U Lesi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pomidorki koktailowe - trochę zbyt gęsto posadzone... ale nie mam serca przerzedzać..
Obrazek
Tutaj posadziłam powojnik wysiany z nasionek Danusi
Obrazek
Klonik w towarzystwie przesadzonych iglaczków (doniczki na razie tymczasowe)
(zdjęcie trochę ciemne, bo pogoda się popsuła)
Obrazek

widok na kwasolubną rabatę - tym razem z góry
Obrazek
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Troszeczkę powierzchni do zagospodarowania to Ty masz. A Różanecznik na poprzedniej stronie jest bardzo podobny do odmiany "Nova Zembla".
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Wszystko ładnie się prezentuje ,a trawnik zarośnie ,tylko wody mu trzeba
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joasiu,
Super to teraz wszystko wygląda ja bym tylko troszke pofalowała ten trawnik z rabatkami aby nie było tak w linijkę i jeszcze bys zyskała troszkę miejsca na następne roślinki,
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

witaj :)

pięknie urządzasz swój ogródek, początki zawsze są trudne, zresztą nie tylko początki:).. ja tam zawsze wsadzę coś co mi się podoba a potem nie rośnie bo nie odpowiednia gleba... Pomidorki rozsadź, będziesz miała niezłe poletko:)

pozdrawiam i zapraszam do siebie częściej
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

JSZFRED pisze:Joasiu,
Super to teraz wszystko wygląda ja bym tylko troszke pofalowała ten trawnik z rabatkami aby nie było tak w linijkę i jeszcze bys zyskała troszkę miejsca na następne roślinki,
Pozdrawiam cieplutko
Na to pewnie zawsze będzie czas :) i rozwiązanie na sadzenie nowych roślinek ;)
Ja ciągle gdzieś trawnik uskubuję, w rezultacie będzie mniej do koszenia ;)

A łaciatym trawnikiem się nie przejmuj, ja pracowicie tworzyłam trawnik na wybiegu w kociej wolierze, całkiem nieistniejacy przez niekoszenie i w rezultacie zgnicie zeszłorocznej pokładającej sie trawy (doprawionej kocim siurem). Ciężo tam dostać się kosiarką, więc trawa została zmarnowana.

Co robiłam rabatkę, wycinałam kawałek trawy - sadziłam na wybiegu. Mój chłop się nabijał ze mnie, że to bez sensu, ale się uparłam...nawet specjalnie nie podlewałam w upalne dni, a efekt całkiem całkiem , choć sadziłam niedokładnie (sama nie byłam pewna efektów) ;)
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Priamie trochę powierzchni jest, ale nie za wiele, dlatego staram się ja maksymalnie wykorzystać :lol: ale powoli zaczyna mi jej brakować. Czerwony różanecznik to wg. przyczepionej etykiety odmiana "Torero", chyba, że się im szkółce pomyliło....

Tomku - na brak wody na razie nie narzekam, gdyż póki co mam dość wilgotną pogodę. Gdybym wcześniej wiedziała, że tak będzie dosiałabym trawę, a tak z dosiewaniem wolę poczekać do jesieni. Liczę też, że trawa się rozkrzewi nieco.

Asiu - na razie jest zrobione pod linijkę, bo te 1,5 m ciężko negocjowałam z M., który w zeszłym sezonie zakładał trawnik i nie był szczególnie zachwycony faktem, że żona zmieniła koncepcję i teraz z trudem wyrozchodowaną darń trzeba zrywać. Planuję więc cichcem w miarę przybywania roślin trochę powiększyć rabatę a le na razie o tym cisza sza...

Urszulo - odpukać na razie chyba wszystko w miarę ładnie rośnie, choć możne nie w tak szybkim tempie jak bym sobie życzyła. W angielskim programie "Rok ogrodnika" usłyszałam, że jeśli 80% roślin Ci się przyjmuję w ogrodzie to jest to sukces.
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - doszłam do wniosku, że po prostu nie wszystko w tym roku. Trawnikiem planuję się zająć na jesieni, dosieję trochę trawy, zobaczymy jak to będzie. Mam trawę sportową więc teoretycznie można po niej dużo biegać...
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

Joasiu masz bardzo ładnie zaplanowany ogród.
Nie zazdroszczę tego betonu. My jak się budowaliśmy to M pilnował, żeby beton wylewano cienkimi warstwami, a potem go tłukł i wywalał. Ale tak można robić jak się jest na miejscu często.
Czekam na kwitnienie róż :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Beato - fajnie jest Cię poznać :lol: Dziękuję za miłe słowa - mój ogródek jest jeszcze bardzo młodziutki i czeka go jeszcze sporo zmian. Ja też z niecierpliwością czekam na kwitnienie róż, powoli ukazują się kolory z pąków, myślę, że pękną gdy się nieco ociepli i przestanie padać...
Z skarbami jest problem taki, że my się wprowadziliśmy jak dom już stał, dopiero sąsiedzi nam powiedzieli co się działo wcześniej na naszej działce.
Pobiegnę do ogrodu porobić trochę zdjęć, bo przestało padać, a potem na deser w odwiedziny do Ciebie się wproszę... :lol:
linki Lesi
aktualny
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Też z przyjemnością obejrzę co nowego w Twoim ogrodzie :lol: :lol: :lol:
Widzę, że nabierasz odrobinę dystansu do działań w ogrodzie? Każdy to przeżywa, nabierając doświadczeń uczysz się
pokory, tak ważnego dla ogrodnika doświadczenia...
Czekam na zdjęcia :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu,
czekamy gdzie fotki?
Pozdrowionka
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak wygląda taras z posadzoną winoroślą. Posadziłam tam gdzie mogłam, więc wygląda to trochę przypadkowo...Między słupami planuje rozciągnąć linkę i po niej prowadzić winorośl, na razie póki sadzonki są małe, będą się pięły po tyczkach. Muszę jeszcze uporządkować trawę wokół nowo posadzonych.
Obrazek
Nie udało się z powodu betonu posadzić jednej sadzonki winorośli i piennej róży... :cry:
Obrazek

Madame Hardy wreszcie znalazła swoje miejsce i czas najwyższy, bo pąki pękają..
Obrazek
Widok na różaną rabatę w tonacji biało-różowo-fioletowej. Posadziłam First Lady, Mary Rose (na razie same patyki...), The Fairy, White Rose i Lovely Fairy. Dopełnieniem mają być lawenda i gipsówka w kolorze białym i fioletowym.
Obrazek
Wyczekuje momentu kwitnienia...
Obrazek
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No no Joasiu rabatka przed tarasem super, a tej rózy na kiju nie dało sie tam posadzic ?
Pozdrowionka
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nigello - a co począć na siłę wyższą...

Zaczynają się szykować do kwitnienia lilie
Obrazek
Kiwi, które już wykopywałam...
Obrazek
Widok, który mnie rozczulił - wiśnia kwitła dosłownie 5 kwiatami i z tego zawiązał się słownie jeden owoc... :;230
Obrazek

Kwiat hosty - pomimo, że ostatnio są na tapecie, mnie się podobają - jestem na etapie cieszenia się z każdego kwiatka
Obrazek
linki Lesi
aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”