Ogródek Magdy :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

A myślałam, że o tej porze jestem sama na forum :lol:

Magda, jest uroczo na Tojej działce i jak zielono... Pięknie :lol: Iryski cudne, czosnek wygląda nieziemsko... Zdradź mi tajemnicę Dobra Kobieto i rzeknij, co to tam się kryje niebieskiego:
Obrazek

Aha i ja poproszę o zdjęcie tych niebieskich irysków :lol: uwielbiam je a u siebie jeszcze nie mam.
Wanda nie chciała niemca a pies wianka...
Dobrej nocy, idę spać, bo myśli się już plączą :wink:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
magdala

Post »

Bogusiu :D :D - dziękuję :) :)
Ty masz róże ,więc może znasz recepturę krążącego po forum specyjału na mszyce :woda z octem i Ludwikiem- ale w jakich to proporcjach?
Magda.
magdala

Post »

Gohno-ja juz też nieprzytomna,ale jeszcze na posterunku... :shock: :shock:
A więc -to heliotrop peruwiański (jednoroczny)i jest on fioletowy ,ale mój aparat robi tak na niebiesko.On pięknie pachnie ,mam go zawsze co roku-jest dość rzadki w sklepach.

Niebieski irysek jest tylko z bliska...Proszę bardzo:
Obrazek

Magda.
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Sesja może i długa była ale ma odbicie w jakości zdjęć!
Też przeżywam rozczarowanie dzień po dniu, kiedy ciągle oglądam pąki i pąki u piwonii! To przez chłodne noce!
Może i dobrze przestanie padać(może na litość przestanie?)i kwiaty piwonii będą lśnić.
Dlugodystansowy jest mak, kilka kwiatów, ile jeszcze gotowych do rozwinięcia! :lol: :lol: :lol:
Kolorowo, pachnąco, dlaczego jednak tak zimno??? Miłego dnia :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Madziu, zdjęcia świetna, zwłaszcza, że skąpane w słońcu! U mnie wczoraj cały dzień było szaro i ponuro, a wieczorem lało. Swoją drogą po tych zdjęciach najlepiej widać jak region i odpowiadający mu klimat wpływa na kwiaty - u mnie bodziszek już dawno przekwitnięty. ;-)
Standardowo najbardziej podobają mi się maki! (A gohna to twardziel, udawała, że ich nie widzi, hihi!).
Czy prócz rukoli sialiście z mężem jeszcze jakieś warzywa? Pozdrawiam, Baśka
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Basia mnie rozszyfrowała :evil: :wink: obiecałam sobie, że nie wspomnę już o makach, a tu proszę :roll:
Oczywiście, że mnie zachwyciły, są rewelacyjne i niesamowite. W tym tygodniu jadę do ogrodniczego i choć w portfelu echo większe jak w studni, to i tak muszę je mieć :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
magdala

Post »

hrsta pisze:Madziu, zdjęcia świetna, zwłaszcza, że skąpane w słońcu! U mnie wczoraj cały dzień było szaro i ponuro, a wieczorem lało.
No to u nas właśnie teraz tak jest :cry: :cry: Jest tak zimno i wieje ,że aż strach !! Dziwna ta pogoda -wczoraj na parę godzin naprawdę zrobiło sie slicznie.

Basiu
:D -warzyw mamy więcej :wczoraj zjadłam nawet naszą rzodkiewkę (ostraaa!!), jest por ,cukinia ,groszek,fasola,no i to chyba wszystko :D Ale w małych ilościach,tak dla nas i dla przyjemności hodowania :)
A Gohna pewnie juz była zbyt śpiąca na maki :wink:
Basia, zobacz jeszcze zdjęcie laurowiśni ,która została w ziemi pod krzakiem -wypuściła następny liść...
Obrazek
magdala

Post »

nigella pisze:Sesja może i długa była ale ma odbicie w jakości zdjęć!
Też przeżywam rozczarowanie dzień po dniu, kiedy ciągle oglądam pąki i pąki u piwonii! To przez chłodne noce.
Kolorowo, pachnąco, dlaczego jednak tak zimno??? Miłego dnia :lol: :lol: :lol:
Nigello :D może ten piękny kwiecień miał robić za czerwiec ..??Było tak ciepło (no ,przynajmniej u nas)
Życzę pogodyyy!!
Magda.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Magda

Post »

Madziu!! pięknie w tym Twoim ogrodzie, wszystkie kwiatki są śliczne, ale maki powalają mnie na kolana. Czy Ty masz je z gotowych, zakupionych sadzonek, czy dorobiłaś się ich z nasionek. Przeglądnęłam Allegro, ale sadzonek nie mogę spotkać, są nasionka ale do nich mam pewien dystans, chciaż nie są to duże pieniądze może spróbuję.
Maki są cudowne!!!!
Pozdrawiam , chętnie wchodzę do Twojego ogrodu
Krystyna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Madziu, piękne zdjęcia :P
ten Heliotrop boski, maki oczywiście też :roll:

i że też piesek takiego wianka nie chciał.... :roll: :lol: :lol:
magdala

Post »

Aniu,Krysiu :) :) Dziękuję Wam za miłe słowa !

Mak kupowałam jako małą sadzonkę,ale to jest Mak Orientalny -on jest wielki w porównaniu z tym zwyczajnym ,kwiaty są trwałe -płatki (raczej Płaty...)nie lecą tak szybko.
Magda.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Magdo - z tego co pamiętam, środek na mszyce to - litr wody, kieliszek od wódki octu i kropla Ludwika :) U mnie mszyce też szaleją na różach, więc dziś zostały potraktowane tą miksturą...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
magdala

Post »

Joasiu :) :D -dzięki serdeczne ,zapominam zapisać czasem te ważne przepisy ,a potem ...szukaj na całym forum :roll: :roll:
Magda.
magdala

Post »

Dzisiaj pogoda była taka okropna .. :( :evil: :( Szaro-bure błotniste miasto ,ale jakimś zrządzeniem losu -szlak rodzinnego spaceru przebiegał przez ...Ogród Botaniczny w naszym Parku Oliwskim :D :D
Tak więc trochę radości ogrodniczej było.
Zrobiłam zdjęcie czegoś takiego ,co mi się spodobało ,czy może znacie? I jeszcze takie:liście to ma jak mikołajek.
Obrazek Obrazek

A tu zobaczcie - będzie morze piwonii !! Muszę koniecznie wpaść jak się rozwiną .
Obrazek Obrazek

A to bardzo śmieszne , liście jakby pochlapane różową farbą :D Co to jest ? A to ? Duże liście i pączki kwiatowe.
Obrazek Obrazek

Co tu duzo mówić - każdy ogród ma zbawienny wpływ na człowieka :D :D :D :D :D
Obrazek

Magda.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

koniecznie zrób zdjęcie tego piwoniowego morza w czasie kwitnienia :wink: