W rodzinnym ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
renatka
100p
100p
Od: 28 sty 2009, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W rodzinnym ogrodzie

Post »

Witaj Jolu widzę że zawitalas do mojego ogrodu, to jest ogrod i dom mojego syna ja tylko tyram w tym ogrodzie ;bo ty mamo to dobze robisz; i robie na razie odpoczywam i czekam wiosny i planuje ,co będę sadzić i gdzie bo niemam pojęcia ale jak wyjdzie sloneczko to może mnie oswieci. Zyczę zdrowia i pociechy z synów i wytrania w ich wychowywaniu coś o tym wiem wychowalam trzech pa do zobaczenia
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p
Od: 23 sie 2010, o 22:20

Post »

Jolu wpadłam do Ciebie z rewizytą :wit widać rodzinną atmosferę jak na dłoni :) drzewa owocowe, plac zabaw, altanka, pozostawione zabawki... piękna, ciepła atmosfera u Ciebie nawet zimą ;:63
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Awatar użytkownika
egeria75
100p
100p
Od: 30 maja 2009, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Urzeczona Twoim ogrodem pozdrawiam, śliweczki, porzeczki winogrona cudowne. Jak oglądam Twój ogród to mam wrażeni, że jest wszystko co trzeba: i ozdobnie i praktycznie. ;:138
Pozdrawiam Jola
Moje rabatki - egeria75
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Widzę, że wiosna zbliża się wielkimi krokami :heja
Jutro idę na obchód swojego ogrodu ;:3
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jolu, śliczna ta azalia :D
Rośliny w ogrodzie poczuły wiosnę, ale, niestety, zapowiadają powrót zimy. Oby śnieżnej :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

oj tak już sobie szukałam wiosny a w nocy napadało sniegu i mróż na dworze coś z 5 stopni.
Renatko
dziękuję bardzo. myslę że wszystko pieknie rozplanujesz bo oswieci cie ;:3 to to juz niedługo. i bedzie pieknie. nie tyraj mocno ale zagoń do pomocy syna i synową - choć czasem za dużo ludzi do pomocy to tez utrapienie. pozdrawiam

Urlico
dziekuje za miłe słowa :wit

Egerio75
oj duzo barkuje, nawet bym powiedziała że bardzo duzo. i coraz więcej planów snuje aby coś dodac, zmienic.... jeszcze żeby wiecej czausu i pieniążków było ale pocieszam sie myslą że nie od razu Rzym zbudowano... to i ja malymi kroczkami .... kiedys usiądę na ławeczce i bedę sie tylko zachwycac :;230

Rudominko
wiosna chyba odwróciła sie do nas plecami :( a zima znów dmuchnęła swym mroznym oddechem. dzis mróz, snieg i az nie chce wychodzic sie z cieplutkiego domku...

Monisiu
mnie tez podoba się azalka :D szkoda ze nie pachnie, musze wiec poczekac na te ogródkowe...
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Witaj Jolu!Podobno tych zapowiadanych mrozów jednak nie będzie :D roślinki wiedzą co robią :D czują zbliżającą się wiosnę i pokazują już z ziemi noski :D
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p

Post »

niestety przyszły te mrozy. temperatura spadła do 14 stopni. boje sie co bedzie z roslinkami ;:223 bambusów nie okryłam jesienia a teraz martwię sie czy wytrzymaja . no zobaczymy
a dzisiaj śnieg sobie popadał:
Obrazek
W rodzinnym ogrodzie
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:58

Post »

Witaj Jolu!

