Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Porcelanka jeszcze Ci kwitnie? Ja moją wyrwałam jakiś miesiąc temu, jak przestały się pokazywać kwiatki... Może trzeba było poczekać? Bardzo polubiłam tą roślinkę ;:167
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochane moje-Trzynastko,AniuDS,Moniu68,Cebullo-dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. ;:196
Porcelanka ładnie wygląda,ale tylko na skalniaku....tam,gdzie rosła luzem,to albo miała jeden długi pęd albo wyciągnęła się i pędy poplątały się,prawie bez kwiatów,wyglądała jak chwast i powyrywałam.Chyba lubi mieć ciasno tzn.między kamieniami,otoczona czymś,ma wtedy bardziej zwarty pokrój, no i na skalniaku jej nie podlewam, natura sama to robi, bardzo rzadko w ostatnim czasie. :wink: Może dlatego tak ładnie wygląda.

Dzisiaj mi się śniła t, że sadziła mi tą nowo kupioną trawę/miskant w paski,próbowała w 2 miejscach,ale mi sie nie podobało i posadziłam sobie gdzieś indziej... niby była zgoda we śnie...ciekawe co będzie :lol:

Miłego dnia życzę wszystkim odwiedzającym. ;:196
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Och życzę ci tej zgody ;:196 a jak się rozmnaża porcelankę? z nasionek?
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Z nasion na pewno, bo wiosną kupiłam to cudo, ale muszę powiedzieć,że gdyby miała inny kolor to byłaby ładniejsza, a tak zlewa się z tłem....a po deszczu te fioletowe kropeczki się rozmywają, plamią na fioletowo białe płatki. Wczoraj widziałam w sklepie kilka paczek nasion porcelanki, nie wykupili od wiosny. Jeśli chcesz,mogę Ci kupić i wysłać. :)

Zgoda by się przydała,ale już to przechodziłam, wole jak sie trzyma z daleka i nie zaczepia. 8-)
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

porcelanka??????? :shock:
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Hej Tess!!! O co chodzi?
Też chcesz nasiona?Nie ma sprawy ;:7
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Perukowiec żółtolistny za 15 zeta :?: :shock: U nas są po 30...i to nienajpiękniejsze okazy :?
Porcelanka ciekawa...też widziałam gdzieś w sklepie nasionka...ale jakoś jej nie kupiłam...a dlaczego :?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
x-T-s
---

Post »

Aniu

porcelanka, chodziło mi o nazwę kwiatka :lol: ,że fajna
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Fragola,mój perukowiec też nie największy,ma ok.50 cm wysokości. Nie wiem dlaczego na tej mojej szkółce jest tak tanio,wiem,że robią tam duże obroty towarem.Blisko granicy i dużo Rosjan/Ukrainców tam kupowało-teraz nie wiem,już chyba sąsiedzi zza wschodniej granicy tak często nie przyjeżdżają, raz przy mnie płacili ponad 5.000 zł za krzewy. A rok temu za Limelight zapłaciłam 14 zł. Wg mnie nie opłaca sie za taką cenę ukorzeniać i czekać aż się rozrośnie.

Tess, aha-chodziło o samą nazwę kwiatka, ale gdybyś chciała to mogę Ci podesłać ;:108

U nas trochę pada, trochę mży, nie da się popracować w ogrodzie.Prawie zasypiam. ;:19
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A takie nasionka z wiosny to dobre jeszcze będą?
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Aniu,nasiona mają przeważnie dłuższy termin ważności, porcelanki nie pamiętam,bo wyrzuciłam opakowanie.Ale latem tego roku kupiłam nasiona przypołudników i lawendy, nie wysiewałam,bo za późno już było i zostawiłam na wiosnę następnego roku.Przypołudniki mają termin do 10/2012, a lawenda do 11/2012.Pakowane były w 2009 r. Czyli można przyjąć ,że mają 2 lata termin do siania.
x-T-s
---

Post »

Ania

większość hortensji ( oprócz ogrodowych) lubi stanowiska słoneczne i półsłoneczne....moje jak wiesz rosną na tzw patelniach.
Dębolistna rośnie od wschodu...
Moim skromnym zdaniem muszą mieć chociaż parę godzin słoneczka inaczej to kicha.
Anabelkę posadziłam w zeszłym roku prawie w korzeniach...w tym roku już się zadomowiła i rośnie i kwitnie i nawet jej dobrze jest.
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

Aniu :wit
wreszcie dotarłam, jakoś tak barak mi czasu na wszystko. popodziwiałam skalniaczek, nowo zakupione. ten perukowiec mnie urzekł. piekny ! muszę u siebie poszukać. znasz może nazwę?
i faktyczne tania ta szkółka. u mnie wszystko droższe taki perukowiec o czerwonych liścich, 30 cm to za 22 zł widziałam. a hortensje po 30-50 zł.
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu od ostatniej mojej wizyty wiele roślin Ci przybyło szczególnie hortensji.Widać że lubisz duże drzewka i krzew, jak się ma dużo miejsca to można sobie na to pozwolić.Ja gdybym posadziła z 4 magnolie to zajęło by to pół ogrodu.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Aniu, zwiedzam twój bardzo zadbany ogród, masz dużo wspaniałych krzewów, magnolie, szpaler różaneczników, hortensje, również wiele pięknych kwiatów. Nowe zakupy ciekawe i różnorodne, gdy to wszystko posadzisz będzie co podziwiać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”