Początki madziarynki - czyli jak z chaszczy zrobić ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A może coś pośredniego pomiędzy tym średnim a jasnym? Z przewagą jasnych brązów w tle... :wink:
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

magdala pisze:A nie myślałaś ,żeby zostawić brązy ,a tylko okiennice na niebiesko? (Madziarynka mnie przeklnie....)
Magda.
Mnie też przeklnie! Magdalo to świetny pomysł! Wszystko naturalnym impregnatem a okiennice! okiennice niebieskie!
Jak Madziarynka nie kupuje, biorę ja! Będę szykowała domek na narzędzia. :lol: :lol: :lol:
A może było dzisiaj za gorąco i nic nie zrobiłaś? :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Robiłam, robiłam... I pędzelkiem się namachałam. Niestety drewno nie jest do końca nowe i ma rożne plamy i przebarwienia więc musi być pokryte kolorem. Prawdopodobnie kratki zostaną w kolorze naturalnym, bo są jasne i ładne. pomysł mi się podoba, ale niestety jest nie do kupienia.
Dziś na działce dalsza część wykopek z okazji usuwania reszty pozostałych korzeni. Wykopaliska prawie archeologiczne - sandał skórzany damski, pudełko po dezodorancie, buteleczka po wodzie brzozowej. ciekawe co przyniesie jutrzejszy dzień. W tv mówią, że deszcz Mam nadzieję, że się mylą. Ja stałam się marudna, stwierdziłam, że niekoniecznie podoba mi się kolor altany, ale już za późno i muszę się od nowa przekonywać.
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

A teraz mała niespodzianka. To moja altana z odległości jakichś 300m - czyli z drugiej górki

Obrazek

A to już ja na placu boju. Widoczna na zdjęciu dziura w ziemi mogłaby służyć z powodzeniem za małe oczko wodne. Mieszczę się w niej w całości.

Obrazek
nigella
1000p
1000p

Post »

Takiego placu boju trochę współczuję, myślałam, że mówiłaś o niewielkich karpach!?
Ale to dobrze, że podjęłaś się tak gruntownego porządku, w przyszłości zaprocentuje :lol:
Masz górki? Wyrzyna!!! :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

No małe karpy. Ta miała korzenie wielkości ramion dorosłego człowieka. A pnia ledwo co zdołaliśmy udźwignąć. Teraz będzie opal na ognisko - więc nie ma tego złego... Oczywiście sama nie dałabym rady tego wykopać, ale z pomocą... Na szczęście jeszcze tylko kilka zostało. Tam gdzie ma być kompostownik mam upstrzone pole odrostami z leszczyny...
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Madziu, współczuję tej harówy, naprawdę. Ale za to jaka satysfakcja potem :wink: Również kolor środkowy najbardziej mi przypadł do gustu.
Gdzie ty takie ceny znalazłaś, dziewczyno!!! :shock: Szok.
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochana jak wpadniemy na parapetówę to moment ta krateczka będzie pomalowana :lol:
Kolor środkowy nawet fajny + okiennice ciemniejsze :wink:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magduś, ale się napracowaliście... to ja już nawet nie pisnę, jak mnie udka po przekopywaniu tudzież pieleniu zabolą :roll:
A wykopaliska frapujące - mi się zdarzają tylko żarówki samochodowe w dużej ilości, kapsle od piwa i kawałki blachy oraz plastiku... na szczęście, bo ogródek mam 40 m od cmentarza :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
magdala

Post »

gorzata76 pisze:Magduś
A wykopaliska frapujące - mi się zdarzają tylko kapsle od piwa i kawałki blachy ... na szczęście, bo ogródek mam 40 m od cmentarza :wink:
Nie ,no boska jesteś Gorzato !! ;:112 ;:113

Madziarynko :D .no widzisz -tylko kłopotu narobiłaś sobie tym plebiscytem na kolor- najgorzej to zapytać kogoś o radę... :roll:
Ale zdjęcie z siekierą -niesamowicie sympatyczne !!!!!!
Magda.
nigella
1000p
1000p

Post »

Jak po emocjach różanych czujesz się dzisiaj?
Sprawdziłam swoją echinaceę, zapowiada się na bordową a po cichu liczyłam na pomarańczową!
Przekaż mamie, że jej pizza dwukrotnie przebija smakiem pizzę z nirwany, gdzie ostatnio kupuję.
Na razie :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

Dziewczyny - podjęłam już decyzję w sprawie koloru- będzie ten środkowy, chyba, że coś nie tak mi się pomiesza :) Okiennice być może trzeba będzie pomalować na coś ciemniejszego, bo biały jest zbyt kontrastowy.

Agnieszko! jak zostanie coś do malowania to rozdam każdemu po pędzelku i będziemy malować. Taka atrakcja wieczoru. Kratka zostanie chyba w kolorze drzewa, bo kolor mi się podoba - jest jasny i ładny, poza tym jestem leniwa i nie chce mi się malować tych zakącików.
Gosiu! dziś wykopalisk ciąg dalszy. Sama jestem ciekawa co jeszcze wykopię, a u Ciebie z tymi wykopkami to bym była ostrożna...

Ale przeżycie wczoraj miałam! Zabrano mnie na chwilkę do różanego raju ... Korzystając z nienajlepszej pogody wybrałyśmy się z nigellą na wycieczkę do zagłębia róż. Jest to podobno jedno z najlepszych miejsc w Europie do produkcji róż. Wybór może faktycznie przyprawić o zawrót głowy. Pani Spasówka - hodowca róż niesamowicie sympatyczna i bardzo kompetentna osoba poświęciła nam swój cenny czas i zafundowała spacer po swoim różanym polu opisując wszystkie swoje piękności.
Tym sposobem mam pierwsze hodowlane róże i to nie z jakiegoś tam sklepu, ale z miejsca, w którym rosną. A piękności to Barock, Charles Austin, Choco Pichione (?) oraz First Lady.
Obrazek

Na zdjęciu widać jeszcze parę roślinek zakupionych we Florpaku - lawendy wąskolistne "Blue Scent", oregano, hosta sum and Substance. A teraz mała fotorelacja

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, ale piękna wycieczka... Z czystej ciekawości - jak z cenami w tym rajskim przybytku? :wink:
magdala

Post »

Ale macie fajnie !! W mojej okolicy nie ma takich ogrodników :cry:
A ta Pani Spasówka , zdaje się -nie wysyła róż w Polskę....
Magda.
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No no chyba przejeżdzałyście obok mnie i nawet mnie nie zabrać? :evil:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”