Ogród w Oregon, USA

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Witaj, pieknie u Cebie a i widac serduszka macie dobre. Pozdrawiam i zdrowka zycze :D
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry Marku. Śliczne ptaki do Was zaglądają. Wydaje mi się, że wdziałam ptaszka łudząco podobnego do naszego wróbla. Ciekawa jestem jaka pogoda jest teraz u Ciebie. U nas przedwczesne przedwiośnie, przynajmniej w Warszawie. Wolałabym, żeby teraz była zima, a za to, żeby w marcu przyszła prawdziwa wiosna. Obawiam się fali mrozu, który zetnie te wszystkie przedwcześnie rozkwitłe kwiatki, listki i pączki.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marku pierwszy raz jestem w Twoim ogrodzie i po prostu jestem oczarowana :shock: zszokowana tak pięknymi różami .Zanim skończyłam oglądać Twój ogród to zanotowałam całą kartkę moich chciejstw.Pomidory brandywine posiadam , i w smaku podobne są do naszych malinówek Pozdrawiam Cię serdecznie i wiedz ,że często będe Twoim gościem czy tego chcesz czy nie ;:12
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Marku a ja z niecierpliwością czekam aż zakwitną Twoje kwiaty w ogrodzie i zrobisz zdjęcia, jestem ciekawa czy Ty czy ja zaprezentuje pierwsze zdjęcie wiosennych kwiatów z tego roku.
Genia
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Piękne te róże, już wiem gdzie zajrzę jak będę jakieś kupować :) Miło się ogląda Twoje zdjęcia :) takie kolorowe, pełne radości, ciepła :) Pozdrawiam serdecznie

A te hibiskusy łamią mi serducho, takie niesamowite są... żeby tak u nas naturalnie rosły :D
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09

Post »

Witaj Marku
Jestem zachwycona twoim ogrodem. Przepiękne róże , pomidory - na pewno z zapachem słońca. :D
Oglądanie twoich zdjęć to raj dla oka.
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Marku właśnie byłam u KaRo i oglądałam tam jeszcze zdjęcia z Peru .Piękny kraj chociaż biedny .Może masz jeszcze jakieś zdjęcia to proszę wklej je
Genia
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Marku!piękne róże i na dodatek taki łagodny klimat.Ja zachęcona waszymi fotkami też zamówiłam 19 roz angielskich.Czeka mnie ciężka praca,bo ziemia licha u mnie
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Witaj Marku. Miło mi, że odwiedziłeś mój maleńki ogródek. Ja Twój ogród podziwiam już od dawna, tylko dotąd robiłam to po cichu :oops: Pokazujesz cudowne zdjęcia, masz przepiękne róże. Czy róża Polka i Lord Byron to ta sama róża?
A czy wiesz coś o szkockich różach (Scots or Scotch Roses)? Szczerze mówiąc ja dopiero niedawno odkryłam ten temat, szukając róży o nazwie Maria Stuart :)
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rose_marek
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 14 wrz 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nareście coś ruszyło się w ogrodzie, widać że wiosna idzie.

Geniu, Bogusio, klimat w Oregon jest zapewne łagodniejszy niż w Polsce, bo dzisiaj
zobaczyłem pierwsze wiosenne kwiaty.

Genia, odnośnie zdjęć z Peru to mam ich sporo. Nawet planowałem utworzyć osobny
wątek o Peru, ale brakuje mi czasu. Może za jakiś czas.

Ewa F, piszesz ze masz lichą ziemię, ale kwiatki w Twoim ogrodzie rosