Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p
Od: 7 maja 2009, o 20:38

Re: Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Post »

Witam!Ja właśnie gotuje podłoże sobie, bo od dzisiaj mam warzywka, aż się cieszę.
Marzenko to fajnie, że nie masz zakwasów, ja miałam straszne na poczatku.W przyszłym tygodniu zaczynam drugie 10 razy i oprócz tego mam pierwsze spotkanie z trenerka, gdzie będe ćwiczyła na przyrządach.Jestem ciekawa jak to bedzie wyglądać.Niby tez pomaga na kregosłup.A jak płacą to czemu nie skorzystać :wink:
Co do tych produktów to super, że tyle dostałaś.Ja we Francji kupiłam sok z marchewki bez cukru, bo u nas są tylko z miodem albo z cukrem i nawet mi smakuje.Rzeczywiscie warto niekiedy poszperać na pólkach sklepowych.
A co do mojej wagi to też skacze.Także nie przejmowała bym na razie zbytnio, że twojemu mężowi podskoczyło.Może zejdzie znowu na dniach.A ja dzisiaj kupiłam sobie jeansy ze stretchu- rozmiar 42-to dla mnie wielki sukces,wejść znowu w ten rozmiar.Normalnie nosilam 44 albo nawet 46.Dobrze, że w szafie mam sporo za małych ciuchów,nie będe musiała aż tyle nowych kupować :lol:
Aneta
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj rozmiar 42 :shock: kiedy ja taki nosiłam :?: ?Moja droga toż Ty jesteś niczym osa ;:138 ja też sobie kupiłam jeansy ze stretchu tylko parę rozmiarów więcej hahahahaha ,ale spoko loko damy radę zredukujemy wymiary :D Dzisiaj idę na step basic dla początkujących ,chodzimy z koleżanką po kolei na wszystkie zajęcia ,a potem chcemy sobie powybierać co nam najbardziej odpowiada :tan
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko, to super, że możesz sobie wybrać na jakie zajęcia chcesz iść. U mnie na wsi jest organizowany aerobik i o dziwo dziewczyny (i starsze kobiety też) chodzą na te zajęcia. A na początku to ludzie się normalnie śmiali z tego. Ignoranci :)
Sama też bym chętnie poszła, ale termin mi nie pasuje, bo wypada w środku tygodnia, a wtedy jestem we Wrocławiu.

Anetko, u nas można dostać wiele soków bez cukru, moda się jakaś zrobiła, czy co? Podobno jest sama marchewka, ale szczerze mówiąc jeszcze nie widziałam, zawsze jest z innymi owocami. Dlatego kupujemy soki typu vega (z warzyw) i marchwiowe jednodniowe. Poza tym P. najbardziej smakują te domowe przeciery z pomidorów :)
W Piotrka szafie też są za małe ubrania, zakazywałam mu je wyrzucać, bo może kiedyś schudnie :) Dziś już część może zacząć nosić.

Jutro minie 6. tydzień diety i "mamy" 13kg mniej :heja Jeśli dalej tak pójdzie, to też będę musiała się na Dukana przerzucić :) Bo moje 36 zmienia się na 38...
Znajomi są zdziwieni zmianami u P., jutro idę do znajomej, by wyjaśnić jej podstawy diety protalowej :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Do osy to mi jeszcze dużo brakuje :wink: Zreszta polskie rozmiary to troche inaczej wychodza, wiem, bo w Pl kupuje zawsze większe niż tu u mnie.Ale rzeczwiscie, nawet jeśli waga mi więcej pokazuje to po ciuchach widzę, że znowu troche zeszło tu i ówdzie.Na stepa też bym chętnie poszła,ale u nas to musisz płacic za siłownie bardzo dużo i podpisujesz na rok, a to troche za dużo jak dla mnie, no i samej mi się nie chce.3 razy w tygodniu trening na kregosłup na razie wystarczy a potem zobaczymy,może w koncu zaczne na rowerze jezdzic.
Aneta
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Kamilko 13 kilo to bardzo dużo :shock: A rozmiar 38 to marzenie.Ja chyba takiego to już nie będe nosiła nigdy.40 mi wystarczy :wink:A co do soków warzywnych to nigdy takich nie piłam, bo nie lubiłam,ale teraz trzeba sobie urozmaicach troche jadłospis.Ja w Pl to zawsze kupowałam kubusie dla mojego synka i sama je chętnie piłam, chociaz ostatnio 2 lata temu jak byłam to bardzo niedobre się zrobiły i psują sie szybko.Mój Gabriel to najbardziej lubi z Tymbarka jabłko z miętą :wink:
Aneta
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój Piotr też ten sok lubi :) Ostatnio wspomina o kompocie z truskawek, ech, jakie ma zachcianki, a ja nie mogę spełnić żadnej :(

