Troszkę mnie u Ciebie Grażynko nie było, ale widzę, że masz nowości. Piękna Difenbachia, miałam też dać znać jak rozwinie mi się Hipek, i udało się, już kwitnie
Pytałaś o północny pokój... ja w dość ciemnym zakątku pokoju trzymam zielistkę (chociaż lubi sporo światła to tutaj też trzyma się nieźle), Aglonemę (świetnie znosi brak światła) oraz trzykrotkę, która rośnie jak szalona
Grażynko oba rodzaje difci są ukorzeniane w zeszłe lato, tak więc są młode. Ta z zieleńszymi listkami ma ok. 30 cm wysokości, a ta jaśniejsza ok. 40 cm (bez doniczki). Tą jaśniejszą będę musiała w tym roku odnowa ukorzenić, bo ostatnio straciła dolne listki i ma goły pieniek. nie wiem co jej się stało
Andziux007 ja z przyjemnością skorzystałam z twojej propozycji i już postawiłam paprotkę, begonię tygrysią i dracenę dermensis compacta a jak będzie im źle to je postraszę że wymienię je na nowszy model
Rodasik i tomfix jest mi bardzo miło że odwiedziliście mój wątek i że podobają wam się moje kwiaty
zabcia_paula za chwilę biegnę zobaczyć twojego hibka
Moniko trudno mi powiedzieć co mogło się stać Twojej difci wiem na pewno że łatwo się ukorzeniają, bo jedną szczepkę jesienią ukorzeniałam i dość szybko pojawiły się korzonki
Graszka pisze:Andziux007 ja z przyjemnością skorzystałam z twojej propozycji i już postawiłam paprotkę, begonię tygrysią i dracenę dermensis compacta a jak będzie im źle to je postraszę że wymienię je na nowszy model
Cieszę się .
Wiem jak rosną u znajomych... U Ciebie pewnie też będą pięknie rosły.
Zobaczcie co wczoraj dostałam od szwagierki ale nie znam nazwy tych dwóch roślin
Ten to u szfagierki ma z metr wysokości to jest jakiś kaktus( nie wiem jaki)
Moje pytanie jak go ukorzenić, czy wstawić do wody czy lepiej w ukorzeniacz i do ziemi
i druga roślinka też nie znam nazwy i jak będzie lepiej ją ukorzenić w wodzie czy w ziemi
Ta roślinka ma gładkie listki...
Grażynko nie jestem pewna ale to pierwsze zdjęci przedstawia euphorbia
A ta druga to aichrysona ja ją wsadziłam od razu do ziemi bez niczego i już ładne są duże listeczki.
Nowości piękne