Zielono mi w głowie... i na parapetach;) - cz.II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielono mi w głowie... i na parapetach;) - cz.II

Post »

:wit no prosze jakie sliczne nabytki niech zdrowo rosną
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Trzykrotka naprawdę wymiata, choć oczywiście reszta też pięknie się prezentuje. Żeby tak moja kiedykolwiek chciała zakwitnąć. :roll:
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Piękna trzykrotka, już kiedyś to pisałam. ;:oj
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Justynko ale te zielone ciekawie się prezentują zwłaszcza hoje. Niespodziankowy phalaenopsis niech pięknie się rozwija i jak najszybciej rozkwita.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Elfik- trzykrotka już ma przycięte kwiatuszki, bo przekwitała. Wnet będę ją szczepić, stara roślinka pojedzie do gorodu na lato i na jesieni zasili kompost ;:224 Jeśli Chcesz kilka ciętych szczepek, chętnie Ci wyślę.
Hojoba to choroba. Ja tylko wybrane gatunki mam i tylko kilka sztuk. Ale za to chętnie kwitnące i łatwe w uprawie wybrałam. Polecam h.lacunosę jak h.multiflorę. Obie pięknie pachną - potrafią kwitnąć na tych, samych zawiązkach kilka razy.

Mniodkowa- ano dlatego, że przez całą zimę h.multiflora tworzyła pączki, po czym je zrzucała. Chyba słońca było za mało... Teraz, mam nadzieję, że "donosi" i rozwiną się kwiaty ;)

Magda41- kiedyś muszą zakwitnąć. Trzeba czekać na młode psby, a potem pojawią się pochewki i..kwiaty ;)

Adam12222- dziękuję ;) Oj tak pojawiło sie multum paczków na fiołkach i skrętnikach. Będę mieć kolorową Wielkanoc :tan

Aloesik- dziękuję. Chętnie podzielę się szczepkami trzykrotki - Daj znać na pw, czy Chcesz.

Arlet- dokładne tak...długo szukałam tej multiflory i tylko raz ją widziałam w Obi. Ale wreszcie ją mam.
Już zapisane - trzykrotkę wezmę na wystawę krakowską.

Monik27- dziękuję ;) Hodowli roślin wciąż się uczę...

Alunia- dziękuję.

Oksi-dziękuję.

Rapunzel- na pewno zakwitnie - około półroczne trzykrotki potrafią już zakwitnąć.

Stokrotkania- dziękuję.

Marwes/Marku - dla Ciebie będzie dziś kilka fotek "wariacji" mojej katleji ;:108

Fotki na dziś. Moja "sałata"( pełno pączków jest pomiędzy liśćmi) - parapet fiołkowy i półeczka skrętnikowa:

Obrazek

Obrazek

Marku, dla Ciebie, obiecana katleja ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
elfik22
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 12 lis 2010, o 23:13

Post »

O, to ja bardzo chętnie przygarnęłabym pędzik lub dwa :) Bardzo dziękuję :)
Pozdrawiam :) Ania
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Różowa kwitnąca trzykrotka przeurocza, niesamowita,.Wygląda jak kwitnąca wiśnia. :D
Wyrazy uznania za piękne sadzonki fiołków i skrętników, to jest ogromna radocha mieć je takie zdrowe na swoich parapetach. ;:63
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Czy Ty chcesz, żebym zawału dostała ? ;:219
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękne fiołeczki, skrętniczki ale cattleya powala wszystkko;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Justynko ja też nie wiem w co najpierw włożyć ręce :? Nie dość, że przesadzam rośliny, to jeszcze zachciało mi się wysiewania nasion i teraz przyszedł czas na pikowanie ;:223 a tu jeszcze ogród woła: wygrab mnie, przytnij rośliny... ;:219
Eh...szkoda gadać, ale za to u Ciebie cudownie, a kolor katlei niesamowity, ile w nim pasji i energii ;:oj
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Justynko, pięknie! Ten parapecik fiołkowy i półeczka skrętnikowa mistrzostwo świata ;:138
Może kiedyś też sie dorobię takiego widoczku ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

takie piękne kwiaty a ty piszesz że się uczysz dopiero je hodować to już sobie wyobrażam jak będą wyglądać kwiatuchy jak ty wprawy nabierzesz :;230 :;230 :;230 ślicznotki same masz kochana
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Dzięki, pocieszyłaś mnie z tym kwitnieniem trzykrotki, bo u mnie jakoś wszędzie tylko liście i liście. ;:223
Twoje parapety uginające się pod fiołkami i skrętnikami to naprawdę coś niesamowitego. :shock:
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Justynko jestem oczarowany ;:oj pięknem katlejki, jej jaskrawymi kolorami od żółci do karminowej czerwieni. Jej piękno intryguje a dedykacja :oops: . Dziękuję z całego ;:167 za tak piękne obrazy na przedwiośniu ;:196
Za oknem jeszcze szarzyzna a u Ciebie za to na parapecie zielono jak by pełnia lata .
Zielono i gęsto :!:
Już sobie wyobrażam jak to wszystko doprowadzisz do rozkwitu jaki będzie widok.... ;:224 ;:180
Jak zwykle relacja z tego będzie zapewne" okraszona" jakimś dodatkiem...-nie mogę się już doczekać.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Dziś... pierwszy dzień wiosny :D Dlatego Wszystkim Forumowiczom składam życzenia pięknych i bujnych kwitnień oraz wielu radości z opieki nad naszymi zielonymi ;:167

Elfik22- juz zapisuję Cię do zeszyciku "ogrodowo-doniczkowego" ;) trzykrotka dla Ciebie na pewno będzie.

MMaryla- bardzo dziękuję.

Stokrotkania- no co Ty, Broń Boże ;) wręcz odwrotnie, próbuję zarazić chorobą skrętnikową i fiołkową ;:224

Filigranowa- katleja powala pewnie dlatego, że kwitnie. Na pewno się pochwalę kwitnącymi skrętnikami i fiołkami. Wtedy się im nie Oprzesz hihi...

Heliofitko- jeśli chodzi o grabanie, to u mnie zimą, jest taki wiatr, że człowiek ma problem z utrzymaniem równowagi. Graabania mi tylko tyle zostało, co pod 5 iglakami parę igieł....
Ale, pracy sporo, jak to na wiosnę w ogrodzie ;) Już myślę ad urlopem, żeby coś niecoś popracować w ogrodzie.

Niunia1981- życzę Ci wymarzonych parapetów, pełnych skrętników i fiołków.

Monik27- piękne? Hmm..ładne może...ale ja, wobec natury, mam wielką pokorę. Wiem, że niejeden sukces, w ciągu kilku dni, może obrócić sie w porażkę i na odwrót. Na porażkach też wiele się uczymy ;)

Rapunzel- a ja zazdroszczę tych liści. Przecież ozdobą trzykrotek są liście, kwiaty tak przy okazji...I lepiej jest je ścinać, bo roślina po kwitnieniu nadaje się tylko do szczepienia, bo osłabiona jest.

Marwes/Marku- haha...w pierwszy dzień wiosny...tak pięknie Piszesz ;) Dziękuję za komplementy.
Oj, tak... na pewno będą relacje z rozkwitu niejedenej rośliny w tym sezonie.

Dla Was Wszystkich...na rozpoczęcie tej pięknej pory roku, jedna fotka z mojego ogrodu, pt.:"JUŻ WIOSNA". Biały wrzosiec na tle błękitnego nieba :tan

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”