Hosta FOTO 2009/2010

Hosty
Zablokowany
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rzeczywiście Rhino Hide wygląda rewelacyjnie na HL.
Jakoś, odkąd okazało się, że ślimaki nie pogardzają też myszami... przestałam mieć do nich serce...
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, do ślimaków oczywiście??? :;230 ;:112
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 mar 2008, o 08:38

Post »

Po wielu latach doświadczenia mogę rzec,że ślimce nie ruszają Blue Angel, typów nigrescens ( Krossa Regal, Regal Splendor i inne z nich) Reszta jest gryziona :(
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Tomasz II pisze:Po wielu latach doświadczenia mogę rzec,że ślimce nie ruszają Blue Angel, typów nigrescens ( Krossa Regal, Regal Splendor i inne z nich) Reszta jest gryziona :(
Empirycznie Ci powiem, że Regal Splendor ruszają :cry: Krossy na szczęście nie...
x_P-42

Post »

Tomaszu, obejrzałam sobie właśnie Rhino Hide w HL. Ależ to pięknotka będzie !Czy już czuć ten "plastik" liści, czy to cecha, której dopiero nabędzie?
No i wywnioskowałam , że są problemy z ustaleniem ojcostwa tej piękności? :shock: Jak to możliwe - dzieciak z nieprawego łoza i taki cudny? :lol: :lol: :lol:
Zastanowiła mnie jeszcze jedna wiadomość cyt. " Oryginator - Don Rawson 2007 " . Skoro to taka młoda odmiana, jak można juz stwierdzić, jakie cechy i wielkość będzie miała docelowo. Rozumiem, że w 2007 ją pokazano, czy zarejestrowano a roślinka już rosła wcześniej. Ale czy nawet 5 lat , to czasem nie za mało, aby określać przyszłe cechy host , które w pełnię dojrzałości mogą osiągać w wieku 6-7 lat ? :?: :?:
Awatar użytkownika
Tombeat
200p
200p
Od: 9 cze 2008, o 12:19

Post »

Zima zakupiłem od Don-a Rawsona nasiona Rhino Hide. Oczywiście siewki nie mają cech kolorystycznych mamusi ale są mięsiste i przypominają zdecydowanie siewki Love Pat.Tak więc trop pochodzenia jest chyba słuszny.
Sadzonka którą posiadam to naprawdę jeszcze dzidzia.Substancja liści jest jednak mocna, sugerująca ,że w przyszłości ten plastik to nie jest przekłamanie.
Co do okresu po jakim nowe odmiany można z czystym sumieniem w pełni opisać to jest różnie w zależności od siły wzrostu.W korespondencji np. z Ron-em Livingstonem na temat hybrydyzacji określił on czas od wykonania krzyżówki do wprowadzenia nowej odmiany na rynek w ramach 5-10 lat !!!
Wniosek- brak reguły.Chcąc dobrze poznać nowinkę należy obserwować jej zachowanie na przestrzeni kilku lat.
x_P-42

Post »

Czy mam rozumieć, ze za jakiś czas będziesz zbywał te siewki , czy raczej wysiałeś je w celach eksperymentalnych? :shock:
Awatar użytkownika
Tombeat
200p
200p
Od: 9 cze 2008, o 12:19

Post »

No nie , nie będę zbywał.Zresztą siewki można zbywać po 3-4 latach, oczywiście jak są ciekawe lub rozwojowe...
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzisiejsze zdjęcia

Abba Dabba Doo i Sun Power

Obrazek

Earth Angel i Dick Ward

Obrazek
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x_P-42

Post »

A ja, jak w moim wątku wrzucę najzwyklejszą Torchlight, bo ciekawie wybarwiona :D

Obrazek
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2008, o 13:59

Post »

A to przypadkiem nie mutacja?
x_P-42

Post »

Powątpiewam, bo Torchlight lubi wariować kolorystycznie.Obejrzę ją sobie dokładnie dzisiaj :)
Awatar użytkownika
Ebabka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2006, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hej :!: :D
Gdzie są nowe foty waszych śliczności :?: :D
A to moja zwyczajna Fragrant Bouquet zbiera się do powtórnego kwitnienia:?: Chyba nie zdąży... :lol:
Pozdrawiam
Eugenia

Obrazek
x_P-42

Post »

eus pisze: A to moja zwyczajna Fragrant Bouquet ....
Obrazek
Eugeniu, jaka "zwyczajna"? To piękna hosta !

Moja Stained Glass nie czuje jeszcze jesieni:

Obrazek

Cherry Berry już po wycięciu kwiatostanów :

Obrazek

Striptease powoli odradza się po gradobiciu :

Obrazek
Awatar użytkownika
Ebabka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2006, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny, oczywiście, że Fragrant Bouquet jest śliczna! Jest bardzo piękna, kwiaty ma śliczne i pachnące, i jest długo świeżo zieloniutka :D
Napisałam - "zwyczajna", bo nie należy do wspaniałych nowości, od których widoku i nazw dostaje się zawrotu głowy, a i okrutnie szkodzą na portfel :D
Polu - Stained Glass - też cudna, chciałam ją mieć, nawet kupiłam kiedyś na Allegro, niestety okazała się Albopictą :;230
Pominę miłosiernie sprzedawcę, bo wysłałam foto i reklamację uznał :)
Eugenia
Zablokowany

Wróć do „Hosty”