Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś już Ola napisała o liściach zimowitów :D one są naprawdę duże, aż trudno uwierzyć, że takie niewielkie jesienią kwiatki ,wypuszczają wiosną takie liściory :roll: dlatego też nie sadzę ich na skalniak :D Szczerze namawiam na zakup cebul :D jesienią po posadzeniu bardzo szybko kwitną i pięknie się rozrastają w kępy :D
x-d-a

Post »

Agnieszko, piękne zimowity, niesamowity kolor!
Ja jakoś nigdy ich nie sadziłam w ogrodzie i to był chyba błąd! Jakoś nie lubię ich nazwy, za bardzo kojarzy mi się z zimą, ale to niepoważny powód...
x_P-42

Post »

Dołączam do chwalących pełne zimowity. Dobrze, że je pokazałaś, muszę sobie koniecznie wpisać je na listę pożądanych:) Będą ślicznie wyglądać na skalniaku !
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu , ja zimowity bardzo lubię , te pojedyncze mam już kilka lat, pięknie rozrosły sie w kępę :D a pełne posadzone w tym roku, mam nadzieję, że równie ładnie sie rozrosną :D Są takie śliczne , że na nazwę warto przymknąć oko :wink: :lol:

Polu, zimowity będą pięknie wyglądały na Twoim olbrzymim skalniaku :D mój skalniak niestety zbyt mały, żeby je posadzić, ze względu na duże liście wiosną :roll: Moje pełne zimowity kupiłam i posadziłam około 3 tyg temu i już tak pięknie zakwitły :D Z jednej cebulki cały bukiet :D
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Aguś !
Widzę u Ciebie cudnie przebarwione hortensje, piękne rozchodniki i jeszcze kwitnące różyce.
Najbardziej jednak urzekły mnie piękne podwójne zimowity tworzące prześliczne , niewiele mające kolorystycznie wspólnego z jesienią rozetki kwiatów.
Pozdrówki.

;:3
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

A moje zimowity jakoś szybciutko padają....
Za gorąco im chyba :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Witaj popatrzyłam na Twój ogród też było sporo przeróbek końcowy efekt świetny. Podoba mi się skalniak i zimowity szczególnie te pełne.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko, wszystko u Ciebie piękne, a zimowity pełne, zauroczyły mnie :shock: ... poezja !!!

Obrazek

W tym roku kupiłam trochę cebulek różnych zimowitów, posadziłam, chyba z trzy tygodnie temu, ale wyszły tylko te zwykłe :?

Życzę miłej niedzieli ;:168
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś zimowity to faktycznie niesamowicie wdzięczne kwiatuszki, ja mam tylko 2 rodzaje tych kwiatuszków, ale koniecznie muszę dokupić sobie jeszcze jakieś, tylko te wielkie liście powodują, że w wiele miejsc, gdzie te kwiatuszki mogłabym wcisnąć nie pasują :roll:

Mariolu pewnie to właśnie jest powód, końcówka lata tego roku jest wyjątkowo piękna, ale oby było tak jak najdłużej 8) :lol: U mnie jeszcze nie wszystkie zimowity zakwitły, widzę w kępie jeszcze sopro pąków, tak więc liczę, że jeszcze trochę pokwitną, mimo gorąca :D

Witaj Aniu :D z końcem tego lata dostałam jakiegoś powera na zmiany w ogrodzie, które planowałam już od jakiegoś czasu, a nie mogłam się za nie zabrać :roll: :lol: Jestem bardzo zadowolona z przeróbki skalniaka, w ciągu kilku dni powiększałam go 2 x , ale wiosną, będę musiała jeszcze go rozciągnąć, ponieważ roślinki musiałam sadzić bardzo ściśle i nie mają zbyt dużo miejsca na rozrastanie się.

Halinuś jeszcze kilka dni i na pewno wyjdą i te pełne :D Ja też muszę dokupić sobie na przyszły rok jeszcze ze 2 odmiany, mam ochotę na białe, ponieważ takich nie miałam :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko te pełne zimowity są naprawdę bajkowe :!: :D
Dopiero na forum dowiedziałam się ,że one mają takie wielkie liście :shock: .....niestety nigdzie w necie nie mogę znależć zdjęć tych liści.
Posadziłam u siebie krokusy jesienne, ciekawe czy one też będą miały takie wielkie liściory :roll:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Agnieszko - te pełne zimowity robią wrażenie. Ja jeszcze nie mam tych kwiatuszków, ale przy projektowaniu rabat będę o nich pamiętać :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Czy jak kupię ziemowity teraz to one mi jeszcze zakwitną :oops: :?: Dlaczego ja ich nie mam w swoim ogrodzie :?:
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Aguś no przepiękne te podwójne zimowity. U mnie jak na razie kwitną pojedyncze.Wsadziłam 3 tygodnie temu podwójne Waterlily i pojedyncze różowe z białymi końcami Harlekijn ale jeszcze nie kwitną bo u nas strasznie sucho.
Całuski Kaśka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu zdjęcia liściorów zimowitów wkradły mi się w fotkę z tulipanami, więc pokażę Ci jak wyglądają wiosną

Obrazek

Izo warto skusić się na cebule zimowitów, wspaniale zdobią ogródki u schyłku lata :D

Iduś, ja od posadzenia cebuli zimowitów czekałam 3 tygodnie na kwiaty, myślę, że to czy zdążą Ci zakwitnąć to zależy od pogody, jeśli kupisz z wyraźnymi kiełkami kwiatowymi, a teraz takie na pewno dostaniesz, to jak się utrzyma ciepełko, to mogą jeszcze zakwitnąć, a jeśli nie, to na przyszły rok będą jak znalazł, już może nawet rozrośnięte, po wiosennym liściowaniu :D
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

dala pisze:Agnieszko, piękne zimowity, niesamowity kolor!
Ja jakoś nigdy ich nie sadziłam w ogrodzie i to był chyba błąd! Jakoś nie lubię ich nazwy, za bardzo kojarzy mi się z zimą, ale to niepoważny powód...
Dalu mam to samo :)

Chyba czas to zmienić :) bo Aga pokazała przepiękne kwiaty :)
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”