Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Ewuniu, ulzyło mi...Jak ja bojam burzy :shock:
faceta piorun zabił na śmierć :shock:

i o moją drzewkową boję się okrutnie...Zobacz u Ewci Cynamonkowej :(
Przyszły orliki?
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rivendel- ja się tak bardzo boję burzy,że ojciec Marek(przeor) dał mi najlepszą ze świec-gromnicę własnoręcznie przez Niego poświęconą 2 lutego i ją świecę i się boję ciut mniej.Zrobiło się w momencie granatowo, potem całkiem czarno w biały dzień, potem strzeliło drobnym gradem w okna i trochę podniszczyło pelargonie angielskie-one mają takie delikatne kwiaty,potem miotalo ścianą deszczu falami w okna,czyli od zachodu i stopniowo się przejaśniało. Duchota nie ustąpiła, więc to nie koniec.Jechała straż, pomoc techniczna i kilka karetek, linia tramwajowa nieczynna.
A w podwórkowym tylko stoi na ścieżce woda w jednym miejscu i chyba wywaliło w piwnicy rury wod-kan., nawet nie idę sprawdzać.U nas pod domem jest wpuszczona 100 lat temu w kanalizację Rudawa-spora rzeka niedaleko stąd wpadająca do Wisły.
Niestety paczka od Eury nie przyszła, nie było awizo.Szkoda orlików,lnu, goździków brodatych to kolejny dzień w podróży.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ewuniu a czy nie zostanie choć jedno nasionko włoskiej rucoli ?
Ja sieję ją każdego roku ale nie przetrwała mi nigdy zimy, ani się nie wysiała mimo tego że miała nasiona. :cry:
A taka bardzo by mi się podobała.
Gdyby coś zostało, jakaś odrobinka to piszę się do kolejki. :wink: :lol:
Jeśli można.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kogro-jest możliwe(98%),że dostaniesz.Przeor koniecznie chce mi opowiedzieć jakie są najnowsze ustalenia w sprawie Marii Magdaleny......

Obrazek
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Ewuniu ja też jak jest burza to palę gromnicę , Twoja jest szczególna bo poświęcona przez Przeora .
Kochanie popatrz gdzie byłam :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43

Post »

ooo, ta ostatnia fotka to zaraz koło mnie :D
nie to że mieszkam pod kotlarskim, ale obok ;)

Jadziu coś ty robiła tak daleko na południu ??
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Ewuś... :D
:;230 Ja juą dopiero w poniedziałek spróbuje wysłać , jak mnie skleroza niedopadnie ;:112 , a Ty już zdążyłaś się pochwalić :lol: .
Na podwórkowym , coraz bardziej kolorowo , winobluszcze szybko zarosną siatkę i będzie żywopłocik :D . Ja polecam bardzo rdest auberta :
http://images.google.pl/images?hl=pl&q= ... a=N&tab=wi , najszybciej rosnace pnacze , nawet do 8 metrów w roku :shock: , tylko lubi słońce i kwitnie na biało :P .
Widze , ze masz floksy ;:109 , ja choruję , ale załatwie sobie od sąsiadki na następpny rok , juz na dizałkę :D . Ale liliowce to masz już też ładnie rozrośnięte :D .
Pozdrawiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ewo - zobacz na Pw i porównaj fotki... :shock: , moze to ta sama hosta i ją już masz... :shock: . Choc by nawet to i tak moge wysłać bo wiem że Ci potrzebna .
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jadzieńko!Czyli byłaś w Krakowie?Akademia Rolnicza może jeszcze w wątku ogrodowym przejdzie, rondo Matecznego z uwagi na wodolecznictwo no może, ale za Most Kotlarski może mnie mod.pościgać! :lol:
Rdest u nas nie urośnie.Floksa odnalazłam,pies go sobie wykopał i taczał po ogrodzie.Trochę sponiewierany,ale będzie żyć.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadzia1 pisze:Ewuniu ja też jak jest burza to palę gromnicę , Twoja jest szczególna bo poświęcona przez Przeora .
Kochanie popatrz gdzie byłam :lol:
Wszystkie Akademie Rolnicze przechrzcili na Uniwersytety Przyrodnicze bądź Rolnicze!

Ja zdawałam egzaminy na Wyższą Szkołę Rolniczą, ukończyłam Akademię Rolniczą, a kwity do emerytury dostałam z Uniwersytetu Przyrodniczego. Mam określone poglądy odnośnie zmian nazewnictwa w naszym kochanym kraju ;:99
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo-Rok temu był tam świeżo zmieniony napis Akademia Rolnicza właśnie,a od tego roku wraz z Akademią Pedagogiczną są Uniwersytetami.Dobrze,ze nazwa i poziom nauczania Uniwersytetu Jagiellońskiego gdzie studiowałam się nie zmienia.
Rozmawiałam z br. Rafałem-niebieskie tulipany jakich cebule dostał ode mnie były w istocie niebieskie, stulone prawie granatowe,a potem jaśniały.Wszystkie 10 cebul wzeszło.Wymyślił mi do podwórkowego stołeczko-ławeczkę, taką małą, zechcę usiąść przyniosę sobie z piwnicy i to dobre rozwiązanie.Górki piaskowej już prawie nie mamy, robotnicy wczoraj brali wiadrami do wylewki jaką robią w kuchni naprzeciw(robili ogrzewanie podłogowe i deski rozebrali).Widać im przywiezionego piachu zabrakło,ale ten brali bez pytania,a nie jest przecież bezpański.
Małą rukolę braciszkowie wykopią jutro dla mnie do doniczki,nawet chcieli kilka,ale ostatecznie ustaliliśmy,że dwie i jak najmniejsze by się mogły przyjąć w podwórkowym.Największe u nich już kwitną.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PODWORKOWY:hosta jaką proponuje mi Aga i moje hostowisko, które powstało dzięki Evluk i Mag, innych host nie miałam i nie mam.Wydaje mi się,że ta Agi jest identyczna z jedną z moich.Dziękuję!
Zdjęcie zrobiła mi Marta(Kocina) w ogródku letnim U Benedyktynów.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewo - głupi jestem.. :oops: Zobacz na PW . Juz mam na nią dobre opakowanie i za tę moją głupote poszukam Ci jeszcze cos fajnego :oops: .
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ewo ogrom racy włożyłas!
Zastanawiam się tylko czy to tylko złudzenie... że tam mało słoneczka masz????
Szczególnie gdzie ziołownik jest...a jednak roślinki sobie radzą...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

EWUNIU miło Cię poznać też nie macie za ''wesołego towarzystwa "wokół domu . Chociaż od frontu pięknie się prezentuje za to tyły okropiczne . Jak roślinki się rozrosną to będziecie mieli milutko . Jednak jak lokatorzy nie wezmą spraw w swoje ręce to na administrację nie ma co liczyć . Hosty dodadzą uroku i jak barwinek się rozrośnie to już będzie całkiem inaczej . Byle tylko już te deszcze ustąpiły .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”