Już są w wodzie dwie sztuki

Chłe,chłe, dobre sobie. Im więcej poznaję, tym mniej wiem.KARINIA pisze:A ja myślę ,że masz dużą wiedzę i pewnie wiele ciekawych roślin.Myślę , że nie tylko ja bym je pooglądałaGrzdyl pisze:Karinko, dla kilku kaktusów nie warto zakładać wątku
Kamilko, Twoje Pachyphytum to P. glutinicaule. Świetnie dostrzegłaś ten czubek.![]()
Kaktusy miały by być gorsze??? A tfu, wypluj to słowo.Baryczka pisze:Władku, a w czym niby kaktusy są gorsze? Załóż wątek z Twoimi sucholubnymi, chętnie pooglądamy i popodziwiamy. Nie wierzę w to, że masz ich "kilka".
Czy ta crassula z powyższego zdjęcia też ma w słoneczku takie żółto-czerwono-zielone listki jak tamta żółta?
Madziu daj znać po jakim czasie pojawią się korzonki .A tak swoją drogą czy mogłabyś wkleić do mojego wątku zdjęcie swojego "potworka" ? Niech i inni zobaczą jakie cudo można sobie z mućki wyhodować. Masz się czym pochwalićNicegarden pisze:Haha "mućka"muszę to zapamiętać
![]()
![]()
Już są w wodzie dwie sztuki![]()
Dziękuję Pati - mam nadzieję , że "złapałam" kolejną nową odmianępingu pisze:Malinowy listek - malinka
Władku nie daj się prosić.Daj chociaż jedno zdjęcie swoich pupili u mnie.Grzdyl pisze:Chłe,chłe, dobre sobie. Im więcej poznaję, tym mniej wiem.KARINIA pisze:A ja myślę ,że masz dużą wiedzę i pewnie wiele ciekawych roślin.Myślę , że nie tylko ja bym je pooglądałaGrzdyl pisze:Karinko, dla kilku kaktusów nie warto zakładać wątku
Kamilko, Twoje Pachyphytum to P. glutinicaule. Świetnie dostrzegłaś ten czubek.![]()
Kaktusy miały by być gorsze??? A tfu, wypluj to słowo.Baryczka pisze:Władku, a w czym niby kaktusy są gorsze? Załóż wątek z Twoimi sucholubnymi, chętnie pooglądamy i popodziwiamy. Nie wierzę w to, że masz ich "kilka".Dla mnie to najpiękniejsze rośliny na świecie. No, może nie wszystkie, ale kaktusy kolumnowe na pewno tak.No, może nie wszystkie kolumnowe, ale Pilosocereusy na pewno tak.
Jednak naprawdę nie mam ich wiele, niech Ci będzie, mam ich kilkanaście ale to i tak za mało. Gdy dorobię się ich setki, na pewno założę swój wątek.
Ta na tym zdjęciu u góry (crassula ovata sunset) ma 3 kolorki kremowożółty,czerwony i zielony.Kremowy i czerwony pojawia się na obrzeżach liści czasem na całości ale rzadziej.
Ja mam tylko jedna krasulke ale tego sunseta też bym sobie sprawiła ;:85AGA Z pisze:Nie mam niestety żadnej "krasulki", ale takiego sunseta to bym sobie sprawiła