Wiejski ogród c.d.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejski ogród c.d.
Marzenko zmniejsz proporcje nie pojesz ale spróbujesz.
Beatko niech żyje poczta polska!
Lidziu nie strasz! ja nic nie okryłam jutro chyba bez ociągania wstanę rano i polecę do kurnika, żeby sprawdzić co na grządkach. U nas nic nie mówili, ale Olkusz -1. Rok przestępny!
Beatko niech żyje poczta polska!
Lidziu nie strasz! ja nic nie okryłam jutro chyba bez ociągania wstanę rano i polecę do kurnika, żeby sprawdzić co na grządkach. U nas nic nie mówili, ale Olkusz -1. Rok przestępny!
Beznadzieja z tymi przymrozkami.
Ciągle latam do termometru i patrzę. W razie czego mam jakąś agrowłókninę w garażu, to ponakrywam moje świeżo obsadzone rabaty.
Jeju, to przecież maj, a tu taka zimnica.

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
widziałam już posadzone ...muszą przyjąć się a orlikom to kwiatki podparłam patyczkami... 

- Maska
- Kontakt:
Linetko niech się dzieje wola nieba .....
Misiu masz namiastkę, ale od następnego roku już nie trzeba będzie podpierać patyczkami
dodałam Wam kuklika i wiekuistkę (takie malutkie)
Misiu masz namiastkę, ale od następnego roku już nie trzeba będzie podpierać patyczkami
dodałam Wam kuklika i wiekuistkę (takie malutkie)
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Dzięki za odwiedziny.Odpowiedziałem Na wszystkie pytania w Moim wątku.
Masko, te moje rabaty chyba nie będą odpowiednie dla tych roślinek od Ciebie? Bo tam jest wystawa dokładnie południowa, jak na patelni. Chyba powinnam poszukać bardziej zacienionego miejsca, prawda? Jak radzisz?
- Maska
- Kontakt:
Jurku dzięki wyczytałam. Jak zrobię skalniak z prawdziwego zdarzenia to się zgłoszę po rady i skubnięcia oraz nazwę tej opuncji , bo na nią mam ogromną ochotę no i w lewizjach się zakochałam
Linetko sadź tam gdzie masz miejsce. To nie są rośliny do cienia. Radzę Ci tylko goździka posadzić w pojemniku , bo przerasta w czasem trawą i już nie jest taki ładny. Moja sąsiadka ma w starej miedniczce i wygląda super.
Linetko sadź tam gdzie masz miejsce. To nie są rośliny do cienia. Radzę Ci tylko goździka posadzić w pojemniku , bo przerasta w czasem trawą i już nie jest taki ładny. Moja sąsiadka ma w starej miedniczce i wygląda super.
Dobrze, dziękuję, tak zrobię. 

- Maska
- Kontakt:
Witajcie, niestety noc dla niektórych roślin była nieżyczliwa. W tej chwili jest 4 stopnie, ale w nocy miejscami był przymrozek i poszły mi pomidory, bób schylony smętnie ale pewnie wstanie, co dalej okaże się jak minie jakiś czas. Na trawie w niektórych miejscach tylko przymrozek.
Ale kawę trzeba wypić
Ale kawę trzeba wypić

U mnie +2, ale roślinom chyba nic nie jest, wyglądają normalnie. Trawnik nieco posiwiał w zacienionych miejscach. Za to jest wspaniale słonecznie. 

Marysiu u mnie biało.Biedne kwiatuszki
U niektórych listki smutno wiszą jak mokra szmatka
Przykra jest praca ogrodnika 

-
- 500p
- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Kontakt:
Marysiu za oknem piękne
temperatura coś koło 12 .Więc gęba sama się śmieje
. Kawki łyk i do pracy.

- stokrotka-77
- 200p
- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Marysiu ehh, nie nakryłam inspektu i cała rozsada kalafiora, brokuła, kapust i kalarepy siwa, na razie stoi ale tak jak piszesz wszystko okaże się za parę godzin, na szczęście pomidory otauliłam na noc agrowłóknina i kocami więć mam nadzieję, że przeżyły, byłoby mi ich żal bo już było kilka małych pomidorków i kwitnienie w pełni. Strasznie żal mi Twoich pomidorków, a obiecywali, ze już nie będzie przymrozków. No cóż życie. Mimo wszystko słonecznie pozdrawiam.
Pamiętam maj z dzieciństwa - szkolne majówki. Było tak gorąco, więc brało się wielkie, ciężkie butelki z oranżadą. Na majowe nabożeństwa biegało się w letnich sukienkach. Gdzie ta wiosna, gdzie ten maj? 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu wróciłam z działki, wszystko zmrożone. Woda w poidełku zamarznięta. Przy gruncie musiało być ok.-4.
U mnie na czwartym piętrze wcześnie rano było -2. Ale nam daje popalić ta wiosna
U mnie na czwartym piętrze wcześnie rano było -2. Ale nam daje popalić ta wiosna