Storczyki dzikiej

ODPOWIEDZ
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki dzikiej

Post »

;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj A to poszalalas Dzikusie!!!! :;230 .Piccolo jest niesamowity!!!!Zreszta wszystkie palce lizac.po prostu przepiekne.Widze ze na powaznie sie za botaniki bierzesz!Na pewno nie pozalujesz jak otworza pierwsze kwiatki bo sa niepowtarzalne :D .Mam nadzieje ze Twoje ksiezniczki maja sie dobrze i mala rosnie jak na drozdzach.Buziaczki ;:196 ;:196
Samsu
500p
500p
Od: 24 lis 2011, o 16:11

Post »

Obłędne kwitnienia :shock: , gratulacje
Aga
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj oszałamiająca kolekcja :-D każdy kolejny piękniejszy od poprzedniego :-D a ten piccolo jest po prostu boski :-D podbijam pytanie Dufin - nie spodziewasz się czasem keiki :-D ;:oj
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Niesamowicie piękne kwitnienia, prawdziwy raj dla oczu ;:303 ;:303 .
Co do Brassi, to nie żegnałabym się z nią . Otóż czarnawe plamki są charakterystyczne dla tych hybryd i nie są dla nich groźne. Pojawiają się, gdy roślina otrzymuje dużą ilość światła ale nie tylko.
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj o kurczę! Jakie obfite kwitnienia, a każdy z kwiatów niepowtarzalny! ;:333 Piccolo Red jest moim niekwestionowanym faworytem ;:215 Pięknie prezentuje się taka ilość kwiatów ;:152
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Ile pięknych kwitnień i falków ;:oj ;:oj ;:oj a piccolo cudeńko ;:167
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
dzika
500p
500p
Od: 17 lut 2012, o 21:43

Post »

Dufin, actus, Samsu, Dusiaaa, ajania, Callanthe, Karnova dziękuję za odwiedziny i tak pochlebne słowa dla moich pospolitusów :D :D :D Jakoś mi rosną i kwitną. Faktem jest, że im starsza roślina tym obficiej zakwita. W przypadku pospolitych hybryd ciężko jest czasami określić czy są już dorosłe, czy jeszcze młode i czasami na obfite kwitnienie trzeba sporo poczekać.

Dufin Piccolo kupiłam 2 lata temu na all, natomiast botaniki w sklepach internetowych, all, tu na forum, a niektóre dostałam. Nie mam zbyt dużego doświadczenia w kupowaniu botaników, bo mam ich niewiele, więc nie doradzę gdzie najlepiej. Ja ze swoich zakupów jestem zadowolona.
actus pisze: Widze ze na powaznie sie za botaniki bierzesz!Na pewno nie pozalujesz jak otworza pierwsze kwiatki bo sa niepowtarzalne :D .Mam nadzieje ze Twoje ksiezniczki maja sie dobrze i mala rosnie jak na drozdzach.Buziaczki ;:196 ;:196
Tak, mam ambitne plany :D. Na razie zobaczę jak sobie poradzę z tymi, ale lista chciejstw jest duuuża. Kwiatów już nie mogę się doczekać. ;:65 ;:65 ;:65
Widziałam, że posiadasz bronze maiden. Kwitła Ci już? Mój egzemplarz wydaję się być jeszcze mały. To jest duża roślina, czy raczej miniaturowata?
A księżniczki rosną ;:3

Dufin, Dusiaaa keiki na Piccolo Red niestety się nie spodziewam. Zresztą na żadnym phalaenopsisie. U mnie keiki nie wyrastają. :? Jakby tak na którymkolwiek falku się pojawiło, chyba bym poszła upić się ze szczęścia... ;:306
ajania pisze: Co do Brassi, to nie żegnałabym się z nią . Otóż czarnawe plamki są charakterystyczne dla tych hybryd i nie są dla nich groźne. Pojawiają się, gdy roślina otrzymuje dużą ilość światła ale nie tylko.
Ajaniu to raczej wirus. Na miltonidium mam takie kropki od słońca i zdecydowanie różnią się od tych na brassidium. Na zdjęciach niektóre widać. Stopniowo się powiększają, liście wokół nich żółkną, aż całe zostają zajęte przez te zmiany i obumierają. Niestety czas pożegnania już bliski ;:174
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Hej dzika :wit
Ależ ładnie wybarwiony ten PiccoloRed :shock: ;:204
A o Vivian kiedyś wspominałaś w moim wątki, że wyjątkowo trwała i wdzięczna... no i fakt, od kwietnia nic nie zgubiła, wszystko porozwijała, no a twoja też "szaleje" widzę, miałaś rację ;:168
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Aniu ,moj Bronze Maiden jest dorosla roslinka ,ktora juz kwitla ,jest wielkosci Twojego C1 mniej wiecej a tak wyglada jeśli pozwolisz
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p
Od: 10 paź 2011, o 16:43