Obejrzałam sobie Twój ogród i zachciało mi się wiosny. Skalniak imponujący, natchnął mnie bardzo bo też mam miejsce przy tarasie na skalniak. Wiosna u Ciebie ruszyła ochoczo, oby nic się nie stało z roślinkami, czego Ci życzę
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renatka
100p
100p

Post »

Witam w twim pięknym ogrodzie i tak myślę kiedy mój będzie taki ladny na razie pustki ale mieszkam tu dopiero pól roku i jestem niepirwszej mlodości niemam już takich sil ale niemogę sie doczekac kiedy zaczne upiękrzac ten goly plac do zobaczenia
Awatar użytkownika
asia-6003
200p
200p
Od: 10 maja 2009, o 10:56

Post »

Witaj jolu jestem z rewizytą.
Piękne róże ale mi bardziej podobają się floksy- moje chciejstwo. Fajna ta rabata pomarańczowo-czerwona chyba z liliowców. No i też masz podagrycznik Vegriata, piękny ale "wędrujący". Jak nad nim panujesz?
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witaj Jolu :wit

W końcu przyszłam, znalazłam w końcu chwilę, żeby poodwiedzać miejsca, w które z przyjemnością zaglądałam...
Widzę ,że u Ciebie przygotowania do wiosny trwają, już planujesz co ,gdzie wysadzisz... Ja też juz chyba budzę sie ze snu zimowego i planuję kupić nasiona bylin, których nie widuję u nas: szałwia, żurawka(potrzebuję jej dużo), trawki -drżączka, dmuszek jajowaty(śmieszne nazwy ale fajnie roślinki wyglądają), firletka smółka, pierwiosnek storczykowy i ząbkowany,kocimiętka... i inne.

O bambusa sie nie martw, powinien odbić, chyba że masz jakąś nietypową odmianę :D

Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p

Post »

Kasiu
cieszę się że podoba ci się skalniak. :D dużo pracy w niego włozyłam.
wiosny niestety już zupełnie nie widać :( . wszedzie biało i zimno, temperatura spadała do 18 stopni na minusie. dzisiaj już trochę cieplej bo -3 no i zapowiadają ocieplenie. oby wreszcie ...

Renatko
dziękuje za miłe słowa. :) zobaczysz że z roku na rok twój ogródek bedzie coraz piekniejszy.
do prac ogrodniczych potrzebna jest oczywiście siła a nawet cały jej zapas ale takze czas. a tego mi niestety brakuje... cały czas praca - dom ze wszystkimi swymi obowiazkami - dzieci , młodszy od wrzesnia idzie do zerówki....

Asiu
podagrycznika mam od kilku lat i aż do niedawna wcale nie wiedziałam że powinnam nad nim panować. po prostu posadziłam w cieniu miedzy altaną a wisnia i rosnie tam sobie do dziś. nawet bardzo sie cieszyłam :;230 ze tak dobrze sobie radzi w tym zacienionym mocno miejscu.

Aniu :wit
bambusa chyba mam typowego ale posadziłam go dopiero wiosną zeszłego roku. więc jest jeszcze młodziutki i to jego pierwsza zima u mnie a tu takie mrozy ... no zobaczymy . będe odczyniac uroki aby nic mu sie nie stało. ;:54
niedawno wpadłam na pomysł zrobienia scieżki w ogrodzie. trochę mi go podzieli i jakieś nowe nasadzenia trzeba bedzie zrobic ;:224 marzą mi się jeszcze datury na tarasie. odkad jestem na forum zachwyciłam sie nimi i strasznie, strasznie ich chcę...u mnie w okolicy jakoś nigdy ich nie widziałam ani w ogrodach ani w sklepach az tu w zeszłym tygodniu patrzę :shock: a nasionka (jedna jedyna paczka) w sklepie. ależ radość mnie spotkała....
W rodzinnym ogrodzie
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Jolu! Czy te nasionka datur to na pewno te wieloletnie? ,bo często są w sprzedaży :wink: ale takie jednoroczne :wink: tych nie polecam - ani krzaczek nieciekawy ani kwiat i do tego cuchnie :(
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
renatka
100p
100p

Post »

Witaj Jolu ja też mam taką nadzielę że moj ogrod dedzie taki ladny jak twoj .To niejest wprawdzie moj tylko syna i synowej ,ja mieszkam z nimi pomagam w pracach ogrodowych i w wychowaniu wnuczki. sil tez niemam zawiele ,jestem na emeryturze .A teraz zlamalam reke i cierpie bo bardzo boli .Rozumiem cie ze niemasz czasu .Ja tez kiedys niemialam wychowalam trzech synow ,teraz mam w nadmiarze ale sil mniej pa kochana i czymaj sie cieplo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”