Marzy mu się prawdziwy domowy obiad z ziemniakami, kotletem schabowym, albo frytki. W sumie raz nie zawsze i mogłabym taki obiad dla niego zrobić :) Jakoś odchudzę tego schabowego :)
A może po prostu namówię go na protalową pizzę :)
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Ani mi nie mów o schabowym i ziemniakach-już nie pamietam kiedy ostatnio jadłam ziemniaki?!Zjadłam dzisiaj ten podłoże i tak mi brzuch wariuje, ze ;:99 musiałam sobie espumisan wziać, bo mam jak balon.Ale to tak jest po 5 dniach protein
Aneta
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko, my na zawirowania w żołądku kupujemy activię light w biedronce:)

My robimy 4 dni P+P i 3 dni P+W, tak, by na weekend przypadły warzywka, bo wtedy mogę coś smaczniejszego przygotować. Np. w sobotę robię pizzę, a w niedz. na obiad może jakąś zapiekankę z brokułów (bo za mną "chodzi").
Pozdrawiam! Kamila
marzenaF
1000p
1000p

Post »

A z jakiego ciasta ta pizza będzie?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z protalowego!

PIZZA (faza B+W) (nie użyłam proszku do pieczenia i mąki kukur.)
-6 łyżek zmielonych otrębów owsianych,
-2 łyżki zmielonych otrębów pszennych
-3 łyżki mąki kukurydzianej lub skrobi kukurydzianej
-1\3 łyżeczki proszku do pieczenia
-2 dkg drożdzy
-10 łyżek mleka
-1 jajko całe
-koncentrat
Sypkie produkty mieszamy ze sobą, drożdże rozrabiamy w mleku i dodajemy do sypkich, wbijamy jajko. Wyrabiamy ciasto. Ciasto będzie klejące, ale w miarę zwarte. Okrągłą foremkę smarujemy kroplą oliwy i wykładamy ciastem. Ciasto nakłuwamy widelcem.Ciasto nie musi czekać, bo i tak nie rośnie. Następnie smarujemy koncentratem pomidorowym lub ketchupem protalowym. Na to nakładamy co kto lubi i może (np. pierś grillowana z kurczaka, tuńczyka, pieczarki surowe, cebulkę,papryke czerwoną) .
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i do gorącego wkładamy pizze na 15 minut.
Pozdrawiam! Kamila
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Kamilka bardzo dziękuję już mi się chce czegoś konkretnego :oops:
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, zrobiłam taką poprzedniej soboty, ciasto trochę zmodyfikowałam, bo rzadko trzymam się ściśle przepisów. Nie użyłam proszku, bo pierwsze słyszę, by używać go razem z drożdżami!
Ciasto pierw podpiekłam, później posmarowałam keczupem, trochę cebulki, blanszowane pieczarki, chuda szyneczka, papryka z octu i ser żółty (rolada ustrzycka 14%tł).
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Ja też już próbowałam pizze robić dukanowska, ale z placka.Jakoś mi nie podeszła.Ja activii nie kupuje, bo u nas jest z cukrem.Dzisiaj juz brzuch sie uspokoił, za to glowa mi pęka od rana.Dobrze, że chociaż owocowe jogurty light są u nas z aspartamem to sobie pozwalam niekiedy na jeden :wink:
Aneta
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Z serem może być kłopot będę musiała poszukać! Dziewczynki jestem już po stepie ;:224 chciałybyście mnie zobaczyć wczoraj,o 18.30 zaczęły się zajęcia ;:224 i tak przez godzinkę pot się ze mnie lał strumieniami :;230 MASAKRA byłam aż purpurowa na buzi, do godziny 23.00 jeszcze mi nie poschodziły buraki z policzków ;:224 Mąż kazał mi się położyć ;:171 chyba się bał ,że mu zejdę :roll: i to były zajęcia dla początkujących :;230 Ale o dziwo wcale nie czuje się połamana dzisiaj :roll: Więc nie jest chyba tak źle :roll: już prawie olimpijka ze mnie jest :wink:
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, ja ten ser kupuję w biedronce, plastrowany za ok. 3-4zł.
Z tą kondycją to tak jest, że niby się ją ma, bo często chodzę zamiast podjechać tramwajem, jeżdżę na rowerze, a gdy przychodzi większy wysiłek, to ledwo żyjemy :)

Anetko, spróbuj zrobić tę w/g mojego przepisu. Piotrkowi smakowała, ja ją próbowałam i też twierdzę, że nie była zła, ale dla siebie zrobiłam pizzę na zwykłym cieście :)
Pozdrawiam! Kamila
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”