Pod naszym niebem

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod naszym niebem

Post »

Bardzo Ci współczuję tych wszystkich kłopotów ze stawem :( Mnie co prawda też czeka budowa oczka, ale będzie dużo mniejsze. Mam nadzieję, że teraz Wam się uda i woda nie będzie uciekać :!:
A tak wygląda powojnik od Ciebie. Tangucki to raczej nie jest ale i tak mi się podoba, bo to mój pierwszy w tym ogródku :heja Może rozpoznasz, który to z Twoich :D
Obrazek
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

Jacku to żaden z moich :;230 :;230 ,dostałeś powojnik ,który przywiozłam sobie od córki .Bardzo dobrze trafił skoro kwitnie .Następnym razem dostaniesz Tangucki ;:108 podpiszę doniczkę. Wiesz ja bardzo chętnie oddaję roślinki w dobre ręce.A w tym roku miałm dużo różnych sadzonek chulające wiatry ciągle je przewracały ,więc zmieniały miejsce pobytu i jak widać pomyliłam powojniki.Swoją drogą ciekawe gdzie są doniczki z Tanguckim. :?: Poukładałam na ziemi mój nowy nabytek powojnikowy .Może będą sadzonki -zaklep miejsce .
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Od 1 strony przejrzałam Twój wątek. Ja Ci do pięt nie dorastam! ;:223 Masz takie oczko jak ja pół działki. A kwiaty!!Te skarpy! Dziewczyno, nie możesz mieć kompleksów! Masz przepięknie!
Orzy budowie mojego oczka też się napracowałam okrutnie! Te kamienie - umyć, poukładać, posadzić roślinki!!!! Ja swoje robiłam 4 razy. Ostatnio wpadł do oczka pies brata i mi przebił pazurem folię. Woda mi schodziła. W tamtym roku w pażdzierniku wszystko robiłam od nowa. Pod folią położyłam folię bąbelkową i stare kołdry.Folię kupiłam w Skoczowie. Jest to specjalna folia do wysypisk śmieci. Moga po niej jezdzić samochody. Gdyby sie coś z nią stało, ja juz sie nie podejmuję robienia tego od nowa!!!Nie miałabym siły! Tobie to jeszcze pomaga mąż, a ja byłam sama z tym wszystkim. No, pomogli mi tą folię rozłożyć! Taka gruba,żle sie układało, za dużo jej kupiłam. Jak teraz pomyślę o tym, to ciarki mnie przechodzą!Ale to oczko, to moje życie. Mam rybki już 4 lata i widzę jak rosną, Przypływają do mnie i do połowy wynurzają się jakby chciały powiedzieć coś!A żaby!! rechoczą wieczorem,że radia nie słychać. Kiedyś dwie się biły, to wyglądało jak walka sumo.Śmieliśmy się do rozpuku. Życzę Ci takich widoków! A ważki! Jakie piękne! Na razie tyle! Wiesz jak zabezpieczyć rybki na zimę? Jak cos, to pytaj.Pa
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, w takim razie jeszcze raz dziękuję, bo wydałaś mi roślinkę, której sama nie masz ;:196 . Powojnik zawiązał kilka pąków i mam nadzieję, że jeszcze trochę pokwitnie :)
dosia
1000p
1000p

Post »

Tosiu z nieba mi spadłaś ;:170 ,aniele mój (skoro z nieba )ja mam same pytania, mimo iż zanim zrobiłam oczko wiele przeczytałam ciągle coś robię nie tak jak trzeba ;:223 jakaś mało kumata jestem . Moja kałuża dumnie nazwana stawem bezproblemowo działała 3 lata rośliny rosły ryby też i woda była możliwa bez fitrów .Folia była nn prezent. Teraz kupiłam folię PCV do stawow 1mm grubości .
Tosia1 pisze: Ja swoje robiłam 4 razy
o nie ten raz jest trzeci i ostatni .Wiosną kleiłam dziury i tonę kamieni przewaliłam ,teraz znów musiałam je wszystkie wyjąć mam dość.Jeśli pozwolisz pytania pw.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obejrzałam fajne fotki... z wiosny i lata. ;:138
No, teraz chyba z oczkiem w końcu sie uda ;:108 - Widziałam na filmiku pogladowym jak rozkładali folię - wyznaczyli srodek, a potem rozkładali jednaą połówkę (w jedną stronę) a potem drugą połówke - w strone przeciwną, ale najwazniejsze było pozostawienie foli na parę godzin, na słońcu, żeby "zmiękła" i nie była taka sztywna.
dosia
1000p
1000p

Post »

Ewuniu też ten film oglądałam ale temperatury mamy zbyt niskie ,odkładam oczko na wiosnę .nie wiem tylko czy rybki przeżyją bo wody zostało ok 70cm ;:223
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dosia pisze:Jacku to żaden z moich :;230 :;230 ,dostałeś powojnik ,który przywiozłam sobie od córki .
:;230 :;230 :;230
dosia
1000p
1000p

Post »

Ha ,ha ,ha ,ale śmieszne turlaj się turlaj - patyków w doniczkach miałam kilka. Nawet miały karteczki , które wiatr pozrywał.To po czym niby miałam poznać który jest który ? I dobrze ,jeśli ten patyk z jednym liściem u Jacka kwitnie to znaczy że tak miało być .Ja sobie przywiozę nowe badyle a Jacek na tangucki musi poczekać i już .Jeśli chcesz to i dla ciebie też mogę uhodować powojniki- jakie zgadniesz kiedy zakwitną :;230 :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Aniu ale masz zagryzkę z folią :( Ciekawe jak to ruszysz :;230 Myślę że wiosną będzie relacja :lol: Ja swoje robiłam jeden raz -mają niektórzy zacięcie ;:108
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powojnik, kwitnie niestrudzenie i wcale nie boi się przymrozków :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Aniu, co u Ciebie?
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit ;:196 Aniu, przykro mi,ale 70 cm to za mało dla rybek. Połóż na wodzie arkusze styropianu i przebij styropian rurkami plastikowym i do wprowadzania powietrza. Może nie będzie srogiej zimy, to oczko nie przemarznie do dna! ja mam ponad metr i styropiany cztery na powierzchni z rurkami. Jezdziłam co 2 dzień i przebijałam w rurkach lód.No, ale było mrozno bardzo.Ukorzeniaj te powojniki, to może i ja się zgłoszę.Cieplutko pozdrawiam.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Aniu możesz mnie też dopisać do powojnikowej listy ;:196
dosia
1000p
1000p

Post »

Oczywiście Romciu że mogę ,ale za efekt nie odpowiadam a do rozmnażania mam dwa powojniki tangucki i fioletowy NN:;230 Te powojniki same się ukorzeniają ,oczywiście zaczęłam tak robić przez pomyłkę ale skoro czasem się udaje .Wiosną kiedy jeszcze udają suche badylki ucinam patyki(po dwa węzły) traktuję ukorzeniaczem i wsadzam po kilka do doniczek i albo puszczą listki i rosną albo zasilają kompost :;230 :;230
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”