Mój ogródek - chatte, cz. 9, r.2010/2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogródek - chatte, cz. 9, r.2010/2

Post »

Neli, wiesz, ja wcale za Francois nie przepadam ... nie jest w moim guście, bo jak wiadomo, nieszczególnie lubię bladawce :roll: Poza tym bardzo słabo pachnie. Wcale nie jestem pewna, czy jak sie dorobię jakiejś bardziej mi odpowiadającej róży na jej miejsce, to nie zmieni ogródka :lol:
Tymczasem zrobię sadzonki dla tych, którym się podoba :D
Za to Victor to mój ulubieniec :D
Nachyłek koperkowy, czyli okółkowy jest super. Znosi każdą suszę i kwitnie zawsze bardzo obficie. Musisz znaleźć mu kawałek miejsca. Masz go u mnie jak w banku, więc szukaj! ;)
Lancetowatego tez miałam, ale jakoś mi chorował. Nie rozwijał płatków do końca i wywaliłam w końcu wszystkie, z wyjątkiem jednego. W tym roku udało mu się wykształcić normalne kwiaty, to w ferworze pielenia, wyrwałam nieszczęśnika :roll: Obciełam i posadziłam z powrotem, ale nie wiem czy się przyjmie. Pogoda mu nie sprzyjała ...
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne różyczki :D u mnie teraz króluja lilie ;:3
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

bladawce :P
no patrz Pani.. jakie bladawce .. piekna różyczka ;:138

to się dowiedziałam, ze lubie bladawce ;:196
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Bladawce pięknie się robią z konkretnym kolorem, bo go podkreślają.
Ja tam bladawce też lubię o ile pachną. :wink: :lol:
Izuś liliowce masz pewne, nie tylko wiosną.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Izka Indigoletta jest superowa i będzie pięknie grać z tą co ją masz na myśli.
Czy będziesz robić sadzonki Victorka? ;:180
Moje róże pierwsze kwitnienie też mają już za sobą a teraz floksy i liliowce cieszą nasze oczy....i całe szczęście. :roll:
;:196
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:wit Kociczko

Ta biała mgła nad NN to gipsówka?Wygląda zjawiskowo :shock:
Różyce Ci kwitna pięknie a Ty na ;:3 narzekasz?Przy kompie to Wszyscy spływają :lol: ale jak komp działa to znaczy że jeszcze nie ma zmiłuj :roll:
Twoja/Moja Alba w tym sezonie nie zakwitła fakt,ale rośnie pięknie :D Ta na fotce to była starszawa Semiplena

Czy patyczki "austinek" już zdejmować?

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu to od Ciebie mam New Dawn prawda ??
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Przemku, widziałam, masz masę pięknych lilii ;:215
Ja mam ich trochę, z czego najbardziej jestem przywiązana i mam najdłużej lilie królewskie. Niestety w tym roku ominęło mnie ich kwitnienie. Jak wróciłam z wojaży, to było już po kwitnieniu.
A tak się zapowiadały, kiedy wyjeżdżałam

Obrazek

(przed nimi widać żółte i pomarańczowe azjatki)

Obrazek

i zbliżenie na żółte, a właściwie blado cytrynowe azjatki

Obrazek

Izuniu, wydaje mi się, że bardzo dużo osób na forum lubi bladawce. A ja wyrodek jestem i mnie się z bladawców podobają tylko niektóre, pachnące i pod jakimś względem wyjątkowe ( w moim odczuciu oczywiście ;) ). Jest ich jednak nie za wiele :lol:
Ale białe to nie bladawce, tylko białe :uszy

Grażynko, wszystko zależy od bladawca ;) Np. taka Heritage z fioletem albo ciemnym bardzo, głębokim różem ... Pięknie by wyglądała! Ale ona ma coś w sobie, chociaż bladawiec :D
Nie każda jednak tak do mnie przemawia ...
Za liliowce z góry dziękuję! ;:196

A to mój bladawiec, który lekko mnie rozczarował. Okazał się większym bladawcem niż sądziłam :;230 (na zdjęciu jest mniejszym bladawcem niż w rzeczywistości)
New Down (z patyczka)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Elizabetka pisze:Izka Indigoletta jest superowa i będzie pięknie grać z tą co ją masz na myśli.
Czy będziesz robić sadzonki Victorka? ;:180
Elżuniu, nie wiem jaką mam na myśli? :shock:
Indigoletta straciła partnera, ale to on ma dostać tę, co chyba mam na mysli :roll:
A ona na razie bez pary ... Jeszcze intensywnie myślę ;)
Z Victora będę robić sadzonki i oczywiście jesteś brana pod uwagę ;:196

