Ogród z Krzywą Jabłonią 2012

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród z Krzywą Jabłonią 2012

Post »

Jagódko _ witaj Gościu Oczekiwany :)

Ja bardzo chciałabym poznać Ciebie i twój ogród .. i mam nadzieję, że moje marzenie się spełni :)

Dziękuję za przypomnienie nazwy zatrwianu. Nie wiem dlaczego , ale ciągle mam z nią kłopoty... a tak lubię tę roślinkę - coś słabo mi przyrasta - właściwie jakby stoi w miejscu - ale kwitnie ... więc :) :)
Zarezerwuj mi proszę po jednej siewce .. odkupie chętnie albo wyminę ... chociaż pewno z tym byłby kłopot .. bo czy jest coś czego Ty nie masz a ja mam?

Rysiu - dziękuję za odwiedziny :)
Ten storczyk jest śliczny ... czyżbym wypatrzyła kolejne chciejstwo :;230
Do kosmosu przymierzam się już 2-gi rok. To ten czekoladowy?
A cyniobrówki nie znam wcale - jutro poczytam o nich :)

Śliczne zakupy poczyniłeś :) Bardzo mi się podobają :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś zostawię tylko kilka wspomnieniowych fotek ... bo chyba się przeziębiłam:)
Jestem mocno pociągająca i kaszląca - a nie chcę iść na L-4 :)
Zaraz więc wzmocnię się herbata lipową z miodem oraz syropem z mniszka - i do łóżeczka ... jutro pospaceruje po Waszych ogrodach :)

Rodgersja kasztanowcolistna od Małgosi Malklar - nie kwitła jeszcze - ale tak pięknie się rozrasta.
Małgosia zapoczątkowała nowe chciejstwa - własnie sparwdzałam jle jest odmian ... nowa moja choroba :;230 ( ale Mąż pytał , co chciałabym na imieniny .. więc ... )
Dzięki niej i innym roślinkom Małgosia jest obecna w moim ogrodzie - latem - gdy oglądam rośliny, zimą - gdy oglądam fotki :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rewelacyjne fotki! I takie...ciepłe. Odpowiednie na te mrozy.
Aż się dziwię, że te "ryjówki" tak Ci ryją w ogrodzie gdzie są takie cudne futrzaki - pełne życia :D
Bardzo ciemna róża też za mną "chodzi" od dłuższego czasu. Z Twojej listy mam, a właściwie miałam Ingrid Bergman. To cudowna róża, o wielkich, pełnych i aksamitnych kwiatach. Do różanej czerni jej jednak daleko...
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z "czarną perełką" zobaczymy zdjęcie z 2010 bo w maj 2011zrobił mały pogrom i teraz wiosna pokaże,
Bieszczady i Skalne Miasto - jak nie teraz to kiedy ;:224 nie ma co odkładać, kwiatek śliczniasty -portulaka? ale łodyżka inna, widziałem gdzieś podobną bylinkę
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Bernadko-umknął mi Twój wątek....wpisuję się a potem wrócę od 1 stronki :uszy :wit
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Popieliczka
50p
50p
Od: 7 mar 2011, o 17:19

Post »

Bernadko -na przeziębienie najlepiej przykryć się kocem, potem kotem, do tego dołożyć lampkę grzanego wina i dobrą książkę. Nie gwarantuję że poskutkuje, ale przynajmniej będzie miło ;:224 :wink:
Pozdrawiam, Aśka.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

No... takie zdjęcia też dobrze rozgrzewają ;:138 zamiast grzanego wina :wink:

Zdrówka ;:196
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Mam nadzieję,że już lepiej się czujesz ;:167
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
annaha
100p
100p
Od: 18 paź 2010, o 09:04

Post »

Wątek oglądam regularnie od 2 tygodni, a że nie piszę....cóż :oops: jestem raczej z tych mniej gadatliwych, chociaż muszę przyznać że urzekło mnie bardzo bogactwo roślin u Ciebie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

Dżek jest świetny :)
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Pomyślałam,że wpadnę tak wieczorkiem :D

Jak tak oglądam te zdjęcia to doczekać się nie mogę wiosny. I pomyśleć,że tuż za oknem gruba warstwa śniegu niczym biała kołdra.

Z tego wszystkiego czytam wszystkie stare gazety ogrodnicze aby doskonale się przygotować do nasadzeń wiosną. Już planuję wysiewy...nawet dzisiaj rozsadę ostrózki przepikowałam!
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Kontakt:

Post »

Witaj Bernadko ;:167 -Brakuje na Forum! Aniołka ! ;:14 ;:180 :wit
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani :)
Jestem , jestem ...

