Witajcie
Mieliśmy straszną burzę w nocy, wichura wytargała mi ogród na każdą stronę, ale to i tak nic..powaliła mi też ogromną glicynię - konstrukcja metalowa i palik drewniany, który ją trzymał pękły... rano znalazłam ją na ziemii..

Jak się okaząło, pękła konstrukcja, ale drzewo wygląda na ocalałe, więc szykujemy z M wariant awaryjny i wzmocnienie palikami. Dzisiaj znowu ma być strasznie..
Ewa, ja sadziłam lilie jesienią, niczym nie okrywałam i wszystkie wzeszły, mimo obaw. Regale Album ma wyjątkowy urok, wydaje mi się, ze sprawdza się w tej kompozycji z Chopinem,
kupisynkiem (hihihi), czosnkami i margeritką
Agness, dziękuję! Jesteś kochana, to miód na moje serducho..
Ewcia, pogoda szaleje..deszcz fajny, ale po co ta wichura..?

Pozdrowienia dla Dawida
Maddy, bardzo dziękuję za miłe słowa i odwiedziny
Asieńko, tak mi przykro..normalnie brak słów..ludzka podłość nie zna granic..przytulam Cię kochana
Agatko, dziękuję! To wiele dla mnie znaczy i zachęca do tego, aby zasłużyć na takie komplementy
Aguś,
Pomponella jest wspaniała, będziesz z niej zadowolona! U mnie miała robić za niskie towarzystwo dla
Edena i sama widzisz efekt..

Przerosła go 3-krotnie i króluje na tej rabacie!Krążki torfowe kupiłam akurat w osiedlowym ogrodniczym, ale powinny być w markecie. Jak nie znajdziesz, to daj znać, wyślę Ci.
ps. Dzięki za wsparcie, czasami ogarnia mnie słabość..

Nie potrafię odmówić komuś bliskiemu pomocy czy przysługi, a czasami dostaję za to kopa... Jak się kiedyś wybrałam do niej na kawę, to miałam
deja vu. Przerobiła ogród korzystając z moich pomysłów bez słowa. Miło mi, jeśli komuś coś się u mnie spodoba i zainspiruję go do zmian u siebie, ale fajnie by było, gdyby sąsiadka cokolwiek ze mną uzgodniła, a przede wszystkim, żeby nie sadziła wszystkiego tak samo..przecież jest tyle roślin, opcji..
Sara, witaj! Każdy zaczyna od małej ilości róż.. cieszę się, że powoli zarażasz się powszechną na Forum różyczką

Która Ci się podoba? Może mogę coś doradzić?
Kilka ogrodowym widoków..z przed wichury..
Hortensja Annabelle - w tym roku ma bardzo duże kwiaty, w stylu bukietowych
& Merselisborg
Casanova
Courtyard Kolo & Creme Caramel
Pamiętacie żylistki przed choinkami?
Ma Normandie - ma powalający zapach i kwiaty
większe od moje dłoni

Niecierpki wyglądają jakby się wreszcie zadomowiły..może towarzystwo smagliczki im tak spasowało..?
Lilia Regale Album & Rozwar

Lina R. & Knirps
Zamiast powojnika
Jackmanii...Jan Paweł II - oryginał wyglądałby lepiej, ale narzekać nawet nie wypada...
Jan Paweł II & The President

Indigolette & Knirps