Ankowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo

Post »

Aniu ;:180 kompost pierwsza klasa!
Ja mam te plastikowe kompostowniki i tylko się w nich wszystko parzy, i śmierdzi! Ja też chcę taki kompost!! Wywierciłam w nich ostatnio dziury bo mi ktoś doradził ale jak nie poskutkuje to idą do śmieci i robię taki!

Witaj w gronie rozdrabniarkochciejców ;:138 . Pożyczyłam ostatnio jedną i mam kilka spostrzeżeń. Po pierwsze to zajmuje to trochę miejsca, tak że jak masz małą szopkę to bedzie problem. Po drugie to nie bierze zielonych miękkawych łodyżek, przechodzą tylko zmiętolone ale nie w kawałkach. Ja likwidowałam krzak i było ok na patyki ale np cieńszych jeżyn nie posiekał.
Pewnie wszystko zależy od jakości i sposobu pracy rozdrabniarki, ja mówię o takiej niedrogiej z Lidla.

Kocisko ładne, a nornice to też łapie? :wink:
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Aguskac - To może nie tylko ogrodzenie ale jakiegoś pastuszka sobie sprawię do tych kur :;230 Muszę poczytać więcej o kurzych obyczajach, jak je zachęcić żeby chciały siedzieć na wybiegu. I na pewno się wybiorę do Ciebie -wiejskie podwórko muszę koniecznie zobaczyć :wit

Igorze, święte słowa -bezcenna kompostowa ziemia jest. Jeszcze dwie takie skrzynie i będę w pełni szczęśliwa.

Tajko -ja próbowałam z pryzmą ale stale się rozpadała, teraz przynajmniej jako taki porządek jest. A kotków u mnie nie brakuje, mam całe stado :;230 Ten zaś to kocica o mało wdzięcznym imieniu Asfalt, w przypływie uczuć zwana Asfalcikiem.

Asiu -dzięki serdeczne za uwagi na temat rozdrabniarki! U mnie piętrzą się już całe hałdy suchych gałęzi, których nie da się wrzucić do kompostu (rozkładały by się pewnie z 10lat :roll: ) Miejsce się znajdzie, w piwnicy albo w schowku pod tarasem. A koty łapią wszystko (niestety), prezenty zostawiają na wycieraczce, czasem do pokoju przyniosą. Wyobraź sobie że jedna kocica przyniosła młodym w zeszłym roku zajączka...
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mało brakowało a zapomniałabym dodać zdjęcia dzisiejszej wiosny :D

A oto i one:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Basia43
200p
200p
Od: 4 lut 2010, o 17:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Pięknie Aniu ;:63 Długo czekaliśmy na takie widoczki. U mnie też zakwitły krokusy ;:138

Pozdrawiam Barbara
Erik
100p
100p
Od: 30 sty 2010, o 12:55

Post »

WITAJ ANIU
Jestem na forum od niedawna i dopiero teraz trafiłem do Twojego ogrodu.
Sielskie angielskie klimaty,takie własnie kocham,ale widzę u Ciebie jeszcze jedną piękną rzecz- polską duszę ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Aniu piękna wiosna u ciebie ;:138 ;:138 ;:138
A z kurkami to mogę ci powiedzieć jak to jest :D ogrodzić i to wysoką siatką lub płocikiem bo inaczej i tak przefruną ;:14 ja moim w zeszłym roku podcięłam nawet trochę piórka bo upodobały sobie mój warzywnik ;:223 ;:223
Pozdrawiam :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Pyszny kompościk. Wszystko będzie rosło i mruczało, nie patrząc na to, że piach pod nogami :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aniu ;:167 super fotorelacja z "Przydomowy Zakład Przerobu Masy Organicznej" ;:138 ;:138 ;:138

Fotki kwiatów urocze, a przylaszczki CUDNE !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu , Halinko , Izo - dziękuję za pochwały :oops: . Zapraszam ponownie, mam nadzieję że jeszcze czymś Was zaskoczę, w miarę rozwoju "gospodarstwa" ;:224 :D :wit

Majko -dzięki za uwagi ;:180 , bardzo się cieszę że zawitałaś do mnie ponownie :D I fajnie wiedzieć że nie będę sama z tematem drobiowym :D Czy 1,50m wystarczy na wysokość tego ogrodzenia?