Post »

Ale dałaś po oczach ;:oj ;:oj ;:oj Same cudeńka ;:138 Nie wiem którego chwalić. :roll: Ale Piccolo jest zabójczo piękne ;:167 Będę podglądał u Ciebie postępy Twoich botaników,ja też zaczynam przygodę z nimi :tan
Pozdrawiam Mariusz3357
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Piękna kolekcja phalaenopsisów i nie tylko, botaniki czyli storczyki z wyzszej półki ciekawe ile ich jeszcze się u Ciebie pojawi w niedługiej przyszłosci no i sabotek. ;:167
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29

Post »

Dzika, wpadłam po prostu w zachwyt jak zobaczyłam ostatnie zdjęcia Twoich roślinek!!! ;:oj Co Ty robisz, że masz tak piękne i obfite kwitnienia?? ;:oj Piccolo Red powalił mnie wręcz na kolana, jest przepiękny!! ;:167 Jak tylko gdzieś takie wypatrzę, nie będę się zastanawiać... Ostatnio kupiłam Phal. MM - może zdradzisz, jak Ty pielęgnujesz swojego?
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
dzika
500p
500p
Od: 17 lut 2012, o 21:43

Post »

Furious miło Cię znowu u mnie widzieć :D Chyba nie pokazałeś jeszcze Vivian w pełnym rozkwicie. Przynajmniej ja nie trafiłam na jej zdjęcie w Twoim wątku.

Mariusz, Kasia bardzo dziękuję za odwiedziny i takie miłe wpisy!
Co tam jeszcze się u mnie pojawi? Kto to może wiedzieć takie rzeczy :wink: Drzwi u mnie stoją otworem, tylko parapety jakoś nie dają się rozciągnąć. ;:190

Actus moja brązowa panienka jest troszkę mniejsza, ale nie dużo. Teraz idzie w liście i korzenie, więc pewnie kwiaty będą dopiero w przyszłym sezonie.

Witaj Marto :wit Traktuję swojego mareczka jak inne phalaenopsisy, czyli nawożę przy każdym podlewaniu nawozami Peters Professional z przerwą w zimie. Poza tym ja mam w doniczce dwie sztuki i każda wypuściła po jednym pędzie.
Większość moich falków to już dorosłe okazy, a im phalaenopsis starsza, tym obficiej kwitnie.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

w życiu bym nie przypuszczała, że można na allegro się natknąć na Piccolo Red ;:218 A może wszyscy chętni do zakupu Piccolo zrobimy jakieś zbiorowe zamówienie z jakiegoś zagranicznego sklepiku? ;:306 Przynajmniej się przesyłka rozłoży na kilka osób heh :D
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29

Post »

Dzika, dziękuję za wskazówki. Mój MM jest trochę wątły i najmłodsze listki ma skarłowaciałe, więc mam nadzieję, że uda mi się go wyprowadzić na prostą. Nie słyszałam o tym nawozie, którego używasz, a widać, że u Ciebie świetnie się sprawdza, więc myślę, że go kupię.
Ania, ten Piccolo Red czasami wystepuje pod nazwą Buddha Treasure. Ostatnio widziałam podobnego -Phal. Dark Heart - był tylko bardziej woskowy, ale cena zwaliła mnie z nóg - 39 eu bez przesyłki... :roll: Myślę, że lepiej poczekać aż pojawi się coś na allegrooo, albo będę liczyć na łut szczęścia w sklepach... :)
Pozdrawiam,
Marta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”