Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1
Tadku prymulka Viali wypuści ja już raz tak kupowała i wypuściła dopiero latem ale jak długo potem kwitła .
Witaj Andrzejku nie ma innego wyjścia jak tylko pogodzić się z tym.
Dobrze że inne roślinki były całkiem ładne , tylko czy będą odpowiadały mojemu zamówieniu , dowiemy się za rok.
Igor samochodzik rzeczywiście ładny .
Cebulka nie tylko dlatego że jest obcięta nie jest pełnowartościowa , jest jakby chora i mała choć na zdjęciu trudno to uchwycić.
Dalu nie znam firmy w której kupowałaś .
I masz rację z tym kupowaniem przez internet , ale w sklepach ogrodniczych też kupowałam nie to co chciałam ,np.irysy jak zakwitły nigdy nie okazywały się takie jak kupowałam ,oczywiście wychodziło to oszustwo po roku czy dwóch jak irysy zakwitły .
Moje najładniejsze irysy kupowałam na targowisku od sprawdzonej osoby , nie w sklepie ogrodniczym .
Witaj Andrzejku nie ma innego wyjścia jak tylko pogodzić się z tym.
Dobrze że inne roślinki były całkiem ładne , tylko czy będą odpowiadały mojemu zamówieniu , dowiemy się za rok.
Igor samochodzik rzeczywiście ładny .
Cebulka nie tylko dlatego że jest obcięta nie jest pełnowartościowa , jest jakby chora i mała choć na zdjęciu trudno to uchwycić.
Dalu nie znam firmy w której kupowałaś .
I masz rację z tym kupowaniem przez internet , ale w sklepach ogrodniczych też kupowałam nie to co chciałam ,np.irysy jak zakwitły nigdy nie okazywały się takie jak kupowałam ,oczywiście wychodziło to oszustwo po roku czy dwóch jak irysy zakwitły .
Moje najładniejsze irysy kupowałam na targowisku od sprawdzonej osoby , nie w sklepie ogrodniczym .
- AnowiB
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też dużo kupuję u sprawdzonej pani na targowisku chyba kupujemy u tej samej.... 

- e-genia
Niusiu ja kupowałam moje irysy i większość pierwszych liliowców u.pana Skowrońskiego od już nie żyje ,potem chyba jego córka czy synowa sprzedawała .
Kupowałam też u takich 2 pań które miały stragany obok siebie . p. Lucyny a tej drugiej imienia nie pamiętam .
Genia
Kupowałam też u takich 2 pań które miały stragany obok siebie . p. Lucyny a tej drugiej imienia nie pamiętam .
Genia
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
GENIU ,współczuję .
Nie rozumiem postępowania tej firmy .Przecież ,przez swoje zachowanie ,stracą wielu klientów .
Szkoda tylko ,że Ty też na tym stracisz .

Nie rozumiem postępowania tej firmy .Przecież ,przez swoje zachowanie ,stracą wielu klientów .
Szkoda tylko ,że Ty też na tym stracisz .

- e-genia
Jolu wczoraj jak dostałam tę przesyłkę to zaraz odmówiłam zamówienia z Lilypolu , przeczytałam chyb u Ciebie że słabe sadzonki host , mnie tylko żal że tej białej hosty nadal nie będę miała.
Dostałam odpowiedź że to i dobrze, bo większości roślin z mojego zamówienia i tak już nie było .
Genia
Dostałam odpowiedź że to i dobrze, bo większości roślin z mojego zamówienia i tak już nie było .
Genia
- AnowiB
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
To chyba pani Lucyna /albo Lodzia ?/ ,kiedyś się z nią tak jakoś zgadałam ...
ja od niej sporo kupuję bo ma fajne roślinki 

- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Oj... znowu widze przygody ze sklepami internetowymi...
Oby jak najwięcej się zgadzało!
Przepraszam, czy lilypol sprzedaje teraz też hosty? Tak zrozumiałem.
A białej hosty nie ma co żałować. To raczej taka ciekawostka niż roślina ozdobna.
Oby jak najwięcej się zgadzało!
Przepraszam, czy lilypol sprzedaje teraz też hosty? Tak zrozumiałem.
A białej hosty nie ma co żałować. To raczej taka ciekawostka niż roślina ozdobna.
Ja w ubiegłym roku kupiłam biała hostę od sprzedawcy u którego robię zakupy dwa razy w roku. Zawsze się wszystko zgadza, nawet lilie były takiego koloru jak zamawiałam. A ta hosta jest zielona nie biała to pewnie taki kit handlowy. Myślę, że jego też nabrali tam gdzie kupował.
Ślimaki prawie całą zjadły i teraz czekam czy odbije od korzenia.
Ślimaki prawie całą zjadły i teraz czekam czy odbije od korzenia.
Pozdrawiam Krystyna
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Nie tyle kit handlowy co ona jest biała gdy wychodzi z ziemi (młode liście są "białe") a potem zielenieje.
- e-genia
Niusiu ja już dawno tam nie kupuje , z Grębocina nie chce mi się jeździć na targowisko , czasem tylko w sobotę , ale akurat tej Pani nie ma .
Krysiu, Andrzej w katalogu wiosennym są , ja zamawiałam 11 szt host i 3 liliowce , ale wczoraj zrezygnowałam .
Już raz na alegro zamawiałam białą , ale żadna nie maiła białych wiosną liści .
Krysiu, Andrzej w katalogu wiosennym są , ja zamawiałam 11 szt host i 3 liliowce , ale wczoraj zrezygnowałam .
Już raz na alegro zamawiałam białą , ale żadna nie maiła białych wiosną liści .
- e-genia
Kochani właśnie dostałam odpowiedź z cebul Pl jak napisałam że nie zgadzam się że ta cebulka jest 100% wartościowa .
Napisali że zleży im żebym była zadowolona i pytają jakie widzę rozwiązanie żeby mnie satysfakcjonowało ..
Opisałam ,że w sprawie piwonii po części też jestem winna bo powinnam sprawdzić w innym źródle jak wygląda piwonia o tej nazwie i prosiłam ,żeby zdjęcia wklejali bardziej realne
A w sprawie cebulki ,że spodziewam się dostać zdrową dużą cebulkę eukomisu Sparkling Burgundy , myślę że nie jestem zachłanna .
Genia
Napisali że zleży im żebym była zadowolona i pytają jakie widzę rozwiązanie żeby mnie satysfakcjonowało ..
Opisałam ,że w sprawie piwonii po części też jestem winna bo powinnam sprawdzić w innym źródle jak wygląda piwonia o tej nazwie i prosiłam ,żeby zdjęcia wklejali bardziej realne
A w sprawie cebulki ,że spodziewam się dostać zdrową dużą cebulkę eukomisu Sparkling Burgundy , myślę że nie jestem zachłanna .
Genia
- e-genia
Właśnie dostałam następną wiadomość ,przyślą mi nową cebulkę eukomisa .
Tylko żeby tym razem była zdrowa .
No i większą uwagę będą zwracać na zdjęcia , ale to było zdjęcie z Holandii od dostawcy tej piwonii więc wzięli je jako wiarygodne .
Genia
Tylko żeby tym razem była zdrowa .
No i większą uwagę będą zwracać na zdjęcia , ale to było zdjęcie z Holandii od dostawcy tej piwonii więc wzięli je jako wiarygodne .
Genia

No to w końcu pomyślne wieści....
Szkoda tylko , że ta piwonia ...może ktoś odkupi?
To takie piękne kwiatki
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
Gieniu ,na pewno przyślą Ci nową zdrową cebulkę
ja kiedyś rozmawiałam z tymi Paniami z Cebul ,były miłe przyjemne i szły na rękę więc nie powinnaś mieć problemu.A kłącza irysów jakie są
Maleńkie ,czy duże i dorodne
oglądałam ich ofertę i mają dużo nowości .Tak mnie kusi ale obiecałam sobie ,że w tym roku już żadnych kwiatów nie kupię ,Chcę w jakieś krzewy zainwestować ,żeby ten mój ugór zagospodarować