U Przemka w ogrodzie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Przemka w ogrodzie cz.II

Post »

Przemku ale cudownie u Ciebie.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

przemku jak tam twoje roślinki,bo moje nie które poprzemarzały.
x_Adasko

Post »

Podałeś mi wszystkie swoje klony jak na tacy :D A z tą ściółką to nieźle wymyśliłeś, nie wiedziałem, że z Ciebie taka pomysłowa bestia :;230
A jak tam roślinki po ataku zimy :?: U nas popadało, ale w porównaniu z tym co było u was to całe nic. Jak jechałem na egzamin o 8:10 to praktycznie nie było znaku po opadach.
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Tak coś mi się wydawało, że kilka tych klonów masz :;230
Piękna kolekcja! Cały czas ciekawi mnie sprawa Twoich buków. Nie znajduję dla tego wytłumaczenia ;:132
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Przypomniało mi się.
Jak ten klon co go szczepiłeś sam?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku jak twój ogród przetrwał mrozy ?
Czy wszystko w porządku ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Jacku dziś juz dużo mniej wiosennie :( ostatniej nocy mróz zniszczył dużo roslin, dobrze że nie posadziłem jeszcze dalii i kann.

Asiu dziękuję :D , ale jeszcze dużo pracy w ogrodzie aby było tak jak widze to w wyobraźni

Andrzej lilie, klony palmowe, ginko, drzewka owocowe, orzechy włoskie, itd. :( w różnym stopniu ale uszkodone przez mróz ostatniej nocy

Adam wczorajsze zestawienie moich klonów już się zdezaktualizowało :wink: dziś przybył nowy klonik Acer pseudoplatanus "Prince Camille de Rohan" :)
Od czasu gdy zrozumiałem że bez ściółkowania rabat zarosnę chwastami :roll: kombinuję, aby było skutecznie i niskonakładowo :D
U mnie mróz był ale nic nie padało, Twoje stwierdzenie "w porównaniu z tym co u was było" mnie nie dotyczy :wink: bo u mnie nic nie było, żadnego śniegu, za Wisłą było gożej. Ale straty i u mnie są :? . Czytałem, że z polskim łatwo Ci poszło oby tak dalej :)

Dawid klon który szczepiłem rok wcześniej ładnie rośnie, a te które były robione w zeszłym roku, oczka zmarzły w marcu :roll:

Paweł no jakoś do buków nie mam szczęścia, jest tyle pieknych odmian a u mnie nie rosną wcale i nie dość że byle jak wyglądają to jeszcze dziś przymarzły, juz ich unikam, a przecież jest jeszcze tyle pięknych odmian klonów :D dziś nie wytrzymałem i kupiłem sobie tego co Ty w sobotę, bo byłem w Pęchcinie :;230 tak dobrze że szkółka blisko :wink: i dziś tam też mróz dokonał dzieła zniszczenia :? a wszystkie kwatery z lisciastymi przykryte włókniną.

Grażynko niestety straty na każdym kroku, ciekawe co będzie dalej starałem się poprzykrywać część roślin ale np klony palmowe i pod przykryciem przymarzły :( Aralia tak ładnie rosła i nie wiem czy coś z niej jeszcze będzie.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Przemku u mnie też klon wygląda słabo pomimo okrycia kartonem
x_Adasko

Post »

Napisałem "w porównaniu z tym co u was było" ponieważ gdzieś pisałeś, że obawiasz się chmury która szła w twoją stronę. Dobrze, że obyło się bez śniegu :tan Już miałeś aktualizację :?: :shock: Szybki jesteś :D U mnie dzisiaj strasznie zimno, wracałem w garniaku przez całe miasto - mam 4 km do szkoły. Na szczęście się zabezpieczyłem i zabrałem kurtkę :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Joo Przemek ;:136 Powiem Ci, że z leśną ściółką rabaty wyglądają zajebiaszczo ;:333 Nawet rośliny ładnie kontrastują teraz z podłożem. Kupując korę , to wydałbyś sporo kasy. A tak, teraz możesz trochę uzupełniać zwykłą korą. Zawsze to taniej wyniesie :D
Nie obyło się również bez odwiedzin u Szmita ;:112 Ty musisz już tam mieć jakoś złotą kartę stałego klienta :wink: Skoro
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Przemek ja rownież kupiłem sobie bez czarny tylko jest to Eva Black Lace, zerknij do mnie.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przykro mi Przemku to czytać.
Szkoda takich ładnych drzewek, ale co zrobić.
Może odbiją i da się coś uratować.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Przemku, wszyscy mamy straty, ja nawet zdążyłam posadzić dakie i kanny i nie sądzę,żeby coś z nich było.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

A możesz sfocić tego szczepionego dwa lata temu?
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Kasiu u mnie wiele roślin bardzo ucierpiało, teraz niecierpliwie czekam, czy zostały jakies zapasowe pąki i coś może się zazieleni :wink:

Adam tak przybył nowy klon, dziś juz posadzony :) podpatrzyłem jak Paweł go kupował w Pęchcinie, więc nie tracąc czasu pojechałem i kupiłem :wink:. Klony chyba będą w moim ogródku nabierały jeszcze większego znaczenia,bo nie mam z nimi większych problemów, już mam upatrzone kolejne odmiany :lol: a jest w czym wybierać.

Marcin leśna ściółka myślę, że nie jest gorsza od kory :) tylko u mnie teraz zamieszanie z tym remontem :? płoty porozgradzane i weszły kury i cały efekt ładnej ściółki znikł :evil: ale wszystko do poprawienia, trzeba tylko grabki i do lasu :wink: A w Pęchinie juz mnie dobrze znają ;:108 wybrałem się tam i w Twojej sprawie, a przy okazji kupiłem sobie klonika :)

Zenku u mnie bzy w odmianach to nowość w ogrodzie, jak się będą dobrze sprawowały to przybęda następne :)

Grażynko mrozy się skończyły, teraz tylko czekać i obserwowac czy rośliny jeszcze się pozbierają po tych torturach :?

Małgosiu u mnie strat mrozowych dość dużo, a dalie i kanny były bezpieczne nigdy ich tak wcześnie nie sadzę w ogrodzie :wink:

Dawid przy najblizszej okazji będzie fotka :) stosowałem okulizację i się udało najłatwiej to chyba na jabłoni potrenować większość oczek się zrasta :) a klon to jest o czerwonych liściach zaszczepiony na zwykłym zielonym, który rósł gdzieś na rowie.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”