Phalaenopsis henrykus cz.2
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Phalaenopsis henrykus cz.2
Dowcipniś 

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i dostałem za swoje.
Żart się zemścił:tego samego dnia,tzn 1.04.wysiadł mi komputer.I to tak poważnie,że mogłem naprawdę utracić wszystkie storczyki,wszystkie fotki.Teraz komputer a właściwie system jest "operowany"a ja drżę i czekam.
Jeżeli wieczorem nie będzie mnie na forum to będzie znaczyć,że nic z tego.
Trzymajcie

Jeżeli wieczorem nie będzie mnie na forum to będzie znaczyć,że nic z tego.
Trzymajcie

- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Henryku, wiem co czujesz ostatnio miałam taka samą sytuację 

- Henrykbb

Jeżeli uda mi się wszystko posprzątać i poukładać to dam jeszcze dzisiaj parę fotek.
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Ja również czekam na zdjęcia

Ja tez czekam na fotki tych sprzedanych storczyków

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Ma_Go
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 4 kwie 2011, o 18:12
Witam, jestem nowa, ale od jakiegoś czasu zaczęłam fascynować się kwiatkami jakimi są storczyki
Dlatego też znalazłam się na tym forum, gdyż uważam, że znajdę tu wiele informacji i pomoc by moje maleństwa zdrowo rosły
Mam od razu pytanie dotyczące jednego z nich, ponieważ próbuję go jeszcze ratować. Dostałam storczyka w takim stanie od teściowej, ale chciałabym żeby jeszcze ożył i kwitł jak najdłużej
I prosiłabym o rady czy z niego jeszcze coś wyrośnie. Nie wiem czy mi się uda dodać zdjęcie, no ale próbuję

Mam od razu pytanie dotyczące jednego z nich, ponieważ próbuję go jeszcze ratować. Dostałam storczyka w takim stanie od teściowej, ale chciałabym żeby jeszcze ożył i kwitł jak najdłużej

- Ma_Go
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 4 kwie 2011, o 18:12
A jednak się udało
To zdjęcie wyżej ukazuje mojego Falka, a raczej to co z niego zostało
Następne 2 zdjęcia to korzenie, które sa niby zielone, dlatego mam jeszcze nadzieję, ale proszę o rady i opinie

a to z drugiej strony

Następne 2 zdjęcia to korzenie, które sa niby zielone, dlatego mam jeszcze nadzieję, ale proszę o rady i opinie

a to z drugiej strony

Oj, oj, dawno tu nie zaglądałam. Witaj Henryku
I co czytam? Komputer się zbuntował i "zachorował". Serduszko, a gdzie bacup systemu albo chociaż tego, na czym Ci najbardziej zależy? Czy mogę zaproponować zabezpieczenie na przyszłość? Dysk zewnętrzny lub... blog, na którym zdublujesz to, co piszesz na Forum. Warto o tym pomyśleć. Zdjęcia wszystkie można wrzucić na dodatkowy serwer darmowy i udostępnić publicznie albo zachować jako prywatny, gdzie nikt nie będzie mieć dostępu prócz Ciebie. To samo możesz zrobić na blogu - udostępnić lub zamknąć go hasłem. To są tylko podpowiedzi, niczego nie chcę narzucać. Komputer to tylko maszyna, która w każdej chwili może się zbuntować. No, ale tak między nami - fajnie, że już jesteś, bo lubię podczytywać Twój wątek, chociaż nie zawsze zostawiam ślad

I co czytam? Komputer się zbuntował i "zachorował". Serduszko, a gdzie bacup systemu albo chociaż tego, na czym Ci najbardziej zależy? Czy mogę zaproponować zabezpieczenie na przyszłość? Dysk zewnętrzny lub... blog, na którym zdublujesz to, co piszesz na Forum. Warto o tym pomyśleć. Zdjęcia wszystkie można wrzucić na dodatkowy serwer darmowy i udostępnić publicznie albo zachować jako prywatny, gdzie nikt nie będzie mieć dostępu prócz Ciebie. To samo możesz zrobić na blogu - udostępnić lub zamknąć go hasłem. To są tylko podpowiedzi, niczego nie chcę narzucać. Komputer to tylko maszyna, która w każdej chwili może się zbuntować. No, ale tak między nami - fajnie, że już jesteś, bo lubię podczytywać Twój wątek, chociaż nie zawsze zostawiam ślad

- Henrykbb
W sobotę porządkowałem swoja działeczkę a wczoraj pierwszy raz w tym roku wsiadłem na rower.To już widoczny znak,że przyszła wiosna.
Czują już ją i moje storczyki:ruszyły na całego,część jest już nawet na balkonie.
Wiosno! ;:49
Kwitnień ciągle mało ale są nowe pędy,wiec jest nadzieja,że będą i kwiaty.
A co aktualnie kwitnie?
Bordowy,jednakowo obficie i jednakowo pięknie i tak od nie wiem już kiedy:
Równie długo kwitnie ten:
.
Co prawda stracił już swoje pierwotne wybarwienie,zrobił się prawie biały,wypłowiała mu nawet warżka ale nadal cieszy oczy.
Teraz Cambria,otworzyła już wszystkie kwiaty:

Muszę powiedzieć,że troszkę mnie zawiodła.Wydaje mi się,że w kwitnieniu sklepowym miała większe kwiaty i mniej "podwinięte" płatki.Ale może to sugestia,może tak ma wyglądać.No i niestety,nie obdarowała mnie zapachem
Widzę,że ktoś ciągle coś mi dopisuje do wątku
ale piszę dalej a poczytam po skończeniu.Musicie poczekać.
Więc już ostatnie fotki.
Mój pierworodny,najstarszy,urodzinowy /nie dla mnie ale ode mnie/.Od niego wszystko się zaczęło.Rok temu,13 lutego.
To ten,białasek:

No i to tyle.A,no i jeszcze Ludisia...ale ona kwitnie cały czas,więc już się przyzwyczaiłem,że kwiaty u niej to normalka.
A jak u nas już pięknie kwitną pierwiosnki,zawilce bazie! Cudna wiosna!!!
Czują już ją i moje storczyki:ruszyły na całego,część jest już nawet na balkonie.

Kwitnień ciągle mało ale są nowe pędy,wiec jest nadzieja,że będą i kwiaty.
A co aktualnie kwitnie?
Bordowy,jednakowo obficie i jednakowo pięknie i tak od nie wiem już kiedy:

Równie długo kwitnie ten:

Co prawda stracił już swoje pierwotne wybarwienie,zrobił się prawie biały,wypłowiała mu nawet warżka ale nadal cieszy oczy.
Teraz Cambria,otworzyła już wszystkie kwiaty:

Muszę powiedzieć,że troszkę mnie zawiodła.Wydaje mi się,że w kwitnieniu sklepowym miała większe kwiaty i mniej "podwinięte" płatki.Ale może to sugestia,może tak ma wyglądać.No i niestety,nie obdarowała mnie zapachem

Widzę,że ktoś ciągle coś mi dopisuje do wątku

Więc już ostatnie fotki.
Mój pierworodny,najstarszy,urodzinowy /nie dla mnie ale ode mnie/.Od niego wszystko się zaczęło.Rok temu,13 lutego.
To ten,białasek:

No i to tyle.A,no i jeszcze Ludisia...ale ona kwitnie cały czas,więc już się przyzwyczaiłem,że kwiaty u niej to normalka.
A jak u nas już pięknie kwitną pierwiosnki,zawilce bazie! Cudna wiosna!!!
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Henryku, też miałam takiego bordowego i faktycznie ciągle kwitnie, ale teraz u mojej mamy. Cieszę się, że z komputerem ok i mogę oglądać Twoje storczyki
.

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Henryku pięknie kwitną Twoje storczyki
a
cambria mnie urzekła jest cudna .Nie wiem co Ty od niej chcesz, no może szkoda że nie pachnie ale kwiaty ma cudowne i ja już od razu piszę jak kiedyś będziesz miał dużo za dużo jej bulw to ja bardzo proszę o mnie pamiętaj chętnie jedną się zaopiekują