Eryku - witam po raz pierwszy, mam nadzieję że nie ostatni :wit Bardzo mnie ucieszyły Twoje słowa :D - jeśli faktycznie udało mi się sprawić wrażenie angielsko-polskie to pękam z dumy :tan
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale to tylko kilka małych kępek, a ja chcę łany kolorów :D Muszę poczekać ze 20 lat i będzie jak trzeba :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj niestety- moje koty mocno przetrzebiły zestaw roślin domowych ;:14 . Zostały tylko najwytrwalsze, których nie dało się zrzucić i połamać albo zjeść :;230 Jest tego niedużo gatunków- mój wątek byłby nad wyraz skromny.
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Zielona_Ania pisze: Majko -dzięki za uwagi ;:180 , bardzo się cieszę że zawitałaś do mnie ponownie :D I fajnie wiedzieć że nie będę sama z tematem drobiowym :D Czy 1,50m wystarczy na wysokość tego ogrodzenia?
Powinno wystarczyć :D a jak nie to im skrzydełka trochę poprzycinasz :;230 :;230 :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
magdala

Post »

O Matko ! Jak to skrzydełka poprzycinać ?? Piórka ,znaczy się ???
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

O kurczaki :!: Ale Ty jesteś gaździna całą twarzą ;:138 ;:138
W ogóle super wiosenka u Ciebie, u mnie tez już sie powoli budzi, ale jeszcze szaro-buro i brudno po zimie.
Temat kurek już gdzieś wypłynął i chyba podpadłam wtedy na fo...bo ja mam serdecznie dosyć takiego ptactwa z rodzinnego domu i chyba jednak się nie zdecyduje prędko na nie. Nooo...może na emeryturce kiedy nie będę miała co zrobić z wolnym czasem. Niemniej jednak...dobrze wiem co to znaczy "chodzić koło gadziny " (moja Babcia tak mówiła), dojenie krówki też przerabiałam. Krowa, świniaki, indyki, raz gąski, kury zawsze... i kawał pola... ech... i pięknie i okropnie - zależy od punktu siedzenia :;230
Ale... z całego serca życzę CI powodzenia Aneczko ;:196
Te kurki co znoszą zielone jajka, to może są te zielononóżki czy coś takiego, bo one właśnie mają takie zdrowe i bezcholesterolowe jajeczka.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majko i Madziu - wolałabym nie ciąć piórek na skrzydłach (a skrzydeł to już na pewno :;230 ), niechby były te kury jakąś ozdobą. Ale wszystko wyjdzie w praktyce. Czasem zaglądały do nas w ubiegłe lata kury od sąsiadów - największym ich zainteresowaniem cieszył się kompost, strat w ogrodzie nie było. Naszym zrobimy wybieg ok 22 m długości i ok. 10 m szerokości.

Andzia - to z ciebie doświadczona gospodyni - nieźle się przeszkoliłaś na gospodarstwie rodzinnym ;:138 Wiem że to ciężka praca. Na szczęście będzie się miał kto zająć kurami na co dzień -mój ojciec zobowiązał się do opieki :D Bo jakbym miała i ogródek i kury sama upilnować to chyba trzeba by się zwolnić z pracy. Teraz to wracam po południu, przebieram się, pędzę coś poplewić ,skubnąć, pozaczynam i nie skończę a już robi się zimno i ciemno. A u mnie przecież wszystko w miniaturze - i działka i zamierzony kurnik. Nie wyobrażam sobie wielkiego inwentarza i pola - nie dziwię Ci się że masz dystans do takich przyjemności jak zwierzyna hodowlana :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”