W rodzinnym ogrodzie
- renatka
- 100p
- Od: 28 sty 2009, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W rodzinnym ogrodzie
Witaj Jolu widzę że zawitalas do mojego ogrodu, to jest ogrod i dom mojego syna ja tylko tyram w tym ogrodzie ;bo ty mamo to dobze robisz; i robie na razie odpoczywam i czekam wiosny i planuje ,co będę sadzić i gdzie bo niemam pojęcia ale jak wyjdzie sloneczko to może mnie oswieci. Zyczę zdrowia i pociechy z synów i wytrania w ich wychowywaniu coś o tym wiem wychowalam trzech pa do zobaczenia
- Urtica
- 200p
- Od: 23 sie 2010, o 22:20
Jolu wpadłam do Ciebie z rewizytą
widać rodzinną atmosferę jak na dłoni
drzewa owocowe, plac zabaw, altanka, pozostawione zabawki... piękna, ciepła atmosfera u Ciebie nawet zimą 

Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
- egeria75
- 100p
- Od: 30 maja 2009, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Urzeczona Twoim ogrodem pozdrawiam, śliweczki, porzeczki winogrona cudowne. Jak oglądam Twój ogród to mam wrażeni, że jest wszystko co trzeba: i ozdobnie i praktycznie. 

Pozdrawiam Jola
Moje rabatki - egeria75
Moje rabatki - egeria75
Widzę, że wiosna zbliża się wielkimi krokami
Jutro idę na obchód swojego ogrodu

Jutro idę na obchód swojego ogrodu

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Jolu, śliczna ta azalia
Rośliny w ogrodzie poczuły wiosnę, ale, niestety, zapowiadają powrót zimy. Oby śnieżnej

Rośliny w ogrodzie poczuły wiosnę, ale, niestety, zapowiadają powrót zimy. Oby śnieżnej

- Jojola
- 500p
- Od: 21 lip 2010, o 18:55
oj tak już sobie szukałam wiosny a w nocy napadało sniegu i mróż na dworze coś z 5 stopni.
Renatko
dziękuję bardzo. myslę że wszystko pieknie rozplanujesz bo oswieci cie
to to juz niedługo. i bedzie pieknie. nie tyraj mocno ale zagoń do pomocy syna i synową - choć czasem za dużo ludzi do pomocy to tez utrapienie. pozdrawiam
Urlico
dziekuje za miłe słowa
Egerio75
oj duzo barkuje, nawet bym powiedziała że bardzo duzo. i coraz więcej planów snuje aby coś dodac, zmienic.... jeszcze żeby wiecej czausu i pieniążków było ale pocieszam sie myslą że nie od razu Rzym zbudowano... to i ja malymi kroczkami .... kiedys usiądę na ławeczce i bedę sie tylko zachwycac
Rudominko
wiosna chyba odwróciła sie do nas plecami
a zima znów dmuchnęła swym mroznym oddechem. dzis mróz, snieg i az nie chce wychodzic sie z cieplutkiego domku...
Monisiu
mnie tez podoba się azalka
szkoda ze nie pachnie, musze wiec poczekac na te ogródkowe...
Renatko
dziękuję bardzo. myslę że wszystko pieknie rozplanujesz bo oswieci cie

Urlico
dziekuje za miłe słowa

Egerio75
oj duzo barkuje, nawet bym powiedziała że bardzo duzo. i coraz więcej planów snuje aby coś dodac, zmienic.... jeszcze żeby wiecej czausu i pieniążków było ale pocieszam sie myslą że nie od razu Rzym zbudowano... to i ja malymi kroczkami .... kiedys usiądę na ławeczce i bedę sie tylko zachwycac

Rudominko
wiosna chyba odwróciła sie do nas plecami

Monisiu
mnie tez podoba się azalka

Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Witaj Jolu!Podobno tych zapowiadanych mrozów jednak nie będzie
roślinki wiedzą co robią
czują zbliżającą się wiosnę i pokazują już z ziemi noski 

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- Jojola
- 500p
niestety przyszły te mrozy. temperatura spadła do 14 stopni. boje sie co bedzie z roslinkami
bambusów nie okryłam jesienia a teraz martwię sie czy wytrzymaja . no zobaczymy
a dzisiaj śnieg sobie popadał:

a dzisiaj śnieg sobie popadał:

W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- kasiatt
- 200p
- Od: 16 lut 2011, o 12:58
Witaj Jolu!
Obejrzałam sobie Twój ogród i zachciało mi się wiosny. Skalniak imponujący, natchnął mnie bardzo bo też mam miejsce przy tarasie na skalniak. Wiosna u Ciebie ruszyła ochoczo, oby nic się nie stało z roślinkami, czego Ci życzę
Obejrzałam sobie Twój ogród i zachciało mi się wiosny. Skalniak imponujący, natchnął mnie bardzo bo też mam miejsce przy tarasie na skalniak. Wiosna u Ciebie ruszyła ochoczo, oby nic się nie stało z roślinkami, czego Ci życzę
- renatka
- 100p
Witam w twim pięknym ogrodzie i tak myślę kiedy mój będzie taki ladny na razie pustki ale mieszkam tu dopiero pól roku i jestem niepirwszej mlodości niemam już takich sil ale niemogę sie doczekac kiedy zaczne upiękrzac ten goly plac do zobaczenia
- asia-6003
- 200p
- Od: 10 maja 2009, o 10:56
Witaj jolu jestem z rewizytą.
Piękne róże ale mi bardziej podobają się floksy- moje chciejstwo. Fajna ta rabata pomarańczowo-czerwona chyba z liliowców. No i też masz podagrycznik Vegriata, piękny ale "wędrujący". Jak nad nim panujesz?
Piękne róże ale mi bardziej podobają się floksy- moje chciejstwo. Fajna ta rabata pomarańczowo-czerwona chyba z liliowców. No i też masz podagrycznik Vegriata, piękny ale "wędrujący". Jak nad nim panujesz?
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Witaj Jolu
W końcu przyszłam, znalazłam w końcu chwilę, żeby poodwiedzać miejsca, w które z przyjemnością zaglądałam...
Widzę ,że u Ciebie przygotowania do wiosny trwają, już planujesz co ,gdzie wysadzisz... Ja też juz chyba budzę sie ze snu zimowego i planuję kupić nasiona bylin, których nie widuję u nas: szałwia, żurawka(potrzebuję jej dużo), trawki -drżączka, dmuszek jajowaty(śmieszne nazwy ale fajnie roślinki wyglądają), firletka smółka, pierwiosnek storczykowy i ząbkowany,kocimiętka... i inne.
O bambusa sie nie martw, powinien odbić, chyba że masz jakąś nietypową odmianę
Pozdrawiam

