W.o... Psach 6cz. (2008.11 - 2009.03)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jejciu, Anabelka jest cudna, to spojrzenie...można się zakochać :lol:
Layla - Blondynka też piękna, a że bardziej "przy kości"... :lol: będzie jej cieplej zimą 8) poza tym, o ile się nie mylę, Layla jest starsza od Anabelki :?: więc na pewno Anabelle nabierze jeszcze "ciałka" :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne kruszynki.
To właśnie ich zaleta ,że takie malizny. ;:226
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

No dajcie spokój tej Layli, czy przy kości ? :lol: Piękna kształtna psina! Ja tam wolę takie do których przytulając się nie poobijam się :lol: Ale to dlatego, że ja sama taka jestem :P

A gdzie tam ratlerkowi do Anabelki :lol: Nie widziałam jeszcze takiego uroczego ratlerka (ups, naraziłam się ratlerkom :D hihi)
tok76 pisze:Ale jak to z suniami bywa chwila nieuwagi i... ;:86
Nie żyjemy w Ciemnogrodzie :lol:
Wybór jest spory... od środków maskujących zapach cieczki, przez środki antykoncepcyjne, zabiegi sterylizujące a nawet gdy już się stało to są środki wczesnoporonne lub sterylki aborcyjne.
Jednak, najlepszy jest mądry właściciel!
No chyba, że mowa o osobach które celowo dopuszczają suki w typie lub bez uprawnień z podobnymi psami w celach zarobkowych? Chwila nieuwagi (często celowej) i powstaje następna pseudohodowla.
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Od: 18 paź 2008, o 07:13
Kontakt:

Post »

Na temat pseudohodowli raczej nie będę się wypowiadać... A co do mądrego właściciela to myślę ,że Kinguś jest na tyle mądra. Chociaż ja pewnie będe chciała malutkie piesie... przynajmniej raz! Mama zakochała się w yorkach,gdy przyjeżdżamy na kawę to Molly już u mnie nie ma-mama porywa mi ją na kolana pod pretekstem,że mam spokojnie wypić kawkę i zjeść ciasteczko... Jak wiecie Molly załatwia się w kuwetce ale pojawił się jeden problem. Otóż od kilku dni gdy idzie za potrzebą inną niż siku to można powiedzieć ,że robi to w biegu,bo nie ma czasu. Wchodzi do pudełka,robi kupkę po czym szybko wybiega zostawiając kupkę nie w pudełku tylko gdzie"odleci". Dodam jeszcze ,że gdy idzie do pudełka to ma tam święty spokój i nikt jej nie przeszkadza.Przepraszam,że taki śmierdzący problem poruszam... Kurde z tego wszystkiego zapomniałam pochwalić Anabelle i Layli :oops: Obydwie są prześliczne, a mordka A. na jednym zdjęciu(wiadomo którym) jest po prostu rozbrajająca! Gdyby moja sunia taką minę walnęła to chyba wszystko miałaby wybaczone...
Pozdrawiam, Gosia
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tok76 pisze: Chociaż ja pewnie będe chciała malutkie piesie... przynajmniej raz!
I tak właśnie powstają pseudohodowle :lol:
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Kontakt:

Post »

Dorko,ale ja raczej nie będę sprzedawać... Wszystkie zostaną w rodzinie :lol:
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeśli psinka ma takie skłonności do chorób, to może lepiej mamie sprawić pieska z odpowiedniej hodowli, niż ryzykować jej zdrowiem?
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tok76 pisze:Dorko,ale ja raczej nie będę sprzedawać... Wszystkie zostaną w rodzinie :lol:
Sprzedawać, rozdawać - co za różnica? I tak będzie to zwykła pseudohodowla! Widać nic Cię nie nauczyły Twoje doświadczenia... smutne...
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

anoli pisze:Jeśli psinka ma takie skłonności do chorób, to może lepiej mamie sprawić pieska z odpowiedniej hodowli, niż ryzykować jej zdrowiem?
Popieram w 100%...szkoda suni i szczeniaków które mogłyby być słabe, chore itp...
Po co rozmnażać chore psy, czy te które nie mają papierów, skoro schroniska są pełne :?:
Mój Kenzo jest rodowodowy, jeździliśmy na wystawy, dostawał świetne oceny, medale itp, ma uprawnienia reproduktora, ale jak zrobiliśmy prześwietlenie stawów okazało się że ma dysplazję...w niewielkim stopniu ale jednak...i mimo kilku ofert od właścicieli suczek odmawialiśmy, dla dobra szczeniaków i rasy. Też bym chciała mieć jakiegoś potomka mojego kudłacza, ale nie mogłabym patrzeć jak cierpi bo np by odziedziczył chore stawy i to w gorszym stopniu niż Kenzo :roll: Kiedyś na pewno będzie u nas drugi pies, ale weźmiemy ze schroniska lub z naprawdę sprawdzonej hodowli, gdzie psy maja badania itp, by uniknąć przykrych niespodzianek (dodam że dużo zależy od uczciwości hodowców, DorkaWD miała ogromne szczęście, my trafiliśmy gorzej, te 7 lat temu byliśmy "nieobeznani" w temacie, hodowli goldenów nie bylo tak dużo, kupiliśmy zdawałoby się w najlepszej i najstarszej w Polsce, ale hodowcy nie robili psom badań :twisted: wtedy nie wiedzieliśmy jakie to ważne, niestety człowiek uczy się na błedach...)
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Zgadzam się dziewczyny z Wami, trzeba ograniczać rozród. Mi jedna kobitka proponowała żeby mój Rocky został ojcem szczeniaków jej suni, ja jej odpowiadam, że nie, bo ma padaczke, a ona na to, że to nic, ale jest taki śliczny - po prostu ręce i nogi mi opadły :?
A Layle ledwie przywiozłam do domu już miała propozycje matrymonialne, a na moją odpowiedź, że nie - wszyscy tłumaczyli mi, że sunia musi raz mieć dzieci i nie przetłumaczysz człowiekowi, że nie musi mieć dzieci :evil:
Tok nie masz pewności ile szczeniaków się urodzi i czy wszystkie dasz rade umieścić w rodzinie, choćby nad tym warto się zastanowić - a jak nie to co ? sprzedasz byle komu ? a jak wyląduje w schronisku ?
No i znów zgadzam się z dziewczynami - rozmnażać chorego psa ???

Pisałam Wam że Lulik kuleje - dziś miała przycięte pazurki, bo może są za długie, ale wet mówi, że może łękotka się jej wysuwa :( i że mamy obserwować.
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Ja napiszę tylko tyle, że w schroniskach nigdy nie widziałam yorków, ani shitsu...nawet jak się pojawiały w typie rasy to znikały w dziwnych(szybkich) okolicznościach.
Podpisuję się pod postami dziewczyn..
NIGDY nie należy rozmnażać chorego psa, psa bez rodowodu również.
A jak do kogoś to nie przemawia, proponuję :
www.dogomania.pl

I przejrzec sekcję -schroniska, do adopcji..itd.
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Kontakt:

Post »

Głównie to jestem za tym,by Molly miała małe ,bo tak słyszałam ,że sunia musi przynajmniej raz mieć małe. nie wiem czy to prawda czy też nie,większość osób tak mi mówi. Na razie do małych daleko. Być może w ogóle nie będzie ich miała,ale nie zakładam ,że Molly będzie chora do końca życia!!! Jeśli zdrowie jej pozwoli i weterynarz uzna ,że może mieć małe to pozwolę,ale jeślibym przez to miała stracić psa to chyba w bajki wierzycie ,że pozwoliłabym mieć małe!!! Już nie wiem kto napisał,że gdyby miała małe to byłyby z pseudohodowli czy coś w tym rodzaju. Jeśli coś przekręciłam to proszę się nie czepiać... Przykro mi ,ale nie każdy ma tyle pieniędzy żeby płacić grube pieniądze dlatego,żeby pies był z rodowodem. Nie należę do tych osób,a chęć posiadania yorka była tak duża ,że nie interesowało mnie czy pies ma rodowód czy też nie. Zaznaczam,że gdybym miała pieniędzy jak lodu to z lekką ręką wydałabym nawet 4 tysiące żeby tylko pochodził z legalnej hodowli. Co do prezentowania psiaka mamie to problem ten sam- nie stać mnie na to,a mama sobie nie kupi z tego samego zapewne powodu. Jeśli Molly miałaby małe i byłoby ich więcej to zostaną u mnie, a jednego mogę dać rodzicom. Mam nadzieję ,że rozwiałam wątpliwości.
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Gosiu, Kochanie...Przepraszam...
Ja wiem, doskonale wiem, o czym piszesz...
Ale widziałam tyle cierpiących zwierząt, samotnych, chorych..Porzuconych...Bo nie były piekne, reprezentacyjne, drogie.
Tego widoku nie mozna zapomnieć.
Na spokojnie zweryfikuj swoje informacje...
Na pewno postąpisz słusznie...
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

tok76 pisze:Głównie to jestem za tym,by Molly miała małe ,bo tak słyszałam ,że sunia musi przynajmniej raz mieć małe. nie wiem czy to prawda czy też nie,większość osób tak mi mówi.
Sunia nie musi mieć dzieci, a to że większość osób tak mówi, wcale nie znaczy, że mają racje.
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A no ja pisałam, że psy po Molly będą z pseudohodowli! Każda hodowla, nawet w celu obdarowania rodziny to pseudo! Nie ma co się oszukiwać, dopuszczając Molly do rozrodu będziesz podobna do osoby na którą tak niedawno narzekałaś i wszystkich chciałaś przed nią ostrzec ;-)
Czy pies musi być drogi? Sama zobacz http://www.dogomania.pl/forum/f67/yorki ... one-76186/ Może Twoja mama przygarnie któregoś z tych piesków.
Korzyść?
1. Nie sprowadzisz na świat następnych psów z pseudohodowli, które mają spore szanse szukać potem domu np. przez dogomanię.
2. Piesek zapewne będzie za darmo lub za grosze.
3. Uszczęśliwisz jakąś psią bidę.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”