MM śliczniusi ten biały w różowe kropeczki też... a zdjęcia robisz rewelacyjne

Delikatne drobinki na białym wygalają super.
Trzeci od dołu to Phal. pink panther, nie jest woskowy, ale to całkiem fajny Phal., bo kwitnie na pięciu pędach i puścił 2 keiki (jeden już oddzielony). Kwiaty są już wyblakłe, bo kwitnie od kilku miesięcy.Zabka_Monis pisze:Piękne storczyki i piękne zdjęciaA storczyk z trzeciego zdjęcia od dołu jest najładniejszy
Jest on woskowy?
Ale ile frajdy będziesz mieć jak zakwitnie Ci ta siewka? Sama chętnie skrzyżowałabym niektóre faliki żeby sprawdzić co z nich wyjdzie
Dusiu jakbyś chciała się rozstać z jednym keiki tego Phal to ja chętnie
Bardzo się ciesze, że moja kolekcja aż tak ci się spodobałaolcia1 pisze:witaj Storczykowa nie wiem od czego zacząć![]()
, jestem w szoku i musze pozbierac myśli.
Po przejrzeniu twojego wątku stwierdzam z czystym sumieniem ,że jeszcze u nikogo nie widzałam tak pięknych storczyków a zdjęcia są boskie.. Przez Ciebie siedze i mam łzy w oczach bo ja też chcę jakiegoś phala woskowego choc jednego ale nigdzie ich nie widzę, chociaż ostatnio widziałam woskowego białego w czerwone łatki ale go nie wziełam bo był drogi około 30zł a teraz bardzo załuję![]()
Na początku pisałaś,że masz cymbidia, kwitną Ci?
A i jezeli mogę to bardzo proszę o pomoc, podlewając sabotka odzywką poparzyłam mu liście nią i ma takie brzydkie plamy na nowych rozetkachczy to mu przeszkodzi w wypuszczeniu przyrostów?
Gratuluję pięknej kolekcji i zyczę takich dalszych kwitnien
A w jakiej cenie byś mi go kiedyś upchnęła ?Storczykowa pisze:Dusiu jakbyś chciała się rozstać z jednym keiki tego Phal to ja chętnie
Jedno keiki mogę sprzedać, ale muszę poczekać, aż pusci dobre korzonki. To już oddzielone od kilku miesięcy bez przerwy kwitnie jednym i tym samym kwiatkiem.