W końcu przyszłam, znalazłam w końcu chwilę, żeby poodwiedzać miejsca, w które z przyjemnością zaglądałam...
Widzę ,że u Ciebie przygotowania do wiosny trwają, już planujesz co ,gdzie wysadzisz... Ja też juz chyba budzę sie ze snu zimowego i planuję kupić nasiona bylin, których nie widuję u nas: szałwia, żurawka(potrzebuję jej dużo), trawki -drżączka, dmuszek jajowaty(śmieszne nazwy ale fajnie roślinki wyglądają), firletka smółka, pierwiosnek storczykowy i ząbkowany,kocimiętka... i inne.
O bambusa sie nie martw, powinien odbić, chyba że masz jakąś nietypową odmianę

Pozdrawiam

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- Jojola
- 500p
Kasiu
cieszę się że podoba ci się skalniak.
dużo pracy w niego włozyłam.
wiosny niestety już zupełnie nie widać
. wszedzie biało i zimno, temperatura spadała do 18 stopni na minusie. dzisiaj już trochę cieplej bo -3 no i zapowiadają ocieplenie. oby wreszcie ...
Renatko
dziękuje za miłe słowa.
zobaczysz że z roku na rok twój ogródek bedzie coraz piekniejszy.
do prac ogrodniczych potrzebna jest oczywiście siła a nawet cały jej zapas ale takze czas. a tego mi niestety brakuje... cały czas praca - dom ze wszystkimi swymi obowiazkami - dzieci , młodszy od wrzesnia idzie do zerówki....
Asiu
podagrycznika mam od kilku lat i aż do niedawna wcale nie wiedziałam że powinnam nad nim panować. po prostu posadziłam w cieniu miedzy altaną a wisnia i rosnie tam sobie do dziś. nawet bardzo sie cieszyłam
ze tak dobrze sobie radzi w tym zacienionym mocno miejscu.
Aniu
bambusa chyba mam typowego ale posadziłam go dopiero wiosną zeszłego roku. więc jest jeszcze młodziutki i to jego pierwsza zima u mnie a tu takie mrozy ... no zobaczymy . będe odczyniac uroki aby nic mu sie nie stało. ;:54
niedawno wpadłam na pomysł zrobienia scieżki w ogrodzie. trochę mi go podzieli i jakieś nowe nasadzenia trzeba bedzie zrobic
marzą mi się jeszcze datury na tarasie. odkad jestem na forum zachwyciłam sie nimi i strasznie, strasznie ich chcę...u mnie w okolicy jakoś nigdy ich nie widziałam ani w ogrodach ani w sklepach az tu w zeszłym tygodniu patrzę
a nasionka (jedna jedyna paczka) w sklepie. ależ radość mnie spotkała....
cieszę się że podoba ci się skalniak.

wiosny niestety już zupełnie nie widać

Renatko
dziękuje za miłe słowa.

do prac ogrodniczych potrzebna jest oczywiście siła a nawet cały jej zapas ale takze czas. a tego mi niestety brakuje... cały czas praca - dom ze wszystkimi swymi obowiazkami - dzieci , młodszy od wrzesnia idzie do zerówki....
Asiu
podagrycznika mam od kilku lat i aż do niedawna wcale nie wiedziałam że powinnam nad nim panować. po prostu posadziłam w cieniu miedzy altaną a wisnia i rosnie tam sobie do dziś. nawet bardzo sie cieszyłam

Aniu

bambusa chyba mam typowego ale posadziłam go dopiero wiosną zeszłego roku. więc jest jeszcze młodziutki i to jego pierwsza zima u mnie a tu takie mrozy ... no zobaczymy . będe odczyniac uroki aby nic mu sie nie stało. ;:54
niedawno wpadłam na pomysł zrobienia scieżki w ogrodzie. trochę mi go podzieli i jakieś nowe nasadzenia trzeba bedzie zrobic

W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Jolu! Czy te nasionka datur to na pewno te wieloletnie? ,bo często są w sprzedaży
ale takie jednoroczne
tych nie polecam - ani krzaczek nieciekawy ani kwiat i do tego cuchnie 

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- renatka
- 100p
Witaj Jolu ja też mam taką nadzielę że moj ogrod dedzie taki ladny jak twoj .To niejest wprawdzie moj tylko syna i synowej ,ja mieszkam z nimi pomagam w pracach ogrodowych i w wychowaniu wnuczki. sil tez niemam zawiele ,jestem na emeryturze .A teraz zlamalam reke i cierpie bo bardzo boli .Rozumiem cie ze niemasz czasu .Ja tez kiedys niemialam wychowalam trzech synow ,teraz mam w nadmiarze ale sil mniej pa kochana i czymaj sie cieplo