Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)

Post »

Widać,że skrętnikom podoba się u Ciebie.
Ciekawe czy uda Ci się stworzyć jakąś nową odmianę...
Epi faktycznie spore.A nie myślałaś go puścić np na palik??
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Justynko - wiem jak to jest z oczekiwaniem.Chyba większość z nas zna to uczucie ;:108
Nie wiadomo czego w takiej sytuacji życzyć: czy wyzdrowienie,czy lepiej chyba jednak : "niech kolekcja się
powiększa" ;:108 ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Justynko skrętniki masz jak marzenie ;:196 a jakie mają ogromniaste liściory :shock: gratuluję sadzonki Moroznaja wisznia, moja niestety padła :(
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Mis20/Asiu- skrętniki lubią świeże powietrze i chłód. Dlatego takie ładne, bo noce miały zimne. Dziś, pierwsze kwiaty na nich zaczęły się rozwijać. A sadzonki fiołków już podzielone, zaraz będzie relacja...

Mniodkowa- biały i fiolet to standard. One zawsze mają tak ogromne liściory. Do wody dolewam uniwersalny florowit, mniej więcej, dwa razy w tygodniu ;)

Anetta- Spróbuj jeszcze raz ;) Hodowla skrętników nie jest trudna, trzeba mieć chłodny parapet. A teraz jest najlepszy czas na ich szczepienie ;:108 Dziś sadzonki fiołków podzieliłam. I zamiast 5 doniczek, mam 12 + 4 listki w kubeczkach z wodą. Ja, jeśli coś kocham, tak łatwo bym się nie poddała...

Miro78- skrętnikom służy wiejskie, chłodne powietrze. I lubią przewiew, dlatego w kuchni teraz stoją. Bo, jak jestem tylko na działce, to okno zawsze jest uchylone ;:108 Myślałam o paliku, ale już jego następca chyba będzie tak "puszczony". A "staruszek" trafi do mojej cioci, tez kwiaciary. Ma duży dom...więc miejsca nie brakuje na wielkoludy...

Kociaro- hihi...tak, powiększenia kolekcji mi Życz. Jesienią, jak przywiozę wszystkie parapetowce z działki, to poustawiam je na łóżku przy oknie... A sama będę nocować na podłodze. Niezła perspektywa mnie czeka ;:224 Ale może tak źle nie będzie, sprzedam kolejne storczyki ;:224

Celinko- skrętniki najładniej rosną pozostawione same sobie. Na chłodnym parapecie wystarczy je podlać raz, dwa razy w tygodniu i tyle ;) Żal Twojej sadzonki moroznaja wisznia. Moja miała kilka sadzonek i jedna czeka na nowy domek... więc może pojedzie do Ciebie :D

Dziś kolejne przesadzanie było. Nie mam czasu, by w jeden dzień uporać się ze wszystkimi młodzieńcami, które wymagają rozsadzenia i zmiany doniczek. Powiększyło mi sie przedszkole fiołkowe ( z rozsadzenia przedszkolaków, z 5 doniczek, nagle mam 12 ;:224 :;230 ). Oraz dwa maluszki od Anjji, peperomia i sansiewieria, też dostały ładne - brązowe doniczki. Rosły w białych - przyszłych skrętnikowych ;:224

Obrazek

A tutaj ...z przodu przedszkole (sadzonki fiołkowe dla Renaty <Renatas> i Asi <mis20>).. a z tyłu...piętrowy żłobek: skrętnikowo-fiołkowy ;:224

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko - zima szykuje się nam podobnie,tylko u mnie na łóżku jeszcze 5 kotów musi się zmieścić :;230 :;230
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Justynko dzięki za rady co do skrętników :) ja mojego mam w strasznym cieple widać czas przenieść w chłodniejsze miejsce bo zaczynają mu liście karłowacieć :( Dzięki za sadzoneczkę ;:196
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

O! ;:138 super-moje fiołeczki!
Justynko,ale masz piętrowe przedszkole :shock: ... a te pojemniki mają otwory czy są całe zamknięte? otwierasz je czasem?
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo fajny pomysł z tym piętrowym żłobkiem ;:138 . Jaka oszczędność miejsca :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kociaro - uff...ja mam na szczęście tylko jednego psa malutkiego, ale potrafi się tak położyć, że pół łóżka zajmuje ;:224

Celinko- Przenieś koniecznie, bo Masz śliczne skrętniki, szkoda by ich było, gdyby się miały zmarnować. Sadzonka się przyjmuje i będzie czekać na Ciebie ;:108

Renatko- tak, na razie 4 sztuki jest Twoje. Ale będą na pewno kolejne... Szykuj doniczki i wolny parapet ;:224 :;230 Nie zamykam szczelnie pojemników, pokrywki są obrócone " do góry nogami" i oparte na bocznych "uchach" pojemnika. Luka ma około 1 cm z każdej strony... Woczraj niektóre podlewałam i chyba ten listek, który dostałam od Pana na jarmarku się przyjął. Cieszę się, bo jest on podobny do odmiany Mathew (błękitny z granatowymi kreseczkami).

Wiktorio- nie mam już miejsca...dlatego piętrówka. Trzeba chodzić przy żłobku na palachac, bo jedno potrącenie grozi tym, że piramida wyląduje na podłodze ;:224 Pojemniki stały na oknie i na blacie kuchennym. Ale po wniesieniu skrętników do środka, trzeba było znaleźć na żłobek inne miejsce.

Na dobrą niedzielkę parę zdjęć... Cissus o Anjji ładnie rośnie z bocznego oczka. Dosadziłam go o pozostałych cissusów, ze względu na oszczędność miejsca. I chyba mu to pasuje:

Obrazek

I...dzwonkowo:

Obrazek

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Cissus bardzo ładny, chyba pierwszy raz takiego widzę, ma super wybarwione liście i ten fiolecik na łodyżkach :tan
dzwoneczki takie niewinne :) sliczne
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzwoneczek (panna młoda) jest cudowna,a cissus bardzo piękny.Jak się rozrośnie to prawdziwa uczta dla oczu(i dla ;:167 ).
Awatar użytkownika
arturo223
100p
100p
Od: 9 lut 2011, o 21:06

Post »

Witam. Jestem tu pierwszy raz i widzę, że masz ogromną ilość roślinek :D . Brawa ;:138
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Justynko, witaj niedzielnie :wit

Widzę, że przedszkole rośnie super ;:138
Ślicznie wyglądają podłużne doniczki ze skrętnikami ;:108
Chciałabym nieśmiało zapytać, czy mogę prosić po listeczku fioletowego i bordowego skrętnika? :oops:

Czytałam, jakie przeboje miał z Tobą fioletowy fiołek ode mnie ;:112 ale nawet po nim tego nie widać :wink:

Piętrowe przedszkole bardzo pomysłowe ;:138
Awatar użytkownika
renio
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 19:49

Post »

Świetny pomysł na przedszkole. ;:138 Dzwoneczek śliczny, nie mówiąc już o pozostałych. ;:108
Pozdrawiam Renata
Domowe renio
Storczyki renio
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Justynko u Ciebie znów śliczne widoczki ;:224 ;:138
Piętrowy żłobek bardzo ciekawy. :uszy
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”