Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)
Re: Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)
Widać,że skrętnikom podoba się u Ciebie.
Ciekawe czy uda Ci się stworzyć jakąś nową odmianę...
Epi faktycznie spore.A nie myślałaś go puścić np na palik??
Ciekawe czy uda Ci się stworzyć jakąś nową odmianę...
Epi faktycznie spore.A nie myślałaś go puścić np na palik??
- kociara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Justynko - wiem jak to jest z oczekiwaniem.Chyba większość z nas zna to uczucie
Nie wiadomo czego w takiej sytuacji życzyć: czy wyzdrowienie,czy lepiej chyba jednak : "niech kolekcja się
powiększa"

Nie wiadomo czego w takiej sytuacji życzyć: czy wyzdrowienie,czy lepiej chyba jednak : "niech kolekcja się
powiększa"

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Justynko skrętniki masz jak marzenie
a jakie mają ogromniaste liściory
gratuluję sadzonki Moroznaja wisznia, moja niestety padła 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Mis20/Asiu- skrętniki lubią świeże powietrze i chłód. Dlatego takie ładne, bo noce miały zimne. Dziś, pierwsze kwiaty na nich zaczęły się rozwijać. A sadzonki fiołków już podzielone, zaraz będzie relacja...
Mniodkowa- biały i fiolet to standard. One zawsze mają tak ogromne liściory. Do wody dolewam uniwersalny florowit, mniej więcej, dwa razy w tygodniu ;)
Anetta- Spróbuj jeszcze raz ;) Hodowla skrętników nie jest trudna, trzeba mieć chłodny parapet. A teraz jest najlepszy czas na ich szczepienie
Dziś sadzonki fiołków podzieliłam. I zamiast 5 doniczek, mam 12 + 4 listki w kubeczkach z wodą. Ja, jeśli coś kocham, tak łatwo bym się nie poddała...
Miro78- skrętnikom służy wiejskie, chłodne powietrze. I lubią przewiew, dlatego w kuchni teraz stoją. Bo, jak jestem tylko na działce, to okno zawsze jest uchylone
Myślałam o paliku, ale już jego następca chyba będzie tak "puszczony". A "staruszek" trafi do mojej cioci, tez kwiaciary. Ma duży dom...więc miejsca nie brakuje na wielkoludy...
Kociaro- hihi...tak, powiększenia kolekcji mi Życz. Jesienią, jak przywiozę wszystkie parapetowce z działki, to poustawiam je na łóżku przy oknie... A sama będę nocować na podłodze. Niezła perspektywa mnie czeka
Ale może tak źle nie będzie, sprzedam kolejne storczyki 
Celinko- skrętniki najładniej rosną pozostawione same sobie. Na chłodnym parapecie wystarczy je podlać raz, dwa razy w tygodniu i tyle ;) Żal Twojej sadzonki moroznaja wisznia. Moja miała kilka sadzonek i jedna czeka na nowy domek... więc może pojedzie do Ciebie
Dziś kolejne przesadzanie było. Nie mam czasu, by w jeden dzień uporać się ze wszystkimi młodzieńcami, które wymagają rozsadzenia i zmiany doniczek. Powiększyło mi sie przedszkole fiołkowe ( z rozsadzenia przedszkolaków, z 5 doniczek, nagle mam 12
). Oraz dwa maluszki od Anjji, peperomia i sansiewieria, też dostały ładne - brązowe doniczki. Rosły w białych - przyszłych skrętnikowych

A tutaj ...z przodu przedszkole (sadzonki fiołkowe dla Renaty <Renatas> i Asi <mis20>).. a z tyłu...piętrowy żłobek: skrętnikowo-fiołkowy

Mniodkowa- biały i fiolet to standard. One zawsze mają tak ogromne liściory. Do wody dolewam uniwersalny florowit, mniej więcej, dwa razy w tygodniu ;)
Anetta- Spróbuj jeszcze raz ;) Hodowla skrętników nie jest trudna, trzeba mieć chłodny parapet. A teraz jest najlepszy czas na ich szczepienie

Miro78- skrętnikom służy wiejskie, chłodne powietrze. I lubią przewiew, dlatego w kuchni teraz stoją. Bo, jak jestem tylko na działce, to okno zawsze jest uchylone

Kociaro- hihi...tak, powiększenia kolekcji mi Życz. Jesienią, jak przywiozę wszystkie parapetowce z działki, to poustawiam je na łóżku przy oknie... A sama będę nocować na podłodze. Niezła perspektywa mnie czeka

Celinko- skrętniki najładniej rosną pozostawione same sobie. Na chłodnym parapecie wystarczy je podlać raz, dwa razy w tygodniu i tyle ;) Żal Twojej sadzonki moroznaja wisznia. Moja miała kilka sadzonek i jedna czeka na nowy domek... więc może pojedzie do Ciebie

Dziś kolejne przesadzanie było. Nie mam czasu, by w jeden dzień uporać się ze wszystkimi młodzieńcami, które wymagają rozsadzenia i zmiany doniczek. Powiększyło mi sie przedszkole fiołkowe ( z rozsadzenia przedszkolaków, z 5 doniczek, nagle mam 12

