Mój ogród - leda16

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Ledo,
wcale się nie dziwię że uciekłas pogoda fatalna i ten wiatr , mi na ogródku wyrwało kratke do pnączy i uszkodziło trochę klimatysa reszta jakoś nie ucierpiała zbytnio,

Twoja działka to moje ciche marzenie ta wielkość ok. domu mnie by wpełni zadowoliła akurat takie wymiary, niestety mam tylko ok 13 % tej wielkosci,

Masz piękny kawałek swojego raju super i te oczka i zieleń, będę tu zaglądac jeśli pozwolisz,
Pozdrawiam
:roll: :oops: :roll:
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Witaj Ledo :D Wreszcie Cię odnalazłam. Ciekawie i zarazem zabawnie opowiadasz o swoim ukochanym miejscu na ziemi. Twój ogród jest nietuzinkowy, inny, piękny :D

Wydaje się, że bardzo kochasz też Twoje "dziecko". Oj, skąd ja to znam. Ja często na mojego dorosłego syna w rozmowie z mężem używam słowa "mały" :roll: :wink: Czy nie chodzi nam przypadkiem o "zatrzymanie czasu" :?: :wink:

Ledo, mam wrażenie, że energia Cię rozpiera i w mig uporządkujesz po zimie swój ogród. Ja co dzień staram się coś tam uporządkować w ogrodzie ....ale wieczorem................ "zmniejszam" się o parę cm :lol: :wink:

Pozdrawiam bardzo serdecznie
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

Oto co zastałam w piatek w ogrodzie. Na drugi dzień przywiozłam sąsiada z piła spalinową. Juz przy pierwszym cięciu gałąź wyrwała łańcuch z piły, więc pojechalismy do domu a bałagan na pieknie wysprzątanym trawniku został :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

Dużo wody to to co misie lubią najbardziej, śiczne kosaćce, piękny nakątek.
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ledo! Myślę, że jeżeli chcesz usunąć te gałęzie to lepiej poszukaj sobie sąsiadki z piłą a nie faceta. Nie wiem czy oglądasz reklamy ale jest jedna taka promująca jakiś produkt i pokazująca dziewczynę tnącą piłą spalinową. (Cenzura zabroniła emitowania scen dyskryminujących kobiety-Ty mogłabyś nakręcić wersję-tylko dla kobiet) A tak na poważnie to bardzo Ci współczuję z powodu tego co zrobiło wietrzysko. Życzę Tobie i Twojemu ogrodowi jak najszybszego powrotu do poprzedniego stanu. Przemek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Cudny ten ogród .. i tyle masz pięknych roślin.. i moje ukochane hosty :)
TO jest zabronione !!!! wiesz jak ja teraz wygladam ? Opad szczęki i wytrzeszcz oczu ;:154 ;:154 ;:154 - i co ty robisz koleżankom????
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Wiosna...Na pierwszym miejscu zdjęcia dzielżanu od Dorotki z podziękowaniami. Dorotko, co to za dwa JESTEM_ WULGARNY /-NA sterczą wśród dzielżanu, czyżby hosta?
Obrazek
No i niestety wszystko jak żółw chodzi, więc następne zdjęcia innym razem.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ledo :)
Z naszego spotkania, chyba nici- bo cóś mój kręgosłup się zbuntował. Jestem na l-4 i ledwo chodzę. A szkoda, bo tak się cieszyłam :)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Ledo te dwie końcówki to kokoryczka, nie wiem czy masz ją u siebie. Jest to roślina cieniolubna ma piękne duże liście pod liśćmi tworzą się ładne małe kwiatuszki. Jak dasz radę to rozdziel te roślinki nic im się nie stanie lepiej jak dzielżan będzie rósł osobno.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Dziękuję Dorotko za odpowiedź. Może jak to wszystko podrośnie, bo na razie bryła ziemi była bardzo zbita a roślinki delikatne. Bałabym sie połamać te kokoszki. Po rewolucji komputerowej dokonanej przez dziecko, zdjęcia nie chcą mi się wklejać. Oto pospolite: bratek, gęsiówka, narcyzy. Chwastów mam pełno. Nie nadążam plewić.
Obrazek[/

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Miriam, nie przejmuj się, roslinki na Ciebie poczekają. W międzyczasie uda się pewnie naprawić auto 8) . W przyszłym tygodniu od 21.IV. biorę urlop w jednej pracy i będę dostępna z wyjątkiem poniedziałku, wtorku i środy, kiedy to muszę jeździć do drugiej pracy. Też czasami wysiada mi stos pacierzowy zwłaszcza, gdy w ogrodzie rośnie stos wyplewionych chwastów :roll:
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne narcyzy - a gęsiówka z motylkiem - cudna :)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Autko już działa :) To tylko coś z katalizatorem było nie tak :) Ale hałas był wielki ... hihihi.
A ja mam nadzieję, że szybko wrócę do zdrowia, bo pracy mnóstwo. W każdym badż razie , nie wyrzucaj żadnych nadwyżek przy tym plewieniu :)
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Niecodzienne przeżycie - przesadzanie w ubiegłym tygodniu trzech dużych iglaków. Jeden świerk rósł w miejscu planowanego garażu, drugi dusił się wciśniety między jałowiec i thuję, inną thuję też powoli i zdecydowanie zaczęły zacieniać gałązki śliwy ozdobnej. Firma wzięła 200 zł. Nie wiem, czy się przyjmą. Na temat największego negatywnie krakali nawet pracownicy firmy. Cóż, i tak byłby do wycięcia ale wielka szkoda gdyby padł. Iglaki co drugi dzień dostają po 20 l. wody. Ciekawe jak długo trzeba tak gonić z wiadrami. Na nowym miejscu wyglądają super. Obok posadzony migdałek pienny, pod nim ostróżki. Z przodu dzielżan od Dorotki. Między iglakami pójdzie trawiasta ścieżka. Za świerkiem planuję jakieś cieniolubne - pierwiosnki wulgarne na przykład, które rozsiewają się jak głupie.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Trzymam kciuki, żeby wszystko sie przyjęło i rosło dalej tak pięknie jak cała reszta Twoich roślin!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”