Moja mała "dżungla" - part II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part II

Post »

Miodkowa coś nie pasuje mi u Twego hibka w liściach , to fakt. Ale ja z sympatii zwróciłam uwagę. :D Mój taki jak Twój, ale liście ma póki co galante :uszy . Wcześniej był taki jak Twój, ale spryskałam pewnym płynem od wszelkich chorób i jest powtórzę galante. ;:180 !
Ulotkę z nazwą oddałam Mojemu do pracy, ale jest w jego posiadaniu, mogę go podpytać o nazwę, jak zechcesz.
Moja cyfrówka szuka fachowca do naprawienia ;:223 . Szkoda,że nie mogę sfocić mojego. ;:223 .
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Aga a Ciebie gdzie znowu poniosło co ? :twisted: nie można tak sobie znikać !!!! :twisted:
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Aga w nowej pracy przecież. Musi się wykazać :uszy !
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lidka - Teśka wykazała się świeżością myślenia i ma rację ;:108 wczoraj byłam 200km w jedną stronę w mgły, lód i co nie jeszcze - podpisać umowę i zapoznać się z przełożonym itp... bujałam się więc po Polsce, wróciłam tak wymordowana trasą i bólem głowy, że nie miałam sił włączać kompa, a dziś już od bladego świtu się "wykazywałam" jak to powiedziała Teśka, poszło mi całkiem nieźle - tylko jak się przyzwyczaić do wstawania przed 6 to nie wiem ;:223

Teśka - ja wiem, że z sympatii zwróciłaś uwagę - chwali się! jak którakolwiek z Was dziewczynki i chłopaki coś zauważy nie halo w moich kwiatkach, a ja nie dopatrzę - takie uwagi bardzo wskazane ;:108 No ale oglądałam go i nie widzę szkodników, ale obczaję jeszcze jutro, bo ledwo na oczy widzę a jeszcze nie odmówiłam sobie winka dziś więc... ;:38 mogę niedowidzieć hehe co zresztą i okulista stwierdził haha

Anulka (Anjja) - kochana Ty moja mam nadzieję, że już nie będziesz na tak długo znikać, tymbardziej z powodu choroby ;:14
anik pisze:Aga muszę przyznać, że zakupione dendrobium jest przecudowne. Jednym słowem masz szczęście, że przy takiej ilości odwiedzonych sklepów znalazłaś je blisko siebie.

no nie? zawsze najciemniej pod latarnią
anik pisze:I gratuluję spotkania z Tośką. Długo wam kibicowałam i trzymałam kciuki i w końcu udało się.

i my też zadowolone, choć na "dzień dobry" sobie ;:121 na siebie hehe
Wiktoria_W pisze:Śliczny ten Twój bordowy. Piękny prezent Ci zrobił na rocznicę.

hehe dobre! faktycznie rocznica, a jak podrósł za ten roczek, oby reszta też tak chciała ;:224 tylko tak sobie myślę i myślę... i ja go chyba mam 2 lata a nie rok, bo to aż niemożliwy taki wzrost :shock:

Kasik, nuta, Migotka, Magic, Lidka, Krysia, Gojka, Ewelina - cieszę się, że i Wam kolorek przypadł go gustu ;:196

elcia1974 pisze:Aguś bordowy grudniczek śliczny
Dopisuję go do listy.

hehe on był jeszcze ciemniejszy, może coś mu nie ten tego... zafundowałam :roll: ale to nic, i tak jest piękny
mmaryla pisze:a co słychać u hibiskusa????

Marylko - a u którego? tego NN - nic ;:223 ale tego mego pięknego pomaranczowo-żółtego to zobacz niżej.....
Stokrotkania pisze:Bordowy jest cudny, to chyba nawet ten sam co mi kawałek dałaś ?
Ciekawa jestem czy ten mój w tym roku zakwitnie..

Aniu tak to dokładnie ten, miał wyjść ciemniejszy, to może kwestia tego gdzie on stoi... bo mój na kwietniku od południowej strony... Mam wielką wiarę w szczepeczkę Twoją bo POWINNA się ujawnić pączusiem, tak jak moje maluszki :uszy

Jagoda - jechałam wczoraj przez kilka miast i widziałam CONAJMNIEJ 4 Polomorkety :evil: tylko, że był blady świt i pozamykane, postanowiłam wracając zaliczyć każdy hehe ale wysłali mnie inna trasą i co? żadnego Polomarketu ;:223 a może ja już taka zaślepiona byłam... w sumie opcja druga bardziej prawdopodobna, bo nawet pod prąd wjechałam w jednym mieście hehe Ale sobie ze złością pomyślałam, że wszędzie te Polomarkety tylko nie u mnie wrrr!!! Ale myślę, że kwadrans dla grudnika pod pazuchą nie zaszkodziłby i nawet w zero* na dworze, powinnaś była brać ;:108

cdn...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewelina B pisze:Koniecznie poluj na hibiskusa z aparatem jak pąk się otworzy!

choć byłam zupełnie nie w formie to upolowałam :heja dziś już nie byłoby takiego widoku, zerknij niżej
diament pisze:szkoda, że hipek się droczy, mój właśnie 2 pąki zrzucił. Chyba mu nie podpasowało nowe miejsce i wrócił do pokoju

no hibki wredne, wybredne ;:223 i ukochane przez... mszyce... przędziory... itp :evil: liczę, że się odfocha ten Twój i pokaże na co go stać bo czasem cichaczem podglądałam Twój wątek i chętnie bym zobaczyła ;:108
kohleria pisze:Miodkowa a ta Wasza "Biedronka" to nie była czasem ta moja, na rzut beretem ode mnie?
Ten grudnik , powinien być bardziej bordowy i już.

Tesia - kochanie ja mam "swoją" na Świerkowej :uszy Twoją zostawiam Tobie :uszy , choć czasem ją odwiedzam przy "polowaniu" ;:224
Grudnik BYŁ bardziej bordowy, ale co poradzić, teraz bardziej czerwony niż bordowy, ale nazwa przypisana i już! może mu się odmieni...

Nagadałam się, ja wiem, ja przepraszam ;:180 ale było tyle kochanych gości ;:4 że ja nie umiem tak.. olać :wink: Więc teraz dla tych zainteresowanych zdjęciami hibiskuks żółto-pomarańczowy, którego mam od... nie pamiętam kiedy (znaczy - nie mam sił przypominać sobie) i w ramach rekompensaty za niezakwitnięcie NN - pokazał buziulkę ;:167

Obrazek

On był TAK PIĘKNY, a mój M podnosząc rolety go nie zauważył ;:14 został więc wysłany ;:65 jeszcze raz w celu oględzin i wyrażenia "ochów" hahaha nie muszę mówić chyba, że takie złośliwe "och jaki piękny" padło... :;230
felekkartofelek
200p
200p
Od: 27 lis 2011, o 19:36

Post »

hibek piękny ;:167 ;:224
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, ja dziś kazałam mojemu m pochwalić jedynego kwiatka na mini storczyku. :;230
Uwierzysz, że w LM grudniki po 26 zł? :shock: :shock: :shock: Myślałam, ze pomyłka na etykiecie, ale ta cena była na wszystkich.
Natomiast przekwitnięte po 5 zł.
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Wow jest prześliczny ;:111
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasia - no nie? ;:108 że też ja taki okaz wyrwałam i to w zwyczajnym Kauflandzie... to sama siebie powinnam wycałować chyba :;230
rapunzel pisze: Uwierzysz, że w LM grudniki po 26 zł?
Myślałam, ze pomyłka na etykiecie, ale ta cena była na wszystkich.

ich po... no ten tego ;:125 ;:111 a w życiu takiej ceny nie widziałam! ale w LM tak potrafią cenić kwiaty... pewnie tylko oni doceniają ich wartość :;230
felekkartofelek pisze:hibek piękny

Kamil witaj u mnie :wit cieszę się, że i Ty jesteś w fanklubie hibka :tan
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
felekkartofelek
200p
200p

Post »

Noo. Choć nie mam żadnego hibiskusa to ich kwiaty uwielbiam. ;:167 Ale lubię herbatkę hibiskusową. Z suszonych kwiatów hibiskusa. Mniam. ;:137 ;:224 ;:152 ;:152
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fakt, że u Ciebie czytania dużo. :wink:
Ale ciekawie tu i dużo się dzieje.
No i od czasu do czasu piękne rośliny pokazujesz za co Ci cześć i chwała. ;:138
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Henryku - moje wewnętrzne "ja" nie pozwala mi pozostawić mi moich gości bez odzewu ;:224 a że dużo ciągle mam do powiedzenia... ;:223 obiecałam mniej gadać, ale nie wiem czy umiem... jakbyś zapytał mego M to by Ci tu --> :;230 i byłoby jasne...

Kamil - a do kauflanda daleko to masz? ;:224 najczęsciej tam hibki w przystępnej cenie ;:108 zawsze poniżej 10zł kupowałam :uszy bywają też i w OBI (moim na pewno) przecenione przekwitnięte po 5zł... tyle, że trzeba się naskakać nad zakwitnięciem ;:223 ale w sumie to nad każdym trzeba się naskakać. Ale jak już kupisz to my Ci powiemy co i jak uczynić ;:108
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Piękny, taki pełny, też o takim marze.. ;:224
felekkartofelek
200p
200p

Post »

Niestety mam daleko. Sprawdziłem teraz na mapach google ( bo tak to nigdy nie jeździłem do kauflanda ), i mam około 35 km. Ale jak znajdę w jakimś innym markecie hibka to się nad nim zastanowię.Możliwe, że go przygarnę. ;:108 ;:224
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Kamilu zauważyłam, ze poszukujesz hibiskusa, ja dziś widziałam sporo w polomarkecie, chyba w granicach 7-8 zl.
mniodkowa, no więc ja też tak wszystkim odpowiadam i tu i tam i nawet się nie obejrzę, jak spół dnia spędzę na forum, zamiast czynić rzeczy pożyteczne, jak sprzątanie, prasowanie i inne takie. ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”