Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2
No Izo, masz wiele ciekawych roślin. Widzę, że też masz kolekcję liliowców. Zakochałam się w tych kwiatach. Mam w tej chwili cztery odmiany (już prawie zidentyfikowane). Jeżeli będziesz chciała, to mogę Ci przysłać trochę nasion maczka białego. Jutro może dam radę, to umieszczę listę nasion, których mam nadwyżkę. Jeżeli będziesz czegoś potrzebowała, to odezwij się.
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich miłych gości!Bardzo się cieszę,że zaglądacie do mnie. Dzięki za pochwały - dodają skrzydeł.
Aska-gdybym miała pewność,że przeżyje podróż podesłałabym Ci.
Halinko-Ty też pewnie nie jedną kupiłaś...
Elu-mam taką nadzieję. Jeszcze trochę i się przekonamy.Najważniejsze by dożyła dnia przeprowadzki.
Agness- jestem pewna,że te hiacynty zakwitną Ci. Masz świetną rękę do kwiatów.Pomalutku czytam oba Twoje wątki. Jak skończę to się odezwę u Ciebie.Muszę jednak przyznać,że już jestem zachwycona.
Dzięki Moniko. Ciekawa jestem jakie Ty zamówiłaś.
Jacku - Twoja kotka jest cudowna,ale obgryzanie kwiatków powinieneś "wybić jej z głowy".
Aniu- nie ma za co dziękować.Cieszę się,że mogłam Ci pomóc. A z tym odwiedzaniem...sama wiem jak to jest....
Jadziu - Ty jak zwykle z cudnym prezentem - rozpieszczasz mnie
Aga - miło,że "złamałaś post" i zajrzałaś. Cieszę się bardzo,że różyczka przypadła Ci do gustu - to jest pierwsza róża,którą kupiłam sama do ogrodu. Ma wielkie, ciemnoczerwone kwiaty jakby z aksamitu. Co Ty mówisz...przecież robisz świetne zdjęcia. A ta tulipanowa dedykacja jest najpiękniejszym prezentem jaki może dostać ogrodnik. Bardzo się cieszę,że dałaś się namówić.Zobaczysz będzie cudnie! Ja też się nie mogę doczekać wiosny!
Witaj Ewo w moich skromnych progach! Cieszę się,że zajrzałaś. Obie zaczynamy przygodę z liliowcami, więc możemy się wspierać. Czy masz na myśli maczki kalifornijskie? Jeśli tak to bardzo chętnie. Listę nadwyżek chętnie przejrzę.Polecam Ci również I część mojego wątku.
Coś mi się dzisiaj obiło o uszy,że mają być zmiany w fotosiku. A konkretnie opłaty. Co prawda korzystam z niego jak większość osób na Forum, ale konta tam nie zakładałam.Ponoć jest jakiś limit i mają znikać "stare" zdjęcia...Na razie niewiele z tego rozumiem. W wolnej chwili muszę się w to "wgryźć"
Na osłodę pokażę jak "szaleją" moje cebulowe w domu:
- tak było w poniedziałek czyli 4 dni po zakupie
- a tak dzisiaj tzn. już wczoraj ( o rany,ale późno ) po kolejnych 4 dniach. Fotka nie jest najlepsza - robiłam ją przez szybę będąc na balkonie.
Aska-gdybym miała pewność,że przeżyje podróż podesłałabym Ci.
Halinko-Ty też pewnie nie jedną kupiłaś...
Elu-mam taką nadzieję. Jeszcze trochę i się przekonamy.Najważniejsze by dożyła dnia przeprowadzki.
Agness- jestem pewna,że te hiacynty zakwitną Ci. Masz świetną rękę do kwiatów.Pomalutku czytam oba Twoje wątki. Jak skończę to się odezwę u Ciebie.Muszę jednak przyznać,że już jestem zachwycona.
Dzięki Moniko. Ciekawa jestem jakie Ty zamówiłaś.
Jacku - Twoja kotka jest cudowna,ale obgryzanie kwiatków powinieneś "wybić jej z głowy".
Aniu- nie ma za co dziękować.Cieszę się,że mogłam Ci pomóc. A z tym odwiedzaniem...sama wiem jak to jest....
Jadziu - Ty jak zwykle z cudnym prezentem - rozpieszczasz mnie

Aga - miło,że "złamałaś post" i zajrzałaś. Cieszę się bardzo,że różyczka przypadła Ci do gustu - to jest pierwsza róża,którą kupiłam sama do ogrodu. Ma wielkie, ciemnoczerwone kwiaty jakby z aksamitu. Co Ty mówisz...przecież robisz świetne zdjęcia. A ta tulipanowa dedykacja jest najpiękniejszym prezentem jaki może dostać ogrodnik. Bardzo się cieszę,że dałaś się namówić.Zobaczysz będzie cudnie! Ja też się nie mogę doczekać wiosny!
Witaj Ewo w moich skromnych progach! Cieszę się,że zajrzałaś. Obie zaczynamy przygodę z liliowcami, więc możemy się wspierać. Czy masz na myśli maczki kalifornijskie? Jeśli tak to bardzo chętnie. Listę nadwyżek chętnie przejrzę.Polecam Ci również I część mojego wątku.
Coś mi się dzisiaj obiło o uszy,że mają być zmiany w fotosiku. A konkretnie opłaty. Co prawda korzystam z niego jak większość osób na Forum, ale konta tam nie zakładałam.Ponoć jest jakiś limit i mają znikać "stare" zdjęcia...Na razie niewiele z tego rozumiem. W wolnej chwili muszę się w to "wgryźć"
Na osłodę pokażę jak "szaleją" moje cebulowe w domu:

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki wszystkim za odwiedziny!
A ładnie to tak obgadywać gospodynię za plecami?
Niestety muszę się przyznać do grzechu...Palę i to właśnie na balkonie,bo...sama nie lubię jak cuchnie petami w domu
Do rzucenia właśnie dojrzewam.
Witaj Taro! Mam nadzieję,że będziesz częstym gościem - zapraszam.
Giguś - dzięki za kwiatuszki!Piękną wiosnę masz u siebie!
Aguskac - szalejemy, bo mamy dość już zimy! Ten hiacynt w wazonie dalej siedzi w piwnicy, chyba muszę zajrzeć czy się ruszył.
Asiu - na pewno dotrą. A nie masz jakiegoś marketu gdzieś bliżej - tam zawsze szybko coś można trafić.
Aga- trudno się mówi - poszło w eter - choć to żadna tajemnica...
Magdo - wyrosłam już z chowania się
A ładnie to tak obgadywać gospodynię za plecami?

Niestety muszę się przyznać do grzechu...Palę i to właśnie na balkonie,bo...sama nie lubię jak cuchnie petami w domu

Witaj Taro! Mam nadzieję,że będziesz częstym gościem - zapraszam.
Giguś - dzięki za kwiatuszki!Piękną wiosnę masz u siebie!
Aguskac - szalejemy, bo mamy dość już zimy! Ten hiacynt w wazonie dalej siedzi w piwnicy, chyba muszę zajrzeć czy się ruszył.
Asiu - na pewno dotrą. A nie masz jakiegoś marketu gdzieś bliżej - tam zawsze szybko coś można trafić.
Aga- trudno się mówi - poszło w eter - choć to żadna tajemnica...
Magdo - wyrosłam już z chowania się

Iza...Jadzia1 pisze:To Izunia pali papierosy![]()
Iza żuć tego peta i wracaj natychmiast
Zmarzniesz na balkonie kochanie

Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę