Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Post »

Przyszły żurawki i jeżówki dzisiaj jadę po roślinki i po południu pewnie będzie sadzenie jak pogoda pozwoli.

Zakwitły w ogrodzie pierwsze narcyzy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I hiacynty szkoda że zimno to nie można się cieszyć ich zapachem

Obrazek

Obrazek

I tulipanki

Obrazek

wanda7- Wandziu u nas do tej pory kawki nie interesowały się kominem w tym roku pierwszy raz ale już założona siatka i po problemie.Trawnik może jeszcze odzyska kondycję.

Obrazek

patkaza- Aga taki zabieg bardzo dobrze wpływa na trawnik i teraz już wygląda bardzo ładnie i zazielenił się.

Obrazek

misia53- sunia to moja wierna towarzyszka, mam do kogo pogadać.

Obrazek

emienta-Ewa ja też lubię boso pochodzić po trawniku , szczególnie rano po rosie.Mam nadzieję że jak pogoda dopisze to dzisiaj powstanie nowa rabatka żurawkowa i będą zdjęcia.

Obrazek

Tajka rzeczywiście trochę trzeba popracować na wygląd trawnika.Ja latem nie podlewam a koszeniem zajmują się synowie, jak chcą organizować spotkania z przyjaciółmi to trzeba też zadbać o miejsce spotkań, robią to dosyć chętnie.
Piwonii nie widziałam ale już nie mogę więcej kupować bo mąż nie chce kopać dołów na sadzenie, a doły trzeba kopać ogromne żeby wymienić ziemię na odpowiednią dla piwonii. Mamy w tej chwili 5 sztuk i na razie mówimy 'pas"

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, ja myślałam, że chcesz powiększyć istniejącą rabatę żurawkową, a ty zakładasz następną. Ja już chyba nie będę ich więcej kupować. Wystarczy te kilkadziesiąt, które mam. Bedę raczej dzielić kępy i tworzyć większe plamy kolorystyczne ;:108
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu ja powiększam rabatę z żurawkami tzn. przedłużam bo na tej z ubiegłego roku już jest bardzo gęsto.
Dzisiaj przywiozłam żurawki ale jest tak zimno na dworze że nie chce mi się nic działać, posprawdzałam tylko krecie pułapki.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

U mnie też nieciekawie z pogodą. Musiałam jednak powsadzać bylinki, które dostałam wczoraj, bo bałam się zostawiać je na noc w takich małych doniczusiach, żeby nie zmarzły.
A pokażesz fotki tych swoich nowych żurawek (z podpisami, co i jak)?
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Jolu...ileż narcyzów ;:oj u mnie pojedyncze szt sadzone w zeszłym roku.....kilka 3 letnich....
myślałam że mam różne.....hmmm
powiększasz rabatę....ciekawe gdzie ja je posadzę (żurawki) jak Iga dowiezie na zlot :shock:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Jolu więc zimnica wygrała z Twoją chęcią powiększenia rabaty żurawkowej ;:oj Ja nie dałam za wygraną i rabata po różach już prawie ukończona ;:333
Jolu będę się ładnie do Ciebie uśmiechała cobyś się ze mną 1 cebulką narcyza (z drugiego zdjęcia) podzieliła :oops:
;:131 że ja to napisałam :roll:
No i koniecznie zapisz tą żurawkę-niespodziankę- bym wiedziała co mi w oko wpadło!
Jolu dziękuję za miło spędzony dzień i życzę słoneczka na jutrzejszy dzień byś mogła cieszyć się nową rabatką ;:196
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu oj mnie by paluszki swędziały jakbym miała takiego jałowca wielkiego w ogrodzie :lol: .
A żurawkowa-nowa....oj miałam nosa żeby napisać akurat teraz :lol: .
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Jolu przegapiłam ;:14 jakie pułapki krecik-owe Macie?
...i spora gromadka szpalerowa narcyzów...- pachnie.

Przesyłam ;:196
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Jolu, czy wszystkie Twoje piwonie krzaczaste mają już pąki? moja jedna nic jeszcze nie wypuściła a druga ma już spore pąki, trochę mie to niepokoi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Jolu, ja też jestem na etapie dosadzania żurawek.W ubiegłym roku wsadziłam pierwsze cztery żurawki koloru ciemno bordowego,
i zielonego, a teraz szukam inne kolory----może jaśniejsze :wit
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś jakie u Ciebie wstęgi narcyzów, przepięknie to wygląda....jak mi się marzy chociaż kępka tych cudnych kwiatów....niestety u mnie nie rosną ...giną :(
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu cudowne, wyrośnięte narcyzy uchowały Ci się tej zimy, gratuluję. ;:138
Moje kilku letnie kępy, gdyż nornice je nie jedzą, pomarzły kilka ocalało z jesiennego sadzenia, ale jeszcze nie kwitną. :)
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani tak się zajęłam pracami w ogrodzie , bo pogoda sprzyja że już potem nie mam siły siedzieć przy komputerze, wczoraj jeszcze miałam jakieś problemy z logowaniem.

Posiałam warzywa, posadziłam cebulkę dymkę i cukrową i posadziłam ziemniaczki, a to mój warzywnik, zostało miejsce na pomidory i ogórki, żeby było widać więcej trzeba poczekać na wschody-mam nadzieję że udane będą

Obrazek

I jeszcze zdjęcie nowej rabatki żurawkowej

Obrazek

I pędzę teraz na zabiegi co by polepszyć kondycję kręgosłupa.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wanda7-Wandziu pogoda u nas się poprawia nie ma co prawda zawrotnych temperatur o jakich czytałam gdzieś w internecie że mają być w tym tygodniu ale dobre i takie ocieplenie, a ma być jeszcze lepiej.Zdjęcia żurawek będą ale mam zarekwirowany aparat , Zbyszek wyjeżdża na karpiowanie na Mazury i aparacik zabiera.

Czereśnie zapowiadają się dobrze, na wszystkich drzewkach masa pąków.

Obrazek

grazynarosa22- Grażynko narcyzów mam bardzo dużo w różnych odmianach i o różnych porach kwitnienia, bardzo lubię te kwiaty i zawsze na wiosnę bardzo czekam na ich kwitnienie.Na żurawki na pewno znajdziesz miejsce, przecież nasze ogródki są z gumy ;:108 , a żuraweczki śliczne są

Obrazek

nirali- Kasiu za przepisy cebulek narcyzów le zapragniesz, co prawda autor pw chciał kasę ale może jakoś się pogodzimy. Rabatka żurawkowa już prawie gotowa, dzisiaj zakupię korę i finito. Niestety jedna żurawka nie przetrwała zimy ale taka strata jest do przeżycia.

To jedyna wierzba jaką mam

Obrazek

agnieszka72- Aga za późno się zorientowałam bo dopiero wczoraj , ze Pluto nie przetrwała zimy a Ty pewnie już zrobiłaś wysyłkę, ale może jesienią będziesz miała coś do sprzedaży to zakupię Pluto. A co byś zrobiła z tym jałowcem, pewnie strzyżenie na chmurki.

Obrazek

Zyta-Zytko0 pułapki na krety mamy takie zwykle-rurowe ale nasze krety chyba specjalnie tresowane bo nie chcą wejść do pułapki, nie są specjalnie dokuczliwe ale wolała bym ich nie mieć na działce. Narcyzy pachną pięknie ale jak jest ciepło.

Obrazek

lawenda-Ula u mnie jedna piwonia nic nie wypuszcza, pozostałe mają widoczne paki kwiatowe.Mam nadzieję że jeszcze wypuści coś od dołu bo posadziliśmy ją głębiej właśnie dla tego żeby w razie przemarznięcia góry mogła odbić z pod ziemi.

Helen- Helenko ja mam większość też w kolorze czerwieni i bordo chyba w takich kolorach jest najwięcej, ale jak wszystkie są posadzone w jednym miejscu to widać że różnią się odcieniami, żyłkami na liściach, kształtem liści.
AGNESS- Aga też tak mam z niektórymi kwiatami, ze nie chcą u mnie rosnąć a u innych całe kępy, mam tak z cesarską koroną, kupowalam już trzy razy i na wiosnę nie wychodziła, w ubiegłym roku dostałam od Tadzia -Tade_k ogromne cebule, posadziłam i... u wszystkich już kwitną a u mnie wykluły się z ziemi, dwie mają nawet paki i niestety stanęły i nie chcą dalej rosnąć-porażka totalna.

Obrazek

Tajka- niestety tegoroczna zima wyraźnie nie sprzyjała cebulowym a przecież one są bardzo wytrzymałe

Ten chce zdążyć na matury, a one już tuż, tuż wiem coś o tym

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu u ciebie jak zwykle piękne żonkile moje tylko babcine kwitną a te odmianowe porażka.Warzywniaczek ze ho ho .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”