rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

Jgoda przyszłam zobaczyć Twoja cytrynkę :wit Malutka jeszcze, ale ładnie rośnie.
Moja Ma grubo ponad metr i w wielkiej donicy na parapet nie wstawię :? Mam problem ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj pamelko ;:7
Moja cytrynka faktycznie jest jeszcze bardzo mała, ale wiem, że cytryna szybko rośnie i dlatego noszę się z zamiarem przerobienia jej na bonsai, choć podobno nie jest to łatwe przedsięwzięcie. Faktycznie wcisnąć metrowe drzewko na parapet to nierealne... Mam nadzieję, że uda ci się przezimować tę cytrynę. Może ktoś z rodziny ma miejsce? Polecam zwłaszcza stare budownictwo, bo to przeważnie są zimne mieszkania, wiem coś o tym ;:108
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Koleusy przepiękne.. ;:224
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak już weszłam w klimaty balkonowe, to pochwalę się własnoręcznie wyhodowaną sadzonką winobluszczu, która pochodzi z rośliny okrywającej niedaleki śmietnik :;230
Zresztą zupełnie przypadkowo odkryłam na końcu podwórza winobluszcz okrywający mur i już wiem, skąd brać materiał na sadzonki jakby co :wink: Ten czerwony listeczek wyrósł po przeszło miesiącu od włożenia pędu do doniczki. Zdjęcie nie pokazuje też drugiego małego pędu też z rozwijającym się listeczkiem.
Obrazek
Dziś małż ma wolne i obiecał mi wziąć się za skrzynię na balkon, więc już niedługo będzie można winobluszcz przesadzić i hortensja też już na pewno się męczy w doniczce.

Fuksji z pędu od sąsiadki wreszcie pozwoliłam zakwitnąć, bo wcześniej pączki obrywałam, żeby się trochę wzmocniła i rozrosła. Posadzona jest razem z tą darowaną pełna z targu i obie mają pączki, więc na dniach wstawię fotkę obu arystokratek, a dziś na razie pierwszy kwiatek.
Obrazek
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Jagoda winobluszcz to ekspansywna roślinka... jak dla mnie trudna w ukorzenianiu więc brawa że Ci się tak szybciutko udało ;:138
Fuksja w pięknej spódniczce... czekam na zdjęcia obydwóch panienek...
i oczywiście skrzyni jak będzie ukończona :wink:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Nie do wiary... :roll: . Zaledwie parę dni mnie nie było na forum a u ciebie tyle nowych roślinek. ;:138 . W domu się zagęszcza w oszałamiającym tempie. Z balkonikiem będzie pewnie podobnie. Ja bym M kazała zrobić dwie skrzynie. To tak na wszelki wypadek... :;230 . Co do obiecanych kwiatków, jak co to pisz na PW co i kiedy. ;:108
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jagódko jak znam samą siebie to pewnie kupię i cyklamena i Begonię. ;:223 :;230
Pięknie urosły Ci balkonowe koleuski, Fuksja ślicznie kwitnie. ;:63 I kolejne pąki czekają na pokazanie spódniczek i haleczek. :P
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Ślicznie wyglądają te rozrośnięte koleusy ;:138 . Oczywiście także niezmiennie zachwyca mnie kwiat fuksji ;:108 . No i gratuluję ukorzenionego winobluszcza :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

ŁAdne koleusy :) mają w sobie zawsze tyle barw :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Bardzo ładnie u Ciebie tak wiosennie, a może jesiennie :) żółte osłonki a w nich piękne kwiatuszki na pólce ;:63 Lubię żólty kolorek ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za pochwały koleusów, tym bardziej, że kupowałam je za grosze, bo pani chciała się już ich pozbyć . Byłyby bardziej kolorowe, ale niestety brak im słoneczka, aby były lepiej wybarwione. Nigdy wcześniej nie miałam koleusów, ale zaczynam się do nich przekonywać, bo mało wymagające, a wyglądają nieźle.
Jak mój domowy koleus w małej doniczce przetrwa, to może zrobię wiosną kilka sadzonek, o ile znajdę gdzieś jeszcze miejsce, żeby je postawić :;230

Anjja, z 3 badylków przyjął się jeden, być może, że po zerwaniu włożyłam do torebki, a po przyjściu do domu przeleżały tam jakiś czas, zanim sobie o nich nie przypomniałam. Na początku po wsadzeniu w doniczkę wszystkie wyglądały okropnie z tymi zaschłymi liśćmi, też się cieszę, ze ten jeden załapał, oby zakorzenił się w skrzyni. ;:180
Zeniu, odezwę się, ale teraz z niczym nie mogę się wyrobić, a w dodatku mały drugi dzień w domu zamiast w przedszkolu, bo chyba złapał jakiegoś wirusa, w poniedziałek jak go zabierałam z przedszkola miał gorączkę i wymiotował. Teraz już na szczęście lepiej. Spraw przede mną masa, m.in. załatwić zasiłek rodzinny, wywiadówka u córy, a człowiek jak na złość uziemiony...
Dziś załatwiałam zaświadczenie o dochodach do rodzinnego, kolejka masakryczna
elciu, udanych zakupów, ja z mojej begonii jestem na razie bardzo zadowolona, o cyklamenie niestety nie mogę tego powiedzieć, nawet zdjęcia wstyd wstawić :oops:
nyskadu, ten słoneczny kolor to dlatego, że mieszkanie dość ponure, okna od podwórza kamienicy od wschodu i od północy, w moim nazwijmy to salonie światło sztuczne od rana do nocy się musi palić
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

no, trochę do nadrobienia to ja tu miałam u Ciebie ;:132 ;:132 ;:132
ładnie wszystko rośnie, troszkę nawet i przybyło ;:224

;:138 szczególne dla cytrynki
i te koleusy... ech, moja ostatnia słabość ;:224
nie martw się, ja cyklemenów też już nie kupuję, nie daję im rady ;:223

fajnie, że masz już półeczkę, ja się zbieram w sobie i zebrać nie mogę i tak to trwa juz kilka miesięcy ;:223 ale wybredna jestem i muszę wymyśleć jaką chcę a potem to już pikuś bo stolarz przy bloku ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jagódko Cyklamenik już dzisiaj kupiony. :tan Zobaczymy, jak mi z nim pójdzie. :roll:
Teraz zgodnie z planem muszę jeszcze na Begonkę zapolowac. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Piękna paleta barw na koleusach. ;:63
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, pocieszyłaś mnie, bo już myślałam, ze jestem tu jedyną cyklamenkillerką :wink:
Co do cytryny, to radość podwójna patrzeć, jak się z maleńkiego niedawno kiełka taka ładna roślinka formuje (tfu tfu, żeby nie zapeszyć)
elciu, mam nadzieję, że twój cyklamen będzie bardziej skłonny do współpracy, życzę owocnych poszukiwań begonii :)
aga, dzięki, koleusy teraz lepiej wyglądają od pelargonii bluszczolistnych, bo te ucierpiały na skutek pobierania pędów na sadzonki i teraz mają sporo pędów za to ani jednego kwitnącego kwiatka.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”