Niedobra ze mnie gospodyni.
Goście mnie odwiedzili, a ja nie witam, tylko milczę. Przepraszam.
Geniu ja także mam trochę liliowców (odmianowych i siewek), które jeszcze nie kwitły, i też będę czekała z niecierpliwością na ich kwitnienie. Oczekiwanie prawie takie jak na prezent gwiazdkowy, w dzieciństwie.
Jolu miło mi, że odwiedziłaś mój ogród.
Jeśli chodzi o kieszeń, to właściwie nasze chciejstwa z każdą sobie poradzą.
Jadziu jak widziałaś ogród rośnie szybko.
Niedługo Twój też będzie "dorosły". Co prawda uzyskanie buszu wymaga większej cierpliwości, ale z czasem...
Praca w gliniastej glebie jest ciężka, ale ma też swoje pozytywy, z czegoś trzeba się cieszyć.
Jadziu kompostuj wszystko co można. Kompost bardzo pomaga w walce z gliną. Warzywniak dostaje go najwięcej, i tam praca jest już przyjemnością, a nie harówką.
Żurawkom nie ścinam liści. U mnie wytrzymują całą zimę, i dopiero na wiosnę gdy pokazują się nowe, stare usychają.
Pozdrawiam cieplutko.
Izuniu (Tamaryszek) dziękuję.
Rzeczywiście zdjęcia są robione z okna domu. Mam całościowy "obgląd" co źle wygląda, które miejsce trzeba zmienić, poprawić, dopieścić.
Eluniu tyle pochwał.
Niektóre ogrody, po prostu nie mają tyle szczęścia, nie ma możliwości sfotografowania ich z dalszej perspektywy. Gdyby można było je tak pokazać, zapewne okazałoby się, że wszystkie mają swój "perspektywiczny urok" i są bardzo rozsądnie zagospodarowane.
Dokończę wreszcie prezentację moich liliowców.
1NN
2NN
2NN

Liliowiec
ABSOLUTE TREASURE lub PINK DEBUTANTE

Liliowiec
Bela Lugosi

Liliowiec
Bela Lugosi

Liliowiec
BLACK EYE

Liliowiec