Kolorowy ogród Geni -Cz.6
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jacku nie pamiętam żebym ja to pisała ,ja jak do tej pory z kannami nie mam kłopotu .Jacek P.... pisze:Witaj Geniu! Kolejne piekne irysy, aż oczy wyłażąJa dziś dosadziłem trzy, które wczoraj dostałem. Ale najbardziej mnie cieszy, że zakwitnie irys japoński
![]()
Parę stron wcześniej napisałaś coś, co mnie zastanowiło, że kanny nie lubią zamakania. Geniu, jesteś pewna? W naturze to rośliny bagienne. A może delikatniejsze rośliny odmianowe atakuje wtedy choroba?
Może napisałam cale ,one naprawdę nie lubią zimna i długotrwałego deszczu .
Jacku niż przyjedziesz do mnie to już wszystkie irysy będziesz miał od innych ,więc nie wiem czy mam dla Ciebie rezerwować .
A moje irysy japońskie nie będą w tym roku kwitły w zeszłym roku kwitł jeden ,chyba że później ,wydaje mi się że w zeszłym roku kwitł w połowie czerwca
- e-genia
Jolu to nie w tym roku tylko 2 lata temu przed Bożym Ciałem ktoś wszystkie naparstnice sobie obskubał ,zaznaczam że one dopiero co zakwitły ,tak że nie nacieszyłam się ich kwiatkami.jollla500 pisze:Witaj Gieniu wyczytałam gdzieśże ktoś oberwał Ci płatki z kwiatów
czy to prawda
Jolu Graj dzięki za odwiedziny
- e-genia
Aniu nie ma za co ,cieszę się ze z maluszkiem lepiej .kubanki pisze:Geniu, dziękuję za troskę. Maluszek lepiej.
Fajnie, że Twoje frezje zakwitną. Moje wylądowały na kompoście, bo liście im porosły ponad półmetrowe i nic się nie działo więcej. Zdenerwowały mnie ;) Właściwie kiedy ktoś napisał, że ciężko z nich kwiaty wyhodować, straciłam do nich serce i pewnie dlatego nie zakwitły
Śliczna żółta różyczka, a grabie w bratkach też się malowniczo prezentują.
Aniu moje też tak wyrosły i się przewracały a ja wyniosłam do ogrodu zrobiłam dołek i wsadziłam no i zapomniałam o ich dopiero 23 dni temu wyrywając chwasty zastanawiałam się co to jest .
Genia
- e-genia
Krzysiu ja tak naprawdę bez serca z nimi postąpiłam wsadzając je gdzieś w niedostępne miejsce i jeszcze im nawet trochę liście podcięłam . Ale jak znalazłam te frezje z kwiatami to przypomniałam sobie o cebulkach które jeszcze były w piwnicy ,ale były wyschnięte mimo to je posadziłam ,może coś z nich będzie .bishop pisze:Ja tak jak Ania-Kubanki, straciłem serce do frezji. A może to właśnie trzeba mieć serce do roślin, jak Gienia? Wtedy zakwitną?
Ewelino dziękuję za odwiedziny i miły komentarz
- e-genia
Witaj Tadeuszu chciałabym żeby tak było .wtedy to mogłabym sobie pozwolić,ale tak nie jest muszęz niektórych kwiatków rezygnować na rzecz innych na które akurat chorujętadeusz48 pisze:Witaj GENIU, Ty masz swój ogródek pewnie z gumy, mimo że nie jest duży , o każdej porze roku, pełno w nim ślicznych kwiatów.
- e-genia
Agnieszko mam i tak szczęście bo tylko żółte i białe i to po jednej kępce się troszkę przewracają reszta mimo ulew i wiatru trzyma się dobrze ale zauważyłam że niektóre zaczynają gnić .była już kiedyś odmiana która gniła ale uratowałam kawałek w tym roku nie zakwitłaAGNESS pisze:Geniu przepiękne kolorowe, wielkie kępy irysówCudownie wyglądają, aż się napatrzyćnie mogę, orliki nadal cudownie kwitną i cieszą oczy swoimi ślicznymi kwiatuszkami
U Ciebie od wczesnej wiosny królują prześliczne kolorowe kwiatuszki
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu czy ja dobrze widzę na grządce petunię ?
Nie boisz się, że ona zginie na tym zimnie i deszczu ?
Widzę też begonie - jeśli masz ślimaki to będzie problem bo to ich przysmak.
Nie boisz się, że ona zginie na tym zimnie i deszczu ?
Widzę też begonie - jeśli masz ślimaki to będzie problem bo to ich przysmak.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- e-genia
Witaj Krzysiu masz rację perukowiec ja też lubię ,to piękny akcent czerwony na trawniku .
Grażynko ja petunie i begonie mam od lat co roku je kupuje i jak do tej pory sobie u mnie radzą a ślimaki są tak jak prawie w każdym ogrodzie .
Ale zawsze może być pierwszy raz do tej pory nie gniły mi irysy a w tym roku gniją
.
Tess mój perukowiec pierwszy rok po posadzeniu też nie kwitł a teraz kwitnie pięknie
Grażynko ja petunie i begonie mam od lat co roku je kupuje i jak do tej pory sobie u mnie radzą a ślimaki są tak jak prawie w każdym ogrodzie .
Ale zawsze może być pierwszy raz do tej pory nie gniły mi irysy a w tym roku gniją
.
Tess mój perukowiec pierwszy rok po posadzeniu też nie kwitł a teraz kwitnie pięknie