Jesteśmy bardzo cierpliwi i wyrozumiali , czasem złośliwość rzeczy martwych nas też dotyka .
Moje kwiatki - cz.2
- Jatra
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje kwiatki - cz.2
Jesteśmy bardzo cierpliwi i wyrozumiali , czasem złośliwość rzeczy martwych nas też dotyka .
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
APe wysłałam PW, przez ten program na pewno wstawisz ;)
- APe

- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Stokrotkoaniu-duża
dla Ciebie,już sobie poradziłam bez'' młodego pokolenia''
To teraz Wam pokażę to co obiecałam.Od 18 listopada ta roślinka jest u mnie .Pokazywałam ją Wam tak wygłądała
a dzisiaj tak wygląda maja'' bida''

Pięknie mi się odwdzięcza za uratowanie jej od śmietnika,ciekawe czy będzie w przyszłości chciała zakwitnąć dużym białym kwiatem
To teraz Wam pokażę to co obiecałam.Od 18 listopada ta roślinka jest u mnie .Pokazywałam ją Wam tak wygłądała

a dzisiaj tak wygląda maja'' bida''

Pięknie mi się odwdzięcza za uratowanie jej od śmietnika,ciekawe czy będzie w przyszłości chciała zakwitnąć dużym białym kwiatem
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
"Bida" już nie wygląda na taką, pięknie Ci się odwdzięcza, brawa dla Ciebie ;)
- mmaryla

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Wielkie uznanie za uratowanie roślinki, chyba kalia
Pięknie teraz wygląda 
- Chrapka

- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Często tu zaglądam ale rzadko mam czas zostawić po sobie ślad. Dziś to niniejszym czynie i pochwalę wszystkie roślinki-zwłaszcza "bidy" bo to one zawsze są najwdzięczniejsze za okazaną litość i opiekę. Piękne kwitnienie i obiecujące zapowiedzi kwitnień-widać dobrą rękę do storczyków. Calatea oczywiście powala na kolanka

- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Oto prawdziwa wdzięczność. Uratowałaś życie roślinie więc i kwiatów możesz się spodziewać. Każdy dobry uczynek zostaje nagrodzony... 
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Na pewno w nagrodę dla Ciebie zakwitnie .
Z kopciuszka uczyniłaś królewnę .
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu nie chodziło mi o to, że "bidulków" kupować nie chcę lecz o to że nie mam już miejsca, a u nas jak przeceniają to zazwyczaj jak już nie ma kwiatka.
Bardzo spora ilość moich roślinek to takie bidy z przecen i bardzo mi się podobają tylko ten brak miejsca.
U Ciebie to też najlepiej widać jak potrafią się odwdzięczyć za dobrą opiekę.
Życzę Ci abyś szybko ujrzała piękny biały kwiat na swojej.
Bardzo spora ilość moich roślinek to takie bidy z przecen i bardzo mi się podobają tylko ten brak miejsca.
U Ciebie to też najlepiej widać jak potrafią się odwdzięczyć za dobrą opiekę.
Życzę Ci abyś szybko ujrzała piękny biały kwiat na swojej.
- chan-dzia

- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu
jesteś wielka ,masz cierpliwość do roślinek.
Piękna ta Kalia(skoro ma zakwitnąć na biało ,to chyba kalia?)
Piękna ta Kalia(skoro ma zakwitnąć na biało ,to chyba kalia?)
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Super jest na pewno zakwitnie
a Ty nam pokażesz 
- APe

- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Na początek ściskam Was wszystkich serdecznie dziękując za odwiedziny 
Jeżeli moja kalia będzie tak rosła jak do tej pory, to może na wiosnę zechce zakwitnąć a ja z wielką uciechą pochwalę się Wam ,bo komu innemu jak nie Wam,kto bardziej od Was rozumie uciechę z każdego nowego kwiatu ,listka czy przyjęcia się szczepki.
Mam następną niechcianą roślinkę,przy najbliższej okazji ją przedstawię.Powiem Wam jeszcze ,ze nie wszystko tak różowo wygląda.Dzisiaj ścięłam do samej ziemi asparagusa sierpowatego pokazywałam w 1 części-moją chlubę.Miałam go 12lat i nigdy z nim problemu a w tą zimę coś się zbuntował,ogromnie mi go żał
no, ale cóż z ze wszystkim tak bywa.Jeśli z korzenia nie wypuści to kupię w markecie młodą sadzonkę i zacznę wszystko od nowa

zwykły natomiast ma się dobrze,nawet się nie sypie
Jeżeli moja kalia będzie tak rosła jak do tej pory, to może na wiosnę zechce zakwitnąć a ja z wielką uciechą pochwalę się Wam ,bo komu innemu jak nie Wam,kto bardziej od Was rozumie uciechę z każdego nowego kwiatu ,listka czy przyjęcia się szczepki.
Mam następną niechcianą roślinkę,przy najbliższej okazji ją przedstawię.Powiem Wam jeszcze ,ze nie wszystko tak różowo wygląda.Dzisiaj ścięłam do samej ziemi asparagusa sierpowatego pokazywałam w 1 części-moją chlubę.Miałam go 12lat i nigdy z nim problemu a w tą zimę coś się zbuntował,ogromnie mi go żał

zwykły natomiast ma się dobrze,nawet się nie sypie
Piękna calla u mnie taka właśnie coś marnieje...Niestety chyba każdy zaczyna teraz odczuwać jakieś straty w swojej doniczkowej kolekcji
Życzę Ci aby asparagus odbił z nadejściem wiosny 
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
-
Adam12222
- 1000p

- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:
Ja już ile raz próbowałem ukorzenić takiego aszparagusa ale nigdy mi to nie wyszło
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Aniu , mam taką samą kalę. Jak chcesz, aby Ci zakwitła, to musisz ją przesuszyć. Ja swoją trzymam teraz w zimnym garażu. Podlewam bardzo skromnie i rzadko.., raz na miesiąc. Obecnie ma dwa małe listki. W maju wystawiam ją na taras, ale w lekko zacienione miesce, gdzie słońce pada na nią, ale jako rozproszone światło. W ubiegłym roku miała piękne mocno zielone liście i jeden piękny kwiat
T jest moja metoda, na tego uparciucha, aby kwitł. Może ktoś zna inny.., to z chęcią skorzystam ;)
T jest moja metoda, na tego uparciucha, aby kwitł. Może ktoś zna inny.., to z chęcią skorzystam ;)