Moja działka - Katarzynka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kaśka warzywniaczek pierwsza klasa, truskawy piękne ;:8
ale najbardziej przypadł mi do gustu..... czosnek Schubertii, muszę sie jesienią rozejrzeć za nim, jest super ;:333
trzymam kciuki za skuteczność oprysku, oby Twoja conica odbiła tak ładnie jak ta pokazana przez piku :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko tak masz rację , forum to jedno wielkie ABC roślin , wiele sprawdzonych sposobów i pomysłów na aranżacje.
Truskawki w trzech odmianach : bardzo wczesna, wczesna i późna.
Po pierwszym zbiorze mogę powiedzieć , że ilościowo najwiecej było z odmiany wczesnej, pod wzgldem smakowym i wielkości owocu wszystkie porównywalnie takie same. Odmiana późna jeszcze dziś kwitnie, tamte pozostałe już nie.
Mam też odmianę w starym truskawniku, bardzo słodką i plenną, jesienią będę ją odnawiać , wiec jeśli byś chciała mogę podzielić się sadzonkami.

Piku ale piękna ta Twoja conica :) i jaka wielka , ile ona ma lat? Czasami mam wrazenie że mój ogród przeobraża się na minus niż na plus, roślinki tylko kiszą się w tej glinie.

Jola ja kupiłam jesienią w OBI, w tym roku również tam się zaopatrzę. :)
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Witaj.
Bardzo piękny masz ogród i domek ze stawem jako bonusem :) Sama takie chciałabym mieć :) Kompromisem była właśnie moja działka. Jak widzę i czytam to nie jest twój pierwszy kawałek ziemi.....
Będę zaglądała w nadziei na jakieś pomysły i dobre rady...
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Cześć sąsiadko :wink:
Pięknie masz wybarwiony klon :shock: ja mam chyba jakiś inny bo mój ma mało czerwonego kolorku :roll: Czosnek też ciekawy :wink: ja nigdy się nie interesowałam czosnkami ,ale teraz muszę to zmienić :? :roll:
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Witaj !Pospacerowałam po Twoim ogrodzie i widze ile pracy wkładasz.Wszystko przemyślane.Truskawki wygłądają apetycznie.Napisz jak skończyła się walka z przędziorkiem ,bo jak popatrzyłam na swoją conicę to chyba też coś takiego występuje tylko na razie wolniej.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Kasiu miło, że odwiedziłaś mnie, pytasz o nawożenie roślin, otóż zasilam je nawozem Azofoską oraz jak mam dobrze przerobiony kompost, po prostu rozsypuję między roślinkami. Werbenę kupiłam u ogrodnika, jest to odmiana zwisająca, nie wysiewam kwiatów, ponieważ nie mam warunków do przechowywania i pielęgnacji. Pozdrawiam serdecznie Irena.
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Kasiu co tam u Ciebie? ja walka z przędziorkiem??
wakacje już się zaczęły, masz trochę więcej czasu?? :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Katarzynka
500p
500p

Post »

Witam Was dziewczyny i dziękuję za odwiedziny.
W wakacje to ja chyba tylko pozornie mam wiecej czasu, teraz doszło jeszcze organizowanie zajęć i rozrywki dla syna.
Wymysliliśmy rowery i nawet zakupy robimy na dwóch kółkach.
Na działce nadal susza , roślinki trzymają się dzielnie jednak bardzo słabo rosną. Wiem już gdzie popełniłam błąd przy wsadzaniu ich kopałam im dośc mały dołek i ziemi ogrodniczej albo wcale albo ociupinkę, one w tej glinie walczą o ukorzenienie się i nawet wodę z tej gliny im ciężko pobrać.

Po dwukrotnym oprysku Talstarem świerk conica przejawia oznaki życia , na końcówkach puszcza świeże odrosty :)
Jednak sosna sucha już całkowicie :(

Kolejna plaga to mszyca , opanowała bób i buraczki, oraz wszędobylskie chwasty. Oj jest co robić na mojej działce, jest.
Pozdrawiam Kasia
Katarzynka
500p
500p

Post »

Bardzo lubię maki, te polne i te ogrodowe.
Pięknie kwitną a zasuszone makówki świetnie wyglądają w wazonie.
Założyłam rabatkę jednoroczną : mak jadalny ( fioletowy) , gilia główkowata i dzwonek irlandzki
Połowę rabatki przekopał pies, dzwonek irlandzki wyszedł tylko jeden i na dodatek bardzo mizerny, ale i tak to co jest to cieszy oko, dziś wygląda tak :
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Witaj Kasiu, fajnie się prezentuje ta rabatka, u mnie dzwonek też wyłonił się jeden i jeszcze na dodatek padł zanim się niem nacieszyłam... takie życie... w przyszłym roku też sobie posieję takie maki.... pewnie sąsiad mnie zgłosi za nielegalną produkcję narkotyków... :D
Katarzynka
500p
500p

Post »

Monisiu znając Twojego sąsiada masz jak w banku ze naśle na Ciebie kolejną kontrolę z Gminy, albo obgada Cię że Jestes morfinistką heheeheheheheheh
A tak na poważnie do 1m2 możesz miec mak dla własnych potrzeb. Ja jeszcze tydzień temu siałam.

Obecnie koloru dodają lilie, część z nich sadziłam wiosną , niektóre miały pojedyńcze kwiatki, ale zawsze to coś niż nic. Na ostatnich fotkach eukomis i coś fioletowego , kto zgadnie co?

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Kasia lilie śliczniutkie (ja już robię listę zakupową lilii na jesień ;)), eukomis ;:333 mój dopiero co wystawił nosek - i to ten doniczkowy, drugi wsadzony do gruntu ani myśli się uaktywnić...no ale tak to jest jak się sadzi takie kwiatki w połowie czerwca :oops:
zaglądałaś może na pw??
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Katarzynka
500p
500p

Post »

Upał dziś niemiłosierny, znowu susza u mnie, nasz staw stał się kałużą, więc śmiało mogę powiedzieć nie mam już stawu :cry:
Kwitną skalniaczki , lawenda, nagietek i chaber cesarski

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Ale mimo suszy kwiatki ładnie rosną. U mnie też bardzo sucho i na dodatek wyłączają nam wodę. :D
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Katarzynko - wpadłam z rewizytą, ale obejrzałam tylko ostatnią stronę. Pozwolisz, że w wolnej chwili pospaceruję dłużej, co?
Co to za kwiaty w tle lawendy?
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”