Róże w moim ogrodzie

Zablokowany
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Znów piękne róże... żółty to mój ulubiony kolor.
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Taro miło,że zajrzałaś aby zerknąć na moje róże.Możesz wracać często i na długo,zapraszam :D :D :D

Lidziu
też lubię żółty ,dlatego latem kupiłam sobie Fresję w takim super żółtym kolorku,mam nadzieję,że w tym roku ładnie zakwitnie :?: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko dzisiaj byłam w ogródku przejrzeć jak mają się moje jesienne zakupy róż po zimie . Myslę ,że jakoś przetrwały nawet się dobrze trzymają MR. Lincoln jeszcze dołączają do tych ,o których już pisałam . Reszta będzie taki duży ?,ale już niedlugo mam nadzieję
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu moje te osadzone późnym latem i jesienią wyglądają dobrze,myślę,że jakoś zniosły zimę i zakwitną wiosną :D ,najgorzej będzie gdy przyjdą wiosenne przymrozki,bo w tej chwili to moje róże smacznie śpią :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

też się wyłamałam z różu i kupiłam 3 szt.Artura Bella.Łącznie mam chyba tylko z 6 [?[ szt żółtych
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

pozdrawiam, jak widzisz czuje sie zaproszona i szybko wracam pozwolisz że tez dodam swoją opinie co do NN z 26.11.08., potwierdzam Isia ma rację to jest roża angielska odm.Charles Austin kol,morelowy, mam taka przepraszam, ze wklejam ale tylko dla ew.porownania,
Obrazek

Obrazek
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko bardzo się cieszę, że Twojr różyczki dobrze zniosły zimę, bez jakichś problemów, mam nadzieję, że pięknie zakwitną, a my to będziemy podziwiać na fotkach :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

_oleander_ to sporo masz żółtych róż,a Arthur Bell to cudo,jestem z niej na razie zadowolona :D

Taruś fajnie,że mnie odwiedzasz,możesz różyczki wklejać jak najbardziej ,porównywanie bardzo wskazane :D .

Czyli mogłabym uznać swoją NN za Charles Austin :?: ,fajnie by było,upewnię się tylko tam gdzie ją kupowałam ,może będą mieli takie same.Twoja super róża i podobna do mojej :D

Aguś mam nadzieję,że w tym roku nie zawiodą mnie moje królewny :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

żółta NN str.1 wydaje mi sie, że to róża wielokwiatowa odm.Gloria Dei/Peace/ kol,żółty wys.80-100 cm, mam taką ale zdjęcia to gorzej
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obejrzałam w necie te różę,o której piszesz,widziałam różnicę,moja nie ma obwódki różowej ,a Gloria Dei Peace ma .Płatki też ma okrągłe,a moja takie bardziej spiczaste .Może trafię kiedyś na identyczną :roll: ,dobrze by było na żywo taką zobaczyć i porównać :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p

Post »

Halinko czy róże rozmanażasz, czy kupujesz ? I czym je zasilac aby ładnie kwitły?
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Halinko - z przyjemnością tutaj pobyłam u Ciebie bo widoki różane są mi ostatnio z racji tego że ich trochę kupiłam i nadal kupuję - obecnie 3 szt w lodówce /tego jeszcze u mnie nie było / bardzo miłe.Widzę też,że eksperymentujesz z obróbką zdjęć ,to ostatnio też moje ulubione zimowe zajęcie.Udanych fotek !A wiosna i lato - to nas dopiero rozkręci.. ;:2
pozdrawiam.
Maria. :roll:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu ja jestem takim ogrodnikiem samoukiem :D ,zresztą od nie dawna się nim zajmuję,nigdy nie miałam swojego ogrodu,dopiero 4 rok jak zajmuję się roślinami,tu na forum nauczyłam się sporo i dowiedziałam się fachowych rzeczy o pielęgnacji kwiatów,do tej pory opiekowałam się nimi na zasadzie prób i błędów :roll: .Swoje róże kupowałam,bo nie wyobrażałam sobie ogrodu bez róż.W tamtym roku,już będąc na forum spróbowałam ukorzenić patyki róż ,1 udało się,ale nie wiem jak przeżyje zimę,wiosną zobaczymy czy z dobrym efektem,myślę,że będę próbować jeszcze takiego ukorzeniania,nic nie kosztuje,a nowe doświadczenia mogą być :D .W pierwszym roku nie zasilałam róż,w następnych nie za wiele,ale od czasu do czasu nawozem do róż,teraz mam zamiar zasilać gnojówką z pokrzyw i obornikiem,chciałabym zrezygnować z nawozów sztucznych, jak się da :roll:

Mario ja jeszcze róż w lodówce nie trzymałam :roll: :D
Zimą trochę czasu więcej ,więc pouczyłam się obróbki zdjęć,teraz już czasu będzie coraz mniej,no i dobrze,bo trzeba popracować fizycznie,dla lepszego samopoczucia tym bardziej,że efektami można cieszyć oczy,nie ma jak to widok pięknych kwiatów :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p

Post »

Właśnie też myślę o nawozach naturalnych. Muszę wiosna przygotować gnojówkę z pokrzyw, bęczkę już mam na oku :wink:
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agawa pisze:Właśnie też myślę o nawozach naturalnych. Muszę wiosna przygotować gnojówkę z pokrzyw, bęczkę już mam na oku :wink:
Chyba najlepiej będzie naturalnie je odżywić,pojemniki też mam,chociaż beczka byłaby lepsza,ale cóż na razie musi mi to wystarczyć co mam :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”