Nie było mnie troche bo.. najpierw chorowałam - tzn - wydawało mi się , że chorowałam :;230 :;230 Po raz 3 w tym roku łapałam coś , co objawiało się ogromnym bólem głowy , katarem i łzawieniem .. w ilościach - do obtarci skóry .... W ostatni dzień do pracy wzięłam całą duża paczkę chusteczek i 2 rolki papieru ... i wszystko to wykorzystałam ....wycierając łzy.
Lekarz kazał mi zrobić badania ... i tym razem przepisał zyrtec - już na drugi dzień czułam się lepiej.
Na co mogę być uczulona w zimie???? Na kredę ? Wydaje mi się to niemożliwe , żebym teraz na coś się uczuliła i to w takim stopniu ... ale ... Stara baba i uczulenie .... :;230 :;230

A potem tak szybko działy się różne rzeczy ... I mimo , że mam ferie - w zeszłym tygodniu tylko 1 dzień miałam wolny .... w tym tylko wczoraj :( Ja chyba mam ADHD i spokojnie usiedzieć nie mogę :)

A dziś zdenerwowałam się na nasz NFZ - przecież płacę składki co miesiąc .. a tutaj masaże sobie zapłać ( 35 zł 1 wizyta ) , wizytę u chirurga naczyniowego też - bo długie kolejki , a dziś mój chirurg zlecił mi nowe zabiegi - jakąś terapię - po 45 zł za 1 zabieg ....

A ja w planach miałam nowe duże zamówienie na roślinki .. już je nawet wstępnie złożyłam, i chciałam kupić hosty od Joli " zielono mi " - wypisane , wymarzone ... miejsce jest .... i tyle :(
Zła jestem , wiecie ....

Ale za to rozwija się w szybkim tempie nasza nowa choroba rodzinna - akwa :)
Cały wolny czas poświęciłam i przeczytałam 3 wątki w naszym Forum - a jeszcze tyle nie wiem :(
Mam akwarium 112 - z bandytka Florką welonką i bandziorem skalarem .. chyba do oddania ...
Przed nami jeszcze zakup sprzętu i dodatków....
I chyba powstanie małe akwa - dla wymarzonych neonek i gupików i roślinek ... bo więksi koledzy nie dadzą im szans. :roll:

Wybaczcie więc moją nieobecność w ogrodzie - byłam w akwarium :) :)

Wgrywają się właśnie fotki z Florką i resztą - za chwilę pokażę moich nowych ulubieńców :)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A zanim wgrywają się fotki ... to odpowiem moim gościom :)
tu.ja pisze:Rewelacyjne fotki! I takie...ciepłe. Odpowiednie na te mrozy.
Aż się dziwię, że te "ryjówki" tak Ci ryją w ogrodzie gdzie są takie cudne futrzaki - pełne życia :D
Bardzo ciemna róża też za mną "chodzi" od dłuższego czasu. Z Twojej listy mam, a właściwie miałam Ingrid Bergman. To cudowna róża, o wielkich, pełnych i aksamitnych kwiatach. Do różanej czerni jej jednak daleko...
Witaj :)
Dżek , Nika , Netka i Felix - bardzo się starają - ale nawet we 4 nie maja takiej mocy przerobowej :;230 :;230
A bardzo ciemne róże chyba w tym roku jeszcze u mnie nie zagoszczą ... jeszcze nie ich czas chyba. Na razie mi nie żal - ale jak zobaczę je kwitnące na FO - to pewno będzie ... na wszystko jest jednak czas :)
Dla Ciebie niespodzianka - wybrane losowo z całego albumu .. sama nie wiem co :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zbigniewie :)
ZbigniewG pisze:Z "czarną perełką" zobaczymy zdjęcie z 2010 bo w maj 2011zrobił mały pogrom i teraz wiosna pokaże,
Bieszczady i Skalne Miasto - jak nie teraz to kiedy ;:224 nie ma co odkładać, kwiatek śliczniasty -portulaka? ale łodyżka inna, widziałem gdzieś podobną bylinkę
Mam nadzieję już niedługo zobaczyć tę czarna piękność w całej krasie - u ciebie :) Bo ja jeszcze jej nie mam :(
A Bieszczady - mój syn - wodne dziecko raczej - reaguje protestem ... no cóż . Nasze miłości nie chodzą wspólną droga - chociaż tak bardzo się staraliśmy :)

Dla Ciebie niespodzianka - wybrane losowo z całego albumu .. sama nie wiem co :)

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”