Mój ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Re: Mój ogród

Post »

Fabi 12 pisze:To drzewo (brzoza) z tamtego roku , w tym poszło więcej, i to Dębu. Miało być na dwa lata, było na rok. Właśnie przyszłam z ogrodu na trawie straszna pleśń, nie wiem co z tym zrobić?
Tak właśnie patrzyłam na to drewno, myślę, że powodem większego zużycia drewn była nie tylko sroższa zima, ale i wielkość materiału. W ujęciu fachowców to nazywa się chyba "gałęziówka" i spala się o wiele szybciej niż grube szczapy...

Pomijając to twierdzę, że wygląda to super! A czy nie ma problemu z dojściem do drewna? Bo moj M. nie życzy sobie sadzenia w pobliżu niczego- musi mieć swobodny dostęp...
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek

Aneto. Drzewo z tamtego zdjęcia poszło poprzedniej zimy, a to drzewo które widać na tym zdjęciu nie jest gałeziówką ( dąb), spaliliśmy w jedną zimę a miało być na dwie. Problemu z dojściem nie ma bo to są zapasy ( miały być) mamy jeszcze drewutnię , mieści 20 kubików.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek
bajkowe zdjęcie :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ogrzewacie dom tylko drewnem? Ja co prawda mam niewielki dom, bo 150 m, ale do tej zimy ogrzewaliśmy tylko drewnem. Wychodziło nam około 15 m. W tym roku wreszcie założyłam centralne ;:138
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p

Post »

Aniu - szkoda że to zdjęcie po przeróbce, fajnie by było mieć taką soczystą zieleń na ogrodzie, a chwasty plewić w przeciwsłonecznych okularach. :;230

Gosiu - My metrażowo mamy tak samo jak Ty + garaż , ale kubaturę domu mamy ponad 900 m3. Grzejemy tylko kominkiem a gaz tylko do kuchenki i tak są za duże rachunki ( 4 miesiące -120 zł.)
Sąsiedzi mają piec na groszek(600-800zł) ale w tym roku palili zbożem (200zł.)jaka oszczędność, jedyny minus to myszy, dobrze że mam koty.

Igor Dziękuje i zapraszam ponownie.

Pozdrawiam Fabiola.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

...zbożem?to możliwe?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja mam piec na groszek, w tym roku wychodzi mi 800 kg m-cznie, a kupuję słowacki groszek po 520 zł tona/chałupa 300 m do ogrzania/.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja w tym roku już nie wytrzymałam i założyłam sobie centralne. 10 lat ogrzewaliśmy kominkiem i już mi się znudziło wstawanie w nocy gdy były silne mrozy i dorzucanie do kominka. Zrobiłam się strasznie leniwa :D
Teraz też grzejemy kominkiem, ale nie ma już takiej sytuacji, że pędzę do domu, żeby nagrzać dom przed kąpielą, albo że wchodzę do domu i zdejmując kurtkę zakładam od razu sweter, bo mi zimno. W nocy też już nie wstaję. Najwyżej jak już w kominku wygaśnie włączy się piec nad ranem.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Fabiola , bardzo podoba mi się koncepcja Twego ogrodu. Kolorowo, przejrzyście. Z wikliny bym nie rezygnowała. Widziałam jakie cudeńka można z niej wyczarować. Wiklina jest wdzięcznym materiałem w ogrodzie.
Poduchy na skalniaku po prostu piękne. Nie miałbym nic przeciwko temu żeby ułożyć się do snu na takiej podusi :lol:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p

Post »

Józefie możliwe , możliwe

Małgosiu widzisz, groszek-520 zł, a zboże 180-200 zł. i może zastąpić groszek.

Małgosiu (Margo) rozumiem cię w pełnym tego słowa znaczeniu. Przyjerzdzamy do domu po dwóch dniach i jest dosłownie 12-13 stopni , zanim się nagrzeje mija dwa dni.

Olu Witam Cię i Dziękuje za miłe słowa. Byłam w tym roku w Arboretum w Bolestraszycach mają tam bardzo dużo dodatków z wikliny , pięknie to wygląda , ale trzeba byłoby iść na jakiś kurs zaplatania.

Pozdrawiam Fabiola.
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Nie sądzę Fabiolka ,że pomoże :wink: Prędzej mi kaktus wyrośnie :wink: Ale Tobie mogę dać ;:196 za słowa otuchy :)
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p

Post »

Dziękuje Marzenko za ;:196 i na pocieszenie powiem Ci , że zobaczyłam dzisiaj u siebie żółtego krokusika.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Fabi - Ty masz pola do popisu ;:224 . Nie dość że przestrzeń to jeszcze tendencja do zmiany aranżacji- ech życie jest piękne. Już jest pięknie a będzie - z tego co czytam- jeszcze piękniej. Tulipanowiec wygląda uroczo- wiesz, że jak będzie miał koło dwudziestki to zakwitnie?! Mojemu zostało jeszcze z dziesięć lat i zakwitnie :D
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Fabiolka no nieeeeeeeeeeeeeeeeeee żartujesz sobie ,to nie możliwe gdzie ty mieszkasz???? W cieplych krajach???? Krokusek :shock: ;:65 też chcę tak ;:108
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p

Post »

Witaj Izo tylko jak to liczyć te lata Tulipanowcowi , Ja mam go 4-5 lat ile miał jak go kupiłam, to nie wiem, a kwiatków to jeszcze nigdzie jego nie widziałam. Dziękuje za pochwały mojego ogródeczka , ale czy ta moja tendencja do przesadzania mu służy, to nie wiem.

Marzenko może dzisiaj pstrykne pare fotek to wstawie, ale u nas strasznie wieje , mało głowy nie oberwie, a chciałam dzisiaj pograbić trawę.

Pozdrawiam Fabiola.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”