Moje ukwiecone parapety
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Re: Moje ukwiecone parapety
Zgadza się Dusiu katleja pięknie kwitnie na żółto a ja o mały włos przegapiłabym jej kwitnienie bo pączki schowały się pod listami i dopiero dwa dni przed ich otwarciem zobaczyłam że będzie w ogóle kwitnąć a takie było moje zdziwienie 

- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Kasiu, ależ Ty masz niesamowite storczyki...
Philadelphia swoim kwitnieniem powaliła mnie na kolana. Botaniki spowodowały nadmierny ślinotok. O reszcie nie wspomnę.
Szkoda, że ja nawet kieszonkowego nie dostaję; kwiatka mogę sobie kopić raz na x miesięcy

Szkoda, że ja nawet kieszonkowego nie dostaję; kwiatka mogę sobie kopić raz na x miesięcy

-
Basiu dziękuję Ci za odwiedziny w moim wątku i za pochwały storczyków. Zapraszam częściej. Rozkwitające i rosnące storczyki to wielka radość a im dłużej wyczekiwane tym bardziej cieszą, także Basiu wszystko przed Tobą. 

- akwarybka
- 500p
Kasiu, teraz to na pewno będę tu często zaglądać
Najwyżej popadnę w jakąś depresję, ale co tam. Może, jak moje storczyki zauważą, że spędzam u Ciebie więcej czasu niż z nimi, to będą zazdrosne i obficiej zakwitną 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasia- myślę, że MM za jakies 2 tygodnie zakwitnie 
Katleja cudna. Duże ma kwiatuszki?

Katleja cudna. Duże ma kwiatuszki?
-
Pączek na C1 z rana

Uploaded with ImageShack.us
Tu około godz.16 przepraszam za jakość ale zdjęcie robione przy sztucznym świetle. Liczę ze jutro pokaze już całe swoje piękno.

Zygopetalum Blue Baby ma coraz większe pączki, przebarwione już na fioletowo więc może też niedługo otworzy kwiatki

Justynko co do MM to chciałabym aby zakwitł za dwa tygodnie jednak u mnie na parapecie jest dość zimno wczoraj było tylko 16 stopni więc rozwój pączków chyba dłużej potrwa, jeśli chodzi o kwiatki tej katlejki to są one raczej małe to taki nazwałabym mini mark wśród katlei.
Basiu na pewno zakwitną. Storczyki uczą nas wszystkich cierpliwości. Daj im od czasu do czasu trochę nawozu do storczyków.

Tu około godz.16 przepraszam za jakość ale zdjęcie robione przy sztucznym świetle. Liczę ze jutro pokaze już całe swoje piękno.

Zygopetalum Blue Baby ma coraz większe pączki, przebarwione już na fioletowo więc może też niedługo otworzy kwiatki

Justynko co do MM to chciałabym aby zakwitł za dwa tygodnie jednak u mnie na parapecie jest dość zimno wczoraj było tylko 16 stopni więc rozwój pączków chyba dłużej potrwa, jeśli chodzi o kwiatki tej katlejki to są one raczej małe to taki nazwałabym mini mark wśród katlei.
Basiu na pewno zakwitną. Storczyki uczą nas wszystkich cierpliwości. Daj im od czasu do czasu trochę nawozu do storczyków.
- Storczykowa
Tetraspisik C1 jest FANTASTYCZNY!!!
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ piekności kolejne... ;)
Katleja, mimo, że maleńka, jest śliczna. Gratuluję kwiatuszków
Katleja, mimo, że maleńka, jest śliczna. Gratuluję kwiatuszków

Cattleya urocza i pączuszki lada moment pokarzą całą swoją urodę
Widzę że sobie jakoś poradzilaś ze zdjęciami

Widzę że sobie jakoś poradzilaś ze zdjęciami
Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, piękne wybarwienie tej Cattlayi. Takie słoneczne, akurat bardzo potrzebne nam w te pochmurne dni.
Ładnie się otwiera ten Phal. tetraspsis C1. Pewnie dzisiaj już będzie całkiem otwarty.
Jak długo masz to Zygopetalum i jak je uprawiasz?.

Ładnie się otwiera ten Phal. tetraspsis C1. Pewnie dzisiaj już będzie całkiem otwarty.

Jak długo masz to Zygopetalum i jak je uprawiasz?.
-
Dusiu, Justynko, Gosiu, Leszku, Asiu dziękuje Wam za odwiedziny u mnie, wielkie
dla Was
Asiu phal. tetraspis C1 z rana zrobił mi niespodziankę i pokazał całą swą buźkę, zdjęcia zrobię jak się trochę rozjaśni bo na razie pochmurno na dworze i półmrok.
Jeśli chodzi o to Zygopetalum to mam je z półtora roku, kupiłam przekwitnięte za grosze , stoi u mnie na południowo-zachodnim parapecie, podlewam jak większość storczyków, czyli co jakieś 10 dni, z tym ze ono ma doniczkę w rozmiarze 8 cm, więc dłużej stoi przesuszone. Raz w miesiącu dostaje małą dawkę nawozu. Uprawa w korze o średniej granulacji. W lecie jak jest bardzo ciepło to podlewane jest raz na tydzień.

Asiu phal. tetraspis C1 z rana zrobił mi niespodziankę i pokazał całą swą buźkę, zdjęcia zrobię jak się trochę rozjaśni bo na razie pochmurno na dworze i półmrok.
Jeśli chodzi o to Zygopetalum to mam je z półtora roku, kupiłam przekwitnięte za grosze , stoi u mnie na południowo-zachodnim parapecie, podlewam jak większość storczyków, czyli co jakieś 10 dni, z tym ze ono ma doniczkę w rozmiarze 8 cm, więc dłużej stoi przesuszone. Raz w miesiącu dostaje małą dawkę nawozu. Uprawa w korze o średniej granulacji. W lecie jak jest bardzo ciepło to podlewane jest raz na tydzień.
- Storczykowa
Pokaż tetraspisika c1, bardzo bym chciała ujrzeć tego storczyka, bo to mój wymarzony...
-
Leszku, Dusiu
. Jak to mówią " mówisz i masz" Tetraspis c1 w całej swojej okazałości, choć muszę przyznać, że w rzeczywistości wygląda piękniej niż na zdjęciach.

- akwarybka
- 500p
Jaki śliczny