U mnie Stasiu własnie są 3 lata już w ziemi i jest kiszka bo mało paków mają , więc muszę wykopac ale przedtem dac im nawozy jeszcze 2 razy żeby cebulki ładne chodź były.
Dziś biegałem z opryskiwaczem i robiłem opryski na jabłonie , grusze i brzoskwinie żeby ładne bez plam były.
Paulo jak są koty to nie ma nornic coś za coś chociaż ja mam koty i nornic nie mam
ale cebul mi nic nie niszczy... Rafał sorki że u Ciebie dyskutujemy,ale chyba nas nie przegonisz.
Jakoś przy tych hiacyntach pachnących przyjemnie przystanąć i pogadać
No tak po trzech latach to już trzeba wykopać i masz rację trzeba ich podkarmić nawozem
a jak Ci których kwitnie to po przekwitnięci dobrze jest oberwać te pąki które zostają
po opadnięciu kwiatów, wtedy cebule urosną lepsze
A kiedy cebulakom można nawozy dac skoro o tym mowa?
Mam jednego kota i szczerze mówiąc to nie zdziwiłoby mnie że pod łóżkiem myszy nie ma (stałe miejsce na wylegiwanie się), ale że Kicia jest powodem braku u mnie nornic to już chyba bym nie powiedziała
Paulinko nawóz myślę że po kwitnieniu i najlepiej przed deszczem ja tak będę podsypywać
A moje kociaki łowią a mam trzy dwie kotki już po sterylizacji i kocurek
Botaniczne które już oberwałem tylko muszę jakoś poznaczyc które są które żeby po wykopaniu się nie pomieszały .
A siedziec możecie nie będę taki i zrobię wam kawkę
A co do nawozu to podaje się go po wypuszczeniu pierwszego liscia potem krótko przed kwitnieniem i po przekwitnięciu ale ja mam nawóź w płynie i podlewam co dwa tygodnie.
Za kawkę dziękuję chętnie sie napiję ,a nawożenie to tylko raz podsypałam przed kwitnieniem
i dopiero po przekwitnięciu chcę nawozić ,a jaki nawóz używasz do cebulowych Ja teraz poznaczyłam
kolory tulipanów spinaczami do bielizny chodziło mi o odznaczenie żółtych i fioletowych
Ja mam właśnie wieloskładnikowy do kwiatów i warzyw florovit czy cos podobnego 5 litrów.
A z tymi spinaczani to dobry pomysł a ja uzyje spinaczy kolorowych do kartek i zapisze sobie jaki kolor jaki jest .
Fajny pomysł z tymi spinaczami. Wykorzystam.
Ale ty Rafał uważaj, żeby ci Twoje dziewczyny nie wyzbierały.
Moja to na pewno do zabawy by pozbierała, ale jest chyba troszkę młodsza od Twoich.
Rafał, paczka doszła. Roślinki w doskonałym stanie.
Serdecznie dziękuję, jestem bardzo zadowolona.
Wczoraj wszystko posadziłam, mam nadzieję że będzie im u mnie dobrze.
Dziękuję za gratisy!!
By marzenia się spełniły,
kury jaja poświęciły,
tata nam dyngusa sprawił
ksiądz nam święta błogosławił.
Byśmy w święta byli razem
jak nam na Wielkanoc każe.