Moja kwitnąca radość - Aska cz.1
- Aska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Gieniu- ja jeszcze w pracy wychodzę za 20 minut i włączam czwarty bieg w nogomotorkach. Nie ma zmiłuj, dziś muszę posadzić.
deissy- po trochu podam, co na fotkach, ale teraz całości nie zdążę.
Przylaszczka pospolita Hepatica nobilis
w kąciku widać ciemiernik biały Helleborus niger ( chyba. Ciemiernik na pewno) i cebulicę syberyjską Scilla siberica. Poniżej jeden z zawilców wieńcowatych Anemone blanda, narcyzy 'Ice Follies' i tulipany T. tarda
Poniżej kolejnego kącika sasanka ogrodowa Pulsatilla x hybrida 'Rubra' , następnie serduszka okazała Dicentra spectabilis i tulipany - prawdopodobnie 'Little Beauty'
Druga partia:
floks szydlasty 'Candy Stripes' , konwalia majowa, narecznica 'Crispa Ciistata', pod gazonami pięciornik krzewiasty 'Pink Queen' i ismena Hymenocallis littoralis
Więcej chyba nie zdążę, lecę skończyć statystyki dzienne i uciekam sadzić!!!
deissy- po trochu podam, co na fotkach, ale teraz całości nie zdążę.
Przylaszczka pospolita Hepatica nobilis
w kąciku widać ciemiernik biały Helleborus niger ( chyba. Ciemiernik na pewno) i cebulicę syberyjską Scilla siberica. Poniżej jeden z zawilców wieńcowatych Anemone blanda, narcyzy 'Ice Follies' i tulipany T. tarda
Poniżej kolejnego kącika sasanka ogrodowa Pulsatilla x hybrida 'Rubra' , następnie serduszka okazała Dicentra spectabilis i tulipany - prawdopodobnie 'Little Beauty'
Druga partia:
floks szydlasty 'Candy Stripes' , konwalia majowa, narecznica 'Crispa Ciistata', pod gazonami pięciornik krzewiasty 'Pink Queen' i ismena Hymenocallis littoralis
Więcej chyba nie zdążę, lecę skończyć statystyki dzienne i uciekam sadzić!!!
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aśku, gratuluję wygranej w konkursie nawozowo-reklamowym !
Dopiero dziś, niechcący tam zabładziłam.
Powiedz, gdzie można znaleźć Twój tekst ???
Aż goreję z ciekawości :P
A tu, inne śmieszne perełki , z prac naukowych :
" Sformułowania
Bardzo często w pracach naukowych pojawiają się dziwne sformułowania. Oto jak należy je interpretować:
1.
"Od dawna wiadomo, że..." - nie chciało mi się szukać pracy źródłowej...
2.
"...można dostrzec wyraźną tendencję..." - ...trudno wyciągnąć sensowne wnioski...
3.
"...o wielkim znaczeniu teoretycznym i praktycznym" - ...mnie to interesuje.
4.
"Znalezienie ostatecznej odpowiedzi na te pytania nie było na razie możliwe" - eksperyment się nie udał, ale może uda się kiedyś opublikować wyniki.
5.
"Trzy spośród zestawów danych wybrano do szczegółowej analizy" - ...pozostałe się nie nadawały.
6.
"Przedstawione są typowe wyniki" - są to najlepsze wyniki
7.
"Najdokładniejsze wyniki otrzymał Maliniak" - Maliniak to mój asystent.
8.
"Uznaje się, że..." - ja uznaję, że...
9.
"Powszechnie uznaje się, że..." - paru facetów tak uważa...
10.
"Jest jasne, że wiele dalszej pracy należy włożyć, zanim pełna odpowiedź stanie się możliwa" - nic z tego nie rozumiem.
11.
"...poprawne z dokładnością do rzędu wielkości..." - ...źle...
12.
"Oczekuje się, że niniejszy artykuł pobudzi zainteresowania tą dziedziną" - ten artykuł jest marny, ale inne w tej dziedzinie są podobne.
13.
"Staranna analiza posiadanych wyników..." - trzy strony notatek zamazały się, gdy potrąciłem kufel z piwem...
14.
"...bardzo ważne pole odkrywczych badań" - ...bezużyteczny temat zasugerowany przez zwierzchników.
15
"Składam podziękowania mgr Nowakowi za pomoc w pracy doświadczalnej, a dr Kowalskiemu za cenne dyskusje" - Nowak odwalił czarną robotę, a Kowalski wyjaśnił mi, co znaczą wyniki"."
www.bzdura.pl
Dopiero dziś, niechcący tam zabładziłam.
Powiedz, gdzie można znaleźć Twój tekst ???
Aż goreję z ciekawości :P
A tu, inne śmieszne perełki , z prac naukowych :
" Sformułowania
Bardzo często w pracach naukowych pojawiają się dziwne sformułowania. Oto jak należy je interpretować:
1.
"Od dawna wiadomo, że..." - nie chciało mi się szukać pracy źródłowej...
2.
"...można dostrzec wyraźną tendencję..." - ...trudno wyciągnąć sensowne wnioski...
3.
"...o wielkim znaczeniu teoretycznym i praktycznym" - ...mnie to interesuje.
4.
"Znalezienie ostatecznej odpowiedzi na te pytania nie było na razie możliwe" - eksperyment się nie udał, ale może uda się kiedyś opublikować wyniki.
5.
"Trzy spośród zestawów danych wybrano do szczegółowej analizy" - ...pozostałe się nie nadawały.
6.
"Przedstawione są typowe wyniki" - są to najlepsze wyniki
7.
"Najdokładniejsze wyniki otrzymał Maliniak" - Maliniak to mój asystent.
8.
"Uznaje się, że..." - ja uznaję, że...
9.
"Powszechnie uznaje się, że..." - paru facetów tak uważa...
10.
"Jest jasne, że wiele dalszej pracy należy włożyć, zanim pełna odpowiedź stanie się możliwa" - nic z tego nie rozumiem.
11.
"...poprawne z dokładnością do rzędu wielkości..." - ...źle...
12.
"Oczekuje się, że niniejszy artykuł pobudzi zainteresowania tą dziedziną" - ten artykuł jest marny, ale inne w tej dziedzinie są podobne.
13.
"Staranna analiza posiadanych wyników..." - trzy strony notatek zamazały się, gdy potrąciłem kufel z piwem...
14.
"...bardzo ważne pole odkrywczych badań" - ...bezużyteczny temat zasugerowany przez zwierzchników.
15
"Składam podziękowania mgr Nowakowi za pomoc w pracy doświadczalnej, a dr Kowalskiemu za cenne dyskusje" - Nowak odwalił czarną robotę, a Kowalski wyjaśnił mi, co znaczą wyniki"."
www.bzdura.pl
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zlituj się i powiedz co to jest w Twoim ogródku??
to chyba floks, tak?
a to?

W innym wątku wyczytałam, że posadziłas Betula pendula 'Youngii'. A pokazałabyś zdjęcie? Teraz zaczepiam wszystkich którzy coś wspominają o brzozach, bo ślinię się na nie jak pies na kiełbasę, ale to dopiero wiosną posadzę...
Ściskam mocno, będę zaglądać

to chyba floks, tak?

a to?

W innym wątku wyczytałam, że posadziłas Betula pendula 'Youngii'. A pokazałabyś zdjęcie? Teraz zaczepiam wszystkich którzy coś wspominają o brzozach, bo ślinię się na nie jak pies na kiełbasę, ale to dopiero wiosną posadzę...
Ściskam mocno, będę zaglądać