Ogród w Oregon, USA
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzień dobry Marku. Śliczne ptaki do Was zaglądają. Wydaje mi się, że wdziałam ptaszka łudząco podobnego do naszego wróbla. Ciekawa jestem jaka pogoda jest teraz u Ciebie. U nas przedwczesne przedwiośnie, przynajmniej w Warszawie. Wolałabym, żeby teraz była zima, a za to, żeby w marcu przyszła prawdziwa wiosna. Obawiam się fali mrozu, który zetnie te wszystkie przedwcześnie rozkwitłe kwiatki, listki i pączki.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marku pierwszy raz jestem w Twoim ogrodzie i po prostu jestem oczarowana
zszokowana tak pięknymi różami .Zanim skończyłam oglądać Twój ogród to zanotowałam całą kartkę moich chciejstw.Pomidory brandywine posiadam , i w smaku podobne są do naszych malinówek Pozdrawiam Cię serdecznie i wiedz ,że często będe Twoim gościem czy tego chcesz czy nie ;:12

- Rodusik
- Od: 21 sty 2009, o 10:09
Witaj Marku
Jestem zachwycona twoim ogrodem. Przepiękne róże , pomidory - na pewno z zapachem słońca.
Oglądanie twoich zdjęć to raj dla oka.
Jestem zachwycona twoim ogrodem. Przepiękne róże , pomidory - na pewno z zapachem słońca.

Oglądanie twoich zdjęć to raj dla oka.
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Ogród Rodusika
Marku!piękne róże i na dodatek taki łagodny klimat.Ja zachęcona waszymi fotkami też zamówiłam 19 roz angielskich.Czeka mnie ciężka praca,bo ziemia licha u mnie
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
Witaj Marku. Miło mi, że odwiedziłeś mój maleńki ogródek. Ja Twój ogród podziwiam już od dawna, tylko dotąd robiłam to po cichu
Pokazujesz cudowne zdjęcia, masz przepiękne róże. Czy róża Polka i Lord Byron to ta sama róża?
A czy wiesz coś o szkockich różach (Scots or Scotch Roses)? Szczerze mówiąc ja dopiero niedawno odkryłam ten temat, szukając róży o nazwie Maria Stuart

A czy wiesz coś o szkockich różach (Scots or Scotch Roses)? Szczerze mówiąc ja dopiero niedawno odkryłam ten temat, szukając róży o nazwie Maria Stuart

- rose_marek
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 wrz 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nareście coś ruszyło się w ogrodzie, widać że wiosna idzie.
Geniu, Bogusio, klimat w Oregon jest zapewne łagodniejszy niż w Polsce, bo dzisiaj
zobaczyłem pierwsze wiosenne kwiaty.
Genia, odnośnie zdjęć z Peru to mam ich sporo. Nawet planowałem utworzyć osobny
wątek o Peru, ale brakuje mi czasu. Może za jakiś czas.
Ewa F, piszesz ze masz lichą ziemię, ale kwiatki w Twoim ogrodzie rosną wspaniale,
przede wszystkim liliowce. Zatem róże też będa rosły, bo róże nie mają dużo wymagań
co do ziemi, ale lubią wodę i nawóz, a to im można zawsze dostarczać.
Mario, tak, Polka i Lord Byron to ta sama róża wychodowana przez francuską firmę
Meilland w 1992. Na całym świecie nazywa się Polka, ale w niektórych krajach korony
Brytyskiej, w Anglii, w Szkocji, w Australi, używa się nazwy Lord Byron albo Twilight Glow.
Scots roses? Były one popularne w 19 wieku, postaram sie znalez więcej informacji o nich.
Lucyno, Elżbieto, Grażyno, ida74, Ala, Mariola, Ewa F,
dziękuję za odwiedzenie mojego ogrodu.
Ostatnie kwiaty kamelii zimowej już opadły:

a na trawniku pojawiły się pierwsze wiosenne kwiaty:

Prymulki też zaczynają kwitnąć przy ścianach domu

I Krokusy przebijają sie w sród róż okrywowych

Geniu, Bogusio, klimat w Oregon jest zapewne łagodniejszy niż w Polsce, bo dzisiaj
zobaczyłem pierwsze wiosenne kwiaty.
Genia, odnośnie zdjęć z Peru to mam ich sporo. Nawet planowałem utworzyć osobny
wątek o Peru, ale brakuje mi czasu. Może za jakiś czas.
Ewa F, piszesz ze masz lichą ziemię, ale kwiatki w Twoim ogrodzie rosną wspaniale,
przede wszystkim liliowce. Zatem róże też będa rosły, bo róże nie mają dużo wymagań
co do ziemi, ale lubią wodę i nawóz, a to im można zawsze dostarczać.
Mario, tak, Polka i Lord Byron to ta sama róża wychodowana przez francuską firmę
Meilland w 1992. Na całym świecie nazywa się Polka, ale w niektórych krajach korony
Brytyskiej, w Anglii, w Szkocji, w Australi, używa się nazwy Lord Byron albo Twilight Glow.
Scots roses? Były one popularne w 19 wieku, postaram sie znalez więcej informacji o nich.
Lucyno, Elżbieto, Grażyno, ida74, Ala, Mariola, Ewa F,
dziękuję za odwiedzenie mojego ogrodu.
Ostatnie kwiaty kamelii zimowej już opadły:

a na trawniku pojawiły się pierwsze wiosenne kwiaty:

Prymulki też zaczynają kwitnąć przy ścianach domu

I Krokusy przebijają sie w sród róż okrywowych

Pozdrawiam, Marek
rose_marek_malinki
rose_marek_malinki
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Marek masz czym się pochwalić...
Ogród z kwiatami i warzywami rewelacja, beż ogrodzenia współżyć ze zwierzętami i przyrodą nam w Polsce byłoby trudno.
Róże - kocham są cudowne - ta młoda i dojrzała staruszka, u schyłku kwitnienia mnie oczarowała.
Ja dzisiaj znalazłam już wiosnę u siebie....proszę:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/640 ... c75c5.html
Ogród z kwiatami i warzywami rewelacja, beż ogrodzenia współżyć ze zwierzętami i przyrodą nam w Polsce byłoby trudno.
Róże - kocham są cudowne - ta młoda i dojrzała staruszka, u schyłku kwitnienia mnie oczarowała.
Ja dzisiaj znalazłam już wiosnę u siebie....proszę:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/640 ... c75c5.html
Marku wspaniały ogród. Róż można ci pozazdrościć. Niedaleko gdzie mieszkam jest zagłębie różane. Jak się jedzie widać pola obsadzone różnymi,niestety pewnie znikną niedługo bo ceny za wyprodukowane sadzonki są marne. W ubiegłym roku płaciłam 1,5 zł za krzaczek. Nikomu pewnie nie będzie się opłacało sadzić za takie pieniądze. Może znasz nazwę róży, od góry ciemne bordo,spód kremowy prawie biały. Nie wiem jak się nazywa. Bardzo dawno mój tata zaszczepił rosła koło domu,niestety przemarzła. Pięknie pachniała,płatki w dotyku były jak aksamit. Chciała bym kupić ale nie wiem jak się nazywa. Masz tyle odmian może będziesz wiedział o jaką chodzi.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj , Marku !
Gratuluję osiągnięć w upraw warzyw i kwiatów !Wszystko jest bujne i dorodne.
Ciekawa jestem wiosny w Twoim pięknym różanym ogrodzie. Mam nadzieję ,że pokażesz nam wtedy więcej zdjęć swoich rododendronów( znalazłam tylko jedno
) , bo to moje ulubione krzewy. Z tego , co zaobserwowałam masz jako ogrodnik podwójne szczęście: mieszkasz w ciepłym klimacie o długim okresie wegetacji , a w Twoim ogrodzie - sądząc po rozmiarach pomidorów, dyni i okazałości róż właśnie- albo stosujesz dużo nawozów , albo masz bardzo żyzną glebę ( stawiam na to drugie).
Pozdrawiam wiosennie , E.
Gratuluję osiągnięć w upraw warzyw i kwiatów !Wszystko jest bujne i dorodne.
Ciekawa jestem wiosny w Twoim pięknym różanym ogrodzie. Mam nadzieję ,że pokażesz nam wtedy więcej zdjęć swoich rododendronów( znalazłam tylko jedno

Pozdrawiam wiosennie , E.