Fiołki - Fiołka ;)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Albo my za późno przychodzimy i nam wszystko wykupują :twisted: . Może zacznę koczować pod sklepem, teraz ciepło to wilka się nie nabawię :wink:
Awatar użytkownika
fiolek13
500p
500p
Od: 23 lis 2008, o 11:20

Post »

Ostatnio w Tesco miała być dostawa kwiatów z Holandii a ponieważ mam blisko wiec codziennie biegałam jak głupia :D Wpadam któregoś dnia patrze są fiołki cała uradowana podchodzę bliżej, patrze na etykietce pisze że z Holandii a tu same takie pospolite kolory :twisted:
Na osiedlu mam taką miłą Panią w kwiaciarni która co dziennie jeździ na giełde kwiatową, i uprosiłam ją że jak będą jakieś fajne kolorki to żeby przywiozła, ale na giełdzie też się nie pojawiają :cry:
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 20:59

Post »

Już myślałam,że tylko u mnie fiołków ,innych niż pospolite kolory nie ma :evil: . Miałam jednak ostatnio trochę szczęścia. Na ryneczku kupiłam od staruszki fiołka za całego piątaka :wink: Wyglada jak Roccoco Rose ,ma listki girl i pełne różowe kwiatuchy. Śliczny :lol: czasami takie babuleńki maja skarby w domach i nawet nie są tego świadome. :lol:
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03

Post »

U mnie to samo, w kwiaciarniach nawet nie bardzo wiedzą,że są fiołki np.odmianowe ,a kiedy wspominałam o pstrolistnych to Panie patrzyły na mnie podejrzanie.
Chyba jakieś mało zorientowane :wink:
Obiecywały rozejrzeć się w Holandii, ale nic nie przywiozły ciekawego,a więc zostaje Nam liczyć na szczęście lub dobre serce Forumowiczek(czego osobiście doświadczyłam) :D
Niekiedy ciekawe kolory mają w Biedronce :lol:
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 20:59

Post »

Dzięki Biedronce mam troszkę :lol: Nie mogę się doczekać kolejnego wysypu fiołków w B. :lol: W styczniu były a w zeszłym roku we wrześniu. Być może i w tym roku we wrześniu będą. Oby tylko coś innego było niż mam. 8)
Awatar użytkownika
wwwiola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sie 2007, o 08:18

Post »

"Leniwiec" jest całkiem biały, czy ma jakieś delikatne kolorki?
Awatar użytkownika
fiolek13
500p
500p

Post »

wwwiola pisze:"Leniwiec" jest całkiem biały, czy ma jakieś delikatne kolorki?
Obecnie ma lekkie przebarwienia różu ale od spodu płatków. Od góry jest bieluteńki. Jak go kupowałam to miał delikatną poświate w kolorze różowym na trzech płatkach i wyglądał tak :
Obrazek
Więc nie dość że to leniwiec to jeszcze kameleon :D:D:D
Awatar użytkownika
fiolek13
500p
500p

Post »

miluck pisze:U mnie to samo, w kwiaciarniach nawet nie bardzo wiedzą,że są fiołki np.odmianowe ...
U mnie w niektórych kwiaciarniach to nawet nie wiedzą że jest coś takiego jak fiołek afrykański :;230 i jak się pytam to się dziwnie patrzą na mnie ;:112
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Ale cudnie kwitnie :shock: Piękny ma kolorek :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wwwiola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sie 2007, o 08:18

Post »

Ale jaka radość z kameleonków, u mnie teraz zakwitł niebieski, nie wiem z czego, bo nie podobny do żadnego :roll:
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p

Post »

fiołek13 pisze:
miluck pisze:U mnie to samo, w kwiaciarniach nawet nie bardzo wiedzą,że są fiołki np.odmianowe ...
U mnie w niektórych kwiaciarniach to nawet nie wiedzą że jest coś takiego jak fiołek afrykański :;230 i jak się pytam to się dziwnie patrzą na mnie ;:112
;:222 To może powinny zamiatać ;:222 ulice skoro nie znają się na kwiatkach
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 13:27

Post »

Czasami takie sprzedawczynie są dosłownie śmieszne . Np. ostatnio patrze w kwiaciarni wisi hoja bella podchodzę do sprzedawczyni i pytam co to za roślinka a ona do mnie to taki bluszcz stwierdziłam,że jednak nic nie kupie od tej pani :roll:
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p

Post »

2iza pisze:Czasami takie sprzedawczynie są dosłownie śmieszne . Np. ostatnio patrze w kwiaciarni wisi hoja bella podchodzę do sprzedawczyni i pytam co to za roślinka a ona do mnie to taki bluszcz stwierdziłam,że jednak nic nie kupie od tej pani :roll:
:;230 Bluszcz, dobre sobie :;230 . Grunt to fachowa pomoc :evil: .
Ja ostatnio w ogrodniczym chciałam zakupić goździki bylinowe więc pytam się pani gdzie mogę znaleść, a ona do mnie "No tu stoją, wieć przyglądam się im, a ona do mnie, mogą być bylinowe albo roczne, ale ja się nie znam" :evil:
Awatar użytkownika
fiolek13
500p
500p

Post »

Hehe no to nieźle :;230 a ja myślałam że tylko u mnie są niekompetentni sprzedawcy :lol: Potrafie zrozumieć ludzi pracujących w hipermarketach że czasami się nie znają, ale jak już ktoś ma własny biznes to wypadałoby choć troche się znać i przynajmniej rozróżniać rodzaje kwiatków :twisted:
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p
Od: 1 mar 2009, o 17:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj, dziewczyny, takie historie często się zdarzają. Ja pytam ostatnio w kwiaciarni, czy trafiają się czasem monstery variegata. Babka mówi, że jest akurat, więc ja ucieszona idę za nią a ona mi epipremnum pokazuje :twisted: Brak słów :lol:
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”