A tutaj ...z przodu przedszkole (sadzonki fiołkowe dla Renaty <Renatas> i Asi <mis20>).. a z tyłu...piętrowy żłobek: skrętnikowo-fiołkowy

- kociara
Justynko - zima szykuje się nam podobnie,tylko u mnie na łóżku jeszcze 5 kotów musi się zmieścić

Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Justynko dzięki za rady co do skrętników
ja mojego mam w strasznym cieple widać czas przenieść w chłodniejsze miejsce bo zaczynają mu liście karłowacieć
Dzięki za sadzoneczkę 

- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
O!
super-moje fiołeczki!
Justynko,ale masz piętrowe przedszkole
... a te pojemniki mają otwory czy są całe zamknięte? otwierasz je czasem?

Justynko,ale masz piętrowe przedszkole

Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo fajny pomysł z tym piętrowym żłobkiem
. Jaka oszczędność miejsca
.

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kociaro - uff...ja mam na szczęście tylko jednego psa malutkiego, ale potrafi się tak położyć, że pół łóżka zajmuje
Celinko- Przenieś koniecznie, bo Masz śliczne skrętniki, szkoda by ich było, gdyby się miały zmarnować. Sadzonka się przyjmuje i będzie czekać na Ciebie
Renatko- tak, na razie 4 sztuki jest Twoje. Ale będą na pewno kolejne... Szykuj doniczki i wolny parapet
Nie zamykam szczelnie pojemników, pokrywki są obrócone " do góry nogami" i oparte na bocznych "uchach" pojemnika. Luka ma około 1 cm z każdej strony... Woczraj niektóre podlewałam i chyba ten listek, który dostałam od Pana na jarmarku się przyjął. Cieszę się, bo jest on podobny do odmiany Mathew (błękitny z granatowymi kreseczkami).
Wiktorio- nie mam już miejsca...dlatego piętrówka. Trzeba chodzić przy żłobku na palachac, bo jedno potrącenie grozi tym, że piramida wyląduje na podłodze
Pojemniki stały na oknie i na blacie kuchennym. Ale po wniesieniu skrętników do środka, trzeba było znaleźć na żłobek inne miejsce.
Na dobrą niedzielkę parę zdjęć... Cissus o Anjji ładnie rośnie z bocznego oczka. Dosadziłam go o pozostałych cissusów, ze względu na oszczędność miejsca. I chyba mu to pasuje:

I...dzwonkowo:

Celinko- Przenieś koniecznie, bo Masz śliczne skrętniki, szkoda by ich było, gdyby się miały zmarnować. Sadzonka się przyjmuje i będzie czekać na Ciebie

Renatko- tak, na razie 4 sztuki jest Twoje. Ale będą na pewno kolejne... Szykuj doniczki i wolny parapet

Wiktorio- nie mam już miejsca...dlatego piętrówka. Trzeba chodzić przy żłobku na palachac, bo jedno potrącenie grozi tym, że piramida wyląduje na podłodze

Na dobrą niedzielkę parę zdjęć... Cissus o Anjji ładnie rośnie z bocznego oczka. Dosadziłam go o pozostałych cissusów, ze względu na oszczędność miejsca. I chyba mu to pasuje:

I...dzwonkowo:

- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Cissus bardzo ładny, chyba pierwszy raz takiego widzę, ma super wybarwione liście i ten fiolecik na łodyżkach
dzwoneczki takie niewinne
sliczne

dzwoneczki takie niewinne

- kociara
Dzwoneczek (panna młoda) jest cudowna,a cissus bardzo piękny.Jak się rozrośnie to prawdziwa uczta dla oczu(i dla
).

Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
Witam. Jestem tu pierwszy raz i widzę, że masz ogromną ilość roślinek
. Brawa 

- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Justynko, witaj niedzielnie
Widzę, że przedszkole rośnie super
Ślicznie wyglądają podłużne doniczki ze skrętnikami
Chciałabym nieśmiało zapytać, czy mogę prosić po listeczku fioletowego i bordowego skrętnika?
Czytałam, jakie przeboje miał z Tobą fioletowy fiołek ode mnie
ale nawet po nim tego nie widać
Piętrowe przedszkole bardzo pomysłowe

Widzę, że przedszkole rośnie super

Ślicznie wyglądają podłużne doniczki ze skrętnikami

Chciałabym nieśmiało zapytać, czy mogę prosić po listeczku fioletowego i bordowego skrętnika?

Czytałam, jakie przeboje miał z Tobą fioletowy fiołek ode mnie

Piętrowe przedszkole bardzo pomysłowe

Świetny pomysł na przedszkole.
Dzwoneczek śliczny, nie mówiąc już o pozostałych. 

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Justynko u Ciebie znów śliczne widoczki
Piętrowy żłobek bardzo ciekawy.

Piętrowy żłobek bardzo ciekawy.