Dzięki

Przesadź w bardzie cieniste miejsce, a zobaczysz jak pięknie się kwiatami odwdzięczągrazynarosa22 pisze:aha....to moje 2 marne bo na słońcu...a białą mam w cieniu i podobna do Twojej![]()
Dzięki
Grażynko u Ciebie znacznie wcześniej wyczystko kwitnie, i kiedy u nas rośliny jeszcze w powijakach, Ty już się nimi możesz cieszyć....nie masz co narzekaćkogra pisze:No proszę jakie śliczne iryski.![]()
U mnie już przekwitły niestety.
Deszcz im w tym pomógł.
No ale liliowce to na pewno wynagrodzą.
U Ciebie już bardzo kolorowo.
Moje tawułki jeszcze w powijakach.
Elu wielkość kwiatostanów tawułek zapewne zależy od odmiany. Mam i takie o małych kiściach.tija pisze:Piękne kępiszcze liliowców , cudne róże i irysyróżowa tawułka ma ładne kiście kwiatów , nad podziw duże
mam kilka ale to maleństwa kwiatowe w porównaniu z Twoją
swoją drogą niektóre zmienią miejsce zamieszkania skoro słoneczko im szkodzi
tylko że do cienia to ja bym wolała inne roślinki
Wracając do tematu obsadzania stawu to pewnie z czasem postaram się zagospodarować ten delikatniejszy spadek , ale czeka mnie sporo kopania i pielenia bo akuratnie na burtach trawka ma się świetnie no i najważniejsze ... pozwolenie od drugiej połówkibo póki co wierzbę mandżurską mogę posadzić a owszem ale daleko od wody
Grażynko u mnie kwitnienie zaczyna się z przynajmniej tygodniowym opóźnieniem, porównując nasze ogrody....sama napisałaś, że już Twoje irysy przekwitły, gdy moje były jeszcze w rozkwicie.kogra pisze:i gdzie tu jesteś w tyle.
Przecież wszystko kwitnie tak jak u mnie.
Faktycznie, że pogoda jest dobra dla nas, ale letnie roślinki mają za zimno i dlatego nie chcą się całkiem otwierać.
Ale to dopiero początek lata, więc wszystko jeszcze przed nami.![]()
Witaj Jolujollla500 pisze:Witaj Eluzgadzam się z Grażynką
piękne roślinki i w swoim czasie rozkwitną a my będziemy wszyscy cieszyć się ich widokiem.........