Zapraszam do oglądania i komentowania ;-)
- Helen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zapraszam do oglądania i komentowania ;-)
Mariolu, jak pięlegnujesz''zamiocuklasz".Mam go rok, jedną odnogę stracił, tak jakby ugniła.Stoi w miejscu ,nic nie rośnie. 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zamiokulkas... hmmm ten ze zdjęcia padł mi jeszcze poprzedniej zimy- oczywiście to ja zawiniłam, bo za często podlewałam
a nocą temperatura gdzie stał kwiatek spadała wtedy do 10 stopni. I długo stał, stał, aż się przewrócił i okazało się, że korzenie ma zupełnie przegnite.
Kupiłam nowy okaz, a jakże- teraz stoi w przedpokoju- dość mało światła, podlewam bardzo rzadko- dołownie co 2-3 tygodnie, na pewno nie zginie z braku wody, bo ma zapas w tych swoich podziemnych bulwach, a przelanie niestety go wykańcza.
Ja tez mam wrazenie że rośnie powoli, ale to chyba tylko moje odczucie, bo jak ktos go widzi rzadko, to mówi, że jednak zaiwania...

Kupiłam nowy okaz, a jakże- teraz stoi w przedpokoju- dość mało światła, podlewam bardzo rzadko- dołownie co 2-3 tygodnie, na pewno nie zginie z braku wody, bo ma zapas w tych swoich podziemnych bulwach, a przelanie niestety go wykańcza.
Ja tez mam wrazenie że rośnie powoli, ale to chyba tylko moje odczucie, bo jak ktos go widzi rzadko, to mówi, że jednak zaiwania...
- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- agarow78
- 500p
- Od: 22 lip 2011, o 22:42
Witam serdecznie;)
rozgościłam się tutaj u Ciebie:) masz - miałaś (bo jak mówiłaś część porozdawałaś) przepiękne kwiaty ale ten mnie zauroczył na całego a chodzi o ...syngonium różowe
pozdrawiam
rozgościłam się tutaj u Ciebie:) masz - miałaś (bo jak mówiłaś część porozdawałaś) przepiękne kwiaty ale ten mnie zauroczył na całego a chodzi o ...syngonium różowe
pozdrawiam
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;

-
Witajcie Dziewczyny.
Syngonium różowe mam, ślicznie się rozrosło. Obiecuję fotkę, ale później, bo trochę z tym ambarasu.
Mój zamiokulkas tez rosnie i najbardziej zauważyłam to jak nie było mnie 2 tygodnie, wówczas zmiana spora...
I w końcu zaczęły regularnie kwitnąć u mnie skrzydłokwiaty, choć nie mogłam doczekać się na kwiaty ;)
U mnie z domowymi jest tak, ze jak dzieciaczek malutki to roślinki ograniczam, ale teraz najmłodsza córcia już całkiem spora, to znów zapełniam parapety. (Choć już bardziej z rozsadkiem).
Jednak o kwietniku 7-doniczkowcu myślę intensywnie
Syngonium różowe mam, ślicznie się rozrosło. Obiecuję fotkę, ale później, bo trochę z tym ambarasu.
Mój zamiokulkas tez rosnie i najbardziej zauważyłam to jak nie było mnie 2 tygodnie, wówczas zmiana spora...
I w końcu zaczęły regularnie kwitnąć u mnie skrzydłokwiaty, choć nie mogłam doczekać się na kwiaty ;)
U mnie z domowymi jest tak, ze jak dzieciaczek malutki to roślinki ograniczam, ale teraz najmłodsza córcia już całkiem spora, to znów zapełniam parapety. (Choć już bardziej z rozsadkiem).
Jednak o kwietniku 7-doniczkowcu myślę intensywnie

-
- 100p
- Od: 19 lut 2011, o 18:31
- Kontakt:
Przejrzałam cały watek.Przepiękna kolekcja.Tez czekam na aktualne fotki.Pozdrawiam 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45540" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepiękne rośliny. A syngonium jakie gęste 

- julita20
- Od: 29 lip 2010, o 16:42
syngonium bardzo ciekawa i ładna roślina
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Witam
Same piękne i zdrowe okazy u Ciebie
Zakochałam się w różowej strzałce i chyba zacznę zbierać na taki kwietnik
widzę, że coraz więcej osób go ma..
Mam też zroślichę, ale zieloną - może wymiana szczepek ?
Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

Same piękne i zdrowe okazy u Ciebie

Zakochałam się w różowej strzałce i chyba zacznę zbierać na taki kwietnik

Mam też zroślichę, ale zieloną - może wymiana szczepek ?
Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Witaj
Ślicznie tu u Ciebie i tak kolorowo
Widzę że masz dobrą rękę do kwiatków, gratuluję
Pozdrawiam

Ślicznie tu u Ciebie i tak kolorowo

Widzę że masz dobrą rękę do kwiatków, gratuluję

Pozdrawiam
Miłego dnia Anita
-
uff, widzę, ze kwiaty domowe bardziej mają wzięcie na tym forum niż ogrodowe. Bynajmniej w moich wątkach ;)
Zieloną zroślichę też mam, w sumie z rosliny matecznej to powstało już 3 dzieci...
Ale różowa bardziej mi się podoba.
Zieloną zroślichę też mam, w sumie z rosliny matecznej to powstało już 3 dzieci...
Ale różowa bardziej mi się podoba.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kwietnik super...ale gęsto na nim 

-
- 100p
- Od: 19 lut 2011, o 18:31
- Kontakt:

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45540" onclick="window.open(this.href);return false;