A to nie bladawiec! To piękna biała róża z żółto-kremowym środkiem. Chopin

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Smoku, tak, to gipsówka :D
No, nie jest źle! Jeszcze poznaję swoje róże :lol: Jak ładnie rośnie, to w przyszłym roku na pewno zakwitnie ;:108
Ja nie narzekam, tylko nie wytrzymuję! Ponad 30 stopni to nie są już temperatury dla kotek. Umieram przy kompie w takich temperaturach. Więc jeśli nie chcesz mojej zguby, wolne daj mi, Smoku Luby :D
Jak chodzi o sadzonki, to myslę, ze nie ma znaczenia z jakiej róży się je pobiera. Sierpień jest najlepszy. Teraz wprawdzie lipiec, ale chyba zacząć już można :D
Buziaki! I Reine des Violettes (jesienią wybiera się do Smoczej ;) )

Obrazek

Isiu, nie wiem :roll: Miałam chyba dwie sadzonki, więc jedna gdzies powędrowała, ale już nie pamiętam do kogo. Może być, że do Ciebie. Czy Twoja jest podobnego zwrostu, co moja?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuniu Chopin przepiękny, ja posadziłam sobie jesienią 2 krzaczki, ale niestety nie przetrwały mrozów. Ale ta różyczka tak mi się podoba, że nie popuszczę, i tej jesieni kupię i będę sadziła jeszcze raz :roll:
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Izuniu tak podobnego wzrostu i ślicznie rośnie ;:196 to było moje wspomnienie z dzieciństwa dzięi Tobie mam jedną z ulubionych różyczek (bardzo lubię jej zapach) bardzo bardzo bardzo dziękuję ;:196 ;:180
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Jejciu... tak mi brakowało Ciebie Czarodziejko i Twojego ogrodu. Wyczytałam o nowych jeszcze lepszych pomysłach :;230 Skąd ja to znam... chodzę i kombinuję. Całe szczęście, o pewnych genialnych pomysłach zapominam...
Aż się boję zmiany aparatu. Ja chyba jestem skrajnie konserwatywna... zdjęcia z tego bardzo mi się podobają...
Mąż z podlewaniem był bardzo dzielny ;:138 Ja ostatnio nie robiłam nic innego, tylko podlewałam i podlewałam...
Victor i Reine des Violettes ponownie zawładnęły moim sercem ;:167 Królowa Fioletów jest od jesieni w moim stanie posiadania, ale bardzo mizernie kwitła . A teraz puściła pęd na półtora metra... I co z nią począć?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aguś, Chopin istotnie jest piękny i wart zachodu. Gdybyś przypadkiem go nie dostała, to z Chopina tez będę robic sadzonki ;) :D

Isiu, bardzo się cieszę, że mogłam sprawić Ci taka radość ;:196 :D
Niech Ci pięknie kwitnie i mocno pachnie! :D

Izulku, wiesz jak to jest: każdy nowy pomysł jest genialny i najlepszy! Życie później weryfikuje te poglądy :lol: Niestety, ja każdy pomysł zazwyczaj natychmiast wcielam w zycie ... na czym różnie wychodzę :roll: Tym razem jednak pomysł jest chyba dobry. Jak przystąpię do jego realizacji, to wyłuszczę szczegóły ;)
Aparatu na razie nie zmienię, bo zdjęcia z nowego są denne (pokażę przy okazji, to się przekonacie o czym mówię). Mam jednak nadzieję, ze opanuję tachnikę robienia zdjęć nowym (bez korzystania z automatu). Może to trochę potrwać, bo najpierw muszę zrobić ściągę z instrukcji, która jest na płycie, potem sie pouczyć ustawiania funkcji, a potem potrenować to w praktyce. Dłuuuuuga droga, a na razie czasu malutko, więc póki co - zdjęcia będą ze starego bezmarkowca :lol:
Reine jest trochę kapryśna, ale dobrze traktowana powinna ładnie zkwitnąć. Tylko deszcze psują jej kwiaty. Jak wypuściła za długi pęd, to go utnij :D
Ewa/Daisy obcina ją co roku wiosną na wysokości kolan. Widziałaś jak u niej kwitnie? Bosko!
Tak trzeba robić :D
Victorowi zrobię kilka sadzonek, więc jak się przyjmą, to będziesz miała :D
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Przepiękne lilie ta cytrynowa śliczna no i różyczki super hihi bladawce ja je też lubię a jeszcze po deszczyku kropkowce i każdy kwiatek inny :;230 :;230 :;230 tylko czy mi aparat złapie te przebarwienia po wczorajszym kropidle .....
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Izuniu próbuję nadrobić zaległości w moich ulubionych ogrodach bo jeszcze nie jest całkiem sprawny ale chociaż wychodzą wiadomości pomimo że długo to trwa.Czekam na dodatkową pamięć do niego,Chciałam Ci powiedzieć że dzisiaj zauważyłam pierwsze kwiatki na clematisie tym maleńkim pachnącym ale nie miałam aparaty ani komórki by zrobić zdjęcie.Na mojej liście jesiennych zakupów jest Reine des Violettes bo na wiosnę nie było jej w Rosarium.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”