Witajcie w moim skromnym ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: witajcie w moim skromnym ogrodzie

Post »

Przemku nie znam się na wiciokrzewach, to mój pierwszy egzemplarz, mam nadzieję, że szybko zarośnie płot :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To się nazywa konsekwencja. Co postanowiła tak zrobiła ;:306
Fajnie wyszło to betonowe obrzeże. Tylko, że ja unikam obrzezy, które wystają nad trawnik. Kłopot z koszeniem.
Lubię takie niewykończone niczym brzegi, ale za to równiutko przycięte.
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Gosiu zobaczymy jak sprawuje się to betonowe obrzeże przy pierwszym koszeniu, jak coś to zmienię na coś mniej kłopotliwego. Do tej pory miałam właśnie bez niczego tylko wykrojone, ale nie ukrywam, że ciągłe latanie z nożyczkami i dopieszczanie obrzeży było wykańczające. Na razie zrobiłam tylko część z tego co postanowiłam, aby zrobić resztę chyba muszę zacząć grać w totka hehe :;230
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

magnolia na pewno niebawem zazieleni się kwitnąć pewnie będzie ślicznie :D fajne zakupy ;:138 ja swoje obrzeża w okół kamieni docinam nożycami elektrycznymi to chwila pracy, a takie ładnie odgrodzone rabatki bardzo mi się podobają ;:173
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Leosiu to muszę sobie gdzieś nieznacznie zostawić karteczkę z takimi nożycami, może M się domyśli i dostanę na imieniny hehe :;230
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Jeja jak dzisiaj zimno... brrr ;:219 U mnie od rana kropi deszcz, wieje, zimno, boli mnie głowa i czuję się jakoś 'niewyraźnie' hehe. W ogrodzie dzisiaj tylko powbijałam trochę obrzeży, ale oczywiście mi brakło, to tylko się wydaje takie małe ;:131 Po skończonej pracy wzięłam aparat i poszłam zrobić fotorelację, a ciort z sąsiadami i tak pewnie mają mnie za wariata latającego z aparatem i robiącego zdjęcia każdej roślince... Dobrze a teraz trochę po zanudzam zdjęciami, tak wiem masa tego.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
uwielbiam te urocze kwiatuszki, zna ktoś nazwę? :?:

Obrazek
piękne astilboides wyłoniło swe parasolki

Obrazek
powiększona rabatka powoli oblewana jest zielenią, wyłaniają się kiełki host a także regenerują się po zimie żurawki, liście tawułek czerwone, już nie mogę się doczekać pełnej krasy :tan
Obrazek

Obrazek
kukliki w pączusiach ;:167

Obrazek
kwiatuszki bergenii z bliska są urocze

Obrazek
szachownica w pełnej krasie

Obrazek[/url]
lilie zaskakują mnie w tym roku i wyłaniają się w miejscach w których nie pamiętam abym je sadziła ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
zawsze marzyłam o oczku, postanowiłam sobie zrobić namiastkę, ale nie wiem czy to był najlepszy pomysł przy 2,5 latku. Oczko jeszcze nawet nie skończone a już zmieniło się w bajorko... Pływały już autka, liście, kamyczki, widereczka piasku a nawet wykąpał się biedny kotek ;:219

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
na mojej jabłoneczce jeden kwiatuszek, kto wie może będę miała jabłuszko :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kalinka w pączuszkach ;:167

Obrazek

Obrazek
na moim 'bidnym' warzywniku pojawiła się póki co rzodkiewka

Obrazek

Obrazek
jeszcze trochę Was po zanudzam :;230 :;230 :;230 :;230 za chwiluńkę C.D.N.
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Paulinko jakby nie kret, który 2 lata temu u mnie się rozpanoszył, to miałbym piękny wiciokrzew ;:145 a takto nie mam ani jednego ;:185 będziesz miała śliczne kwiaty ;:108
U Ciebie wiosna na całego ;:138 dzisiaj już totalnie zimno i jak tu zrobić ognisko klasowe na majówce jak tu taki mroz i deszcz :evil:
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Przemku mi się jakoś udało krety wypędzić, oby mi mojego nie zjadły. Dokładnie zimno strasznie, też planowałam grilla na świeżym powietrzu a tu taka paskudna aura :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Piękne zdjęcia :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

no to faktycznie czort z tymi sasiadami , niech sobie myslą co chcą a ty wyskakuj do ogródka częściej z aparatem bo robisz cudowne fotki ;:63 aż milo zajrzeć do wątku , oczko faktycznie przy dwulatku to ma ciężki żywot :lol: a widzę i warzywniak już ruszył ;:180
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Dorciu, Leosiu dziękuję za odwiedzinki.
Leosiu aż wstyd się przyznać ;:131 , ale prywatnie pracuję właśnie jako fotograf i jak to mówi powiedzenie 'szewc bez butów chodzi' i jakoś zawsze ciężko mi do ogrodu zabrać aparat. Zresztą zdjęć kwiatów to ja robić nie umiem :oops: wolę pracować z ludźmi :;230 Oto reszta zdjęć, już wczoraj brakło mi czasu. Dzisiaj choroba już całkiem mnie rozłożyła... Kijowy ten weekend majowy, dziś znów od rana leje i zimno :evil: :evil:
Obrazek
hiacynty powyginały się, każdy w swoją stronę ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
trochę skalniakowych roślinności

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit
rośliny ruszyły z kopyta. Piękny łan omiegów, u mnie jeszcze nie kwitną
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

widać rękę profesjonalistki :) ;:138 roślinką robisz piekne zdjęcia :D mi się bardzo podobają ;:108 ;:180 wracaj do zdrówka w takim razie i życzę dużo ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Paulinko współczuję choróbska, dbaj o siebie i wracaj szybko do zdrówka ;:196 Mam nadzieję, ze pogoda wreszcie się poprawi i będzie można korzystać z uroków pięknego kolorowego maja.....
A tak w ogóle, to kto to mówi, że nie umie robić zdjęci kwiatów ??? ;:224 Są śliczne :D
Żółty śliczny kwiatuszek o którego nazwę wcześniej pytałaś to Omieg kaukaski :D
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Jolciu, Agnieszko, Leosiu witajcie. :wit :wit Już dzięki forum wiem już , że to omieg. Ale chyba bardziej mu pasuje wilgotne stanowisko bo w słonecznej rabatce zupełnie mi zanikł. Pożegnałam wirucha, ale za to znów dziś całą noc i cały dzień u mnie lało, dosłownie lało a nie padało. Na ulicach rzeki, zimno, szaro aż nie chciało mi się nosa wyłaniać po za drzwi. Ale tak już mam zawsze, że jak bym męża wykorzystała do jakieś roboty bo akurat jest w domu, to nie ma jak bo pogoda psuje szyki :evil: :evil: :evil:
Zapomniałam się pochwalić, że wczoraj kupiłam mamie na imieniny clematisa, jak dla mnie strasznie dziwny jest i sobie to bym pewnie nie kupiła, ale coś mi tam napomknęła, ze jej się podoba a to niech się ucieszy. Nazywa się 'Early Sensation", już jutro wrzucę fotkę bo dziś mi coś fotosik strajkuje. Założę się, że jutro będzie ładnie, kiedy to ja muszę jechać na egzaminy do szkoły :roll: grr :evil:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”