Magdaleno
piękny ogród ,masz talent ,to widać ,kochasz kwiaty a one odwzajemniają tę miłość ,
pisałaś ,ze chcesz posadzić drzewa koło drogi ,pomyśl o jarząbach ,jestem wielką miłośniczką jarząbow i wszystkim je doradzam ,również lipy to wdzięczne drzewa,można je ciąć i to nawet bardzo mocno,jest bardzo duzo odmian lip,ale to tylko są moje sugestie ,każdy ma swoich ulubieńców i zachwala je innym.
Lucynkodziękuję że do mnie wpadłaś twoje propozycje bardzo mi się podobają
A jarząbem natchnęłaś mnie do innego pomysłu,gdzie go wsadzić...pomiędzy żywopłotem,będą ładnie z niego wystawać,zwłaszcza,że zostało mi idealne miejsce
Lipa to takie moje drzewo,które kojarzę z dzieciństwem
A co sądzisz o grabach?
Witaj Magdo znowu cię odwiedziłam i mam następne pytanie odnośnie liriope powiedz mi jak wysokie jest twoje liriope jak kwitnie bo ja kupiłam na allegro i jest bardzo niziutkie z 10 cm razem z kwiatkami, bo podobno jest i takie co dorasta 40cm wys twoje wygląda mi na wysokie a te moje to nadaje się chyba na skalniak.pozdrawiam Halina
Halinko witaj
Moje Liriope Muscari kupiłam również na allegro i teraz będzie to jego trzeci rok u mnie
Też był malutki na początku,ale juz w drugim roku wybujał i kwiaty były zdecydowanie dorodniejsze,ładniejsze i tak na oko miały może ok 30cm,ale nie mierzone....
W tym roku będę polować na białe Liriope...
Pozdrawiam
Witaj Magdo.
Dzięki za wizytę i miłe słowa.Podobają mi się róże pienne- ale tylko u kogoś.
Konieczność zabezpieczania na zimę w moim regionie skutecznie odstrasza.
Tym większe wyrazy uznania- masz przepiękne okazy.
Natomiast- wisteria, wisteria to roślina dla której mam przygotowane miejsce.
Dzięki za mimowolną sugestię- kupić trzeba z pąkami. Ciekawa jestem czy zakwitnie w tym roku-
pozwolisz, że zajrzę
Nigellodziękuję za miłe słowa i zapraszam ponownie.Sama też czekam z wielką niecierpliwością ,czy w tym roku moje Glicynie mnie zaskoczą
A co do róż piennych to jak do tej pory zimują u mnie dobrze i planuję zakup jeszcze czterech sztuk Fairy-są piękne i tworzą fantastyczne kaskady drobnych kwiatów,długo i obficie kwitnących. MariasenWitaj..Mnie sasanki dosłownie oczarowały.Mają w sobie coś niezwykłego,tajemniczego i niewinnego.Kwiaty z duszą