dzięki,a Tosia faktycznie słodka i teraz bardziej posłuszna i ułozona jak Melcia,chociaz tyle szkód w ogrodzie narobiła na początku jej bytności u nas.

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu pierwszy raz widzę tak jasny kolor aksamitek, zbieraj nasionka.
- malgocha1960
Ewa,begonie z ostatniego zdjęcia to jakaś gigantyczna odmiana jak te na tarasie w stojaku.Nasiona bedę zbierała,całą zimę mamy na wysyłki,nie ma problemu.

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Gosia ukorzenił mi się już ten koleusik od Ciebie-ten o wąskich,pokarbowanych listkach-sliczny jest!!! Kochana jakie Ty masz ostróżki? Ja zaczęłam zbierać o kwiatach pełnych...
- malgocha1960
Ta prawie biała aksamitka nazywa się-aksamitka wzniesiona tagetes erecta i nic wiecej,tylko na obrazku ma piekny kolor i kwiat.Z kolei ta zółta z innymi kwiatami nazywa sie fantastic i dopisane jest-nowośc.

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Gosia być może ta biała to vanilla ice-ale nie jestem pewna.Kilka lat temu w krakowie widziałam te aksamitki u ludzi w ogródkach ale tamte były skarlone chemicznie.U mnie ta biała jeszcze nie rozwinęła się (chyba)-ale zbiorę z niej nasionka.A jak tam u Ciebie ten słoneczniczek o pstrych liściach? czy dasz radę z niego zebrać nasionka?
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W przyszłym sezonie poszukam ich nasion, są piekne jeszcze nie spotykane tu w moich rejonach.
- malgocha1960
Marzenko,te ostrózki to jednoroczne,zbieram sobie nasiona,bo sa piekne i dłuzej kwitna niż bylinowe.Tylko na całe opakowanie trafiła mi aż jedna biała,aona najbardziej przypadła mi do gustu.W przyszłym roku jak dozyje posieje je bardziej w kepkach.
Cieszę sie,że koleusek się przyjął.Ja poluję na borowe,czerwone,ale jak do tej pory łowy niestety nieudane.

Cieszę sie,że koleusek się przyjął.Ja poluję na borowe,czerwone,ale jak do tej pory łowy niestety nieudane.