Witaj Elu w moim ogródku,facelię sieje wprost do gruntu,w maju, kwitła długo i dość obficie ,kwiatki długo się utrzymują ,w tym roku było gorąco a wiadomo taka temperatura nie jest sprzyjająca nawet kwiatom,co do lnicy sieję ją właśnie na obwódkach,wprost do gruntu,rozkwita od dołu do góry ładnie się rozkrzewia ,przyciąga dużo owadów a zwłaszcza trzmieli,jest to mieszanka kolorów dlatego ładnie się prezentuje przy ścieżkach,co do czasu mam go już trochę więcej bo wnuk od września poszedł już do przedszkola i już mniej jest do zrobienia słoikowych przetworów,zostały już tylko maliny i aronia i tu mam dylemat nalewka czy sok i chyba podzielę
pozdrawiam wszystkich i miłego dnia,ja zaraz pakuje Anie do wózka i jedziemy zbierać aronię póki jest jeszcze ładna pogoda bo jak sie zacznie słota to bedę uziemiona w domu.
A co do passiflory to trzymam ją zimą na zabudowanym balkonie a przez zimę podlewam tak aby nie przeschła bryła korzeniowa ,obcinam na krótko około 10 cm od ziemi wiosną zasilam a ona rośnie jak szalona

piękna róża kapuściana na powitanie
-- Cz 12 wrz 2013 18:18 --
-- Cz 12 wrz 2013 18:20 --

Kargulowy płot
-- Cz 12 wrz 2013 18:21 --

mój bocian nie odleciał