Ogródek pod dębami, cz. 3
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek pod dębami, cz. 3
Wandziu szkoda, że poniosłaś stratę wśród róż, ale ja dawno odkryłam, że sadzenie róż jesienią jest problematyczne, zawsze mi wymarzały, ale u Ciebie jest przecież łagodniejszy klimat. 

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A u mnie nawet nie popadało .. sucho i trzeba podlewać a ja siedzę teraz u drugich wnuków i martwię się o kwiaty czy córka nie zapomni podlać .. dobrze że wnusio ją ciągnie do podlewania bo zawsze mi pomagał a strasznie lubi wylewać wodę z beczki i podlewać kwiaty .. pięknie ci zaczynają kwitnąć orliki i irysy , też czekam na nich kwitnięcie ..
Piękny ten twój lilaczek Meyera. Ja też mam - jeden szczepiony, a drugi w formie krzewu. Są jednak jeszcze malutkie. Rzeczywiście zapach mają obłędny i fajnie, że kwitną później od zwykłych lilaków. Piękna ta twoja fioletowa chmurka - lilakowy obłoczek 

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Wandziu fajne te nasadzenia w naczyniach 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Rzeczywiście kompozycje w tych starych metalowych wiadrach wyglądają uroczo. Wandziu albo można zrobic podmiankę- bez za bez, może nikt nie zauważy 

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Przychodzę się ogrzać w ciepłych promieniach słońca i oczy nacieszyć pięknymi kompozycjami w donicach

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Wandziu a może dzisiaj odrobina zdrowego egoizmu ? Tak pięknie u Ciebie...to może warto zostać na tarasie i chłonąć je wszystkimi zmysłami... 

Gdybym nie przeczytała w Twoim Wandziu wątku, to nawet bym nie wiedział, że takie lilaki istnieją. O tym przemarzaniu to może cos źle zrozumiałam. Zapisałam już jego nazwę w zeszycie i będę szukała do kupienia. Fakt, że nie ma odrostów jest jego dużym atutem. U zwykłego lilaka odrosty bardzo szybko się pojawiają. Początkowo stanowiły taki żywopłot od alejki, w drugim roku użytkowania działki przestało mi się to podobać. Nie wycięliśmy go zupełnie, został wyprowadzony na formę drzewiastą.
U mnie jeszcze nie jest tak kwitnąco, może tydzień opóźnienia spowodowany pół cienistym ogrodem.
U mnie jeszcze nie jest tak kwitnąco, może tydzień opóźnienia spowodowany pół cienistym ogrodem.
Pozdrawiam Krystyna
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu, dziękuję za odpowiedź w sprawie orlików
Twoje wyjątkowo pięknie się prezentują 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Wandziu chyba w tej części mnie nie było ,ślicznie kolorowo , ale ja rozglądam się za iryskami .
Orliki śliczne , też je mam i lubię .
Genia
Orliki śliczne , też je mam i lubię .
Genia
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Wandziu, lubimy takie widoczki, lubimy... pokazuj nam ich więcej. Takie sielskie i naturalne. 

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17