W moim ogrodeczku:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Lalcia
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W moim ogrodeczku:)

Post »

Gosiu róże już sobie rosną...nie wiem czy dobrze wszysko zaplanowałm i posadziłam .Nie moge namierzyć BEROLINY aby zobaczyć ją jak rośnie tzn szukałam jej w ogródkach na naszym forum.Myslę ze wybrałam dla niej złe miejsce.W zwiazku z zakupem róz musiałam przeniesć niektore rosliny.Bardzo rozrosła mi sie budleja miala ze 2,5 m wys zasłaniała inne rosliny.wykopałam ja i tam posadziłam róże .Myslę budleje przycinać w czasie wypuszczania pędów na wiosnę aby miec nizsze krzaki.CO otym myslisz po tych cieciach bedzie kwitła? :wit
KASIU ciesze się że rybki się pokazały...znudziła sie im samotność i pewnie zgłodniały..Moje też gdy podchodzę do oczka podpływają i wynuzają dziubki do jedzenia,prawie ławica cała bo 18 mam z młodymi :lol:
Zaczynam powazniej z różami mam ich 16 szt więc trzeba poczytac podpatrzec aby były tak piekne jak wasze .Kupiłam tez ok 100 szt tulianów w tym kilka krokusów załozyłam też wrzosowiko..zaszalałam bo zajełam 3 miejsce w konkusie na najpiękniejszy
ogród posesje na terenie gminy.Dostałam 800 zł stat moje zakupy .zotało jeszcze na wiosenne nawozy i opryski.. :wit
Zauważyłam tez ze konieczna zmiana foli w oczku przecieka :cry: ale na razie prowizorycznie zaklejona wym iana wiosną :wit
Obrazek Obrazek

juka...ostatnio widziałam w ogrodniczym duzo mniejsza za38 zł byłam w szoku.. :roll:
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratulacje dla ogrodu i ogrodniczki ;:138 ;:138 ;:138 Łał! miejsce na podium należało Ci sie bezapelacyjnie. No to trzymam kciuki, żeby za rok był złoty medal. Gmina sie popisała, 800zł nagrody!
Co do Beroliny, to moja róża, którą podejrzewam o bycie Beroliną, przerosła mnie w tym roku (a mam 170cm). Te wszystkie Chopiny i Casanowy sięgaja mi do pasa. Być może powinny być wieksze, ale wszystkie róże wymarzły mi aż do kopczyków i startowały od poziomu ziemi. Ta cytrynowa rabatowa to Fresia jest :)
pozdrawiam
Małgorzata
Ot... chwastowisko marcyjanny.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Lalciu gratuluje ;:138 ;:138 mówiłam przecież ze masz piękny ogród :D :D odezwe się późnie to coś poszukam o Berolinie.Ja dzisiaj jadę tez po róże :tan :tan
Lalcia
200p
200p

Post »

Marcyjanno cz mogłabys wstawić zdj Beroliny u mnie albo napisz na której stronie u CIEBIE.
Następny konkurs za dwa lata ,mam nadzieję ze róże podrosną .1 i2 miejsce nie może startować takie są zasady więc może i są szanse jak nie na złoto to na srebro chociaż....i czy to nie prawda że w miarę jedzenia apetyt rosnie..... :lol: :lol: :lol: [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e91 ... 5e54f.html]Obrazek[/url

Lecę jeszcze do ciebie może natknę się na tą róze... :wit
Lalcia
200p
200p

Post »

GOSIA dzięki to napisz też jakie kupiłas i gdzie bo my przecież rodaczki. ;:196
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52

Post »

Jolu, wyszłam jej cyknąc zdjęcie. Nie wygląda zbyt pieknie, bo zaniedbałam ostatni oprysk i zgubiła liście :oops:
Obrazek
pozdrawiam
Małgorzata
Ot... chwastowisko marcyjanny.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lalciu jest sporo o tych różach ja bardzo lubię oglądać róże Melanii ona ma takie piękne krzaczorki watro tam zajrzeć http://img821.imageshack.us/img821/7623/berolina.jpg to jest zdjęcie jej róży może się nie pogniewa :D
Lalcia
200p
200p

Post »

DWOM MAŁGOSIOM dzięki.Ajak mam wejść obejrzeć róże Melani?
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lalcia tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 81&start=0 A róż nie kupiłam nie było takich jak chciałam a ceny :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Lalciu witaj.
Dawno Cię nie było na Forum, ale myślę, że teraz będziesz bywać częściej.
Róża Berolina jest bardzo piękna, nie pamiętam dokładnie, ale chyba pachnąca.
Chopin nie jest białą, tylko kremową.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Lalcia
200p
200p

Post »

Myślałam ,że berolina dużo wyzsza ,może i dobre miejsce wybrałam,
Gosia róże Melani cudowne chyba coś jeszcze dokupię.należy ci się całus ;:196 ;:196 ;:196
Tajeczko miło że do mnie zajrzałaś :wit na pewno teraz będę częsciej bywała na forum zaraz idę na spacer po twoim ogródku .. Obrazek
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu, serdecznie gratuluję trzeciego miejsca ;:138

Wcale się nie dziwię, masz cudny ogród :D
Super ,że możesz jeszcze startować, podium gwarantowane ;:108
I fajna nagroda, wystarczy na spore zakupy :P

Widzę , że szykują się zmiany, tyle róż, wrzosowisko, będzie jeszcze piękniej w twoim ogrodzie.
A rybki masz urocze, myślisz że nie jest ich za dużo? Przeżyją zimę?

Beroliny nie mam, ale wpisz w wyszukiwarce w dziale różanym i ogrodowym, a wyskoczą wszystkie miejsca gdzie była o niej mowa :)
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witaj JOLU, spacerując po Twoim ogrodzie z przyjemnością wyczytałem że zajęłaś "medalowe" miejsce w gminnym konkursie o najpiękniejszy ogród, muszę przyznać że zasłużenie nagrodę otrzymałaś, bo Twój ogród od dawna jest piękny. Nasz ogród też dwa lata temu uczestniczył w podobnym konkursie na terenie gminy na której znajduje się ogród, to miło ,jak władze gmin doceniają piękno niektórych ogrodów.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu moja róża Berolina jest w drugiej części wątku na 49- tej i 54- tej str.
Niestety nie mam zdjęcia całego krzewu, ale rośnie dość wysoka. :)
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zamówiłam sobie na rosaćwik różyczki czekam na przesyłkę i drżę że by nie za późno przyszły .W tamtym roku i dwa lata temu wsadzałam w listopadzie i ładnie się przyjęły to może teraz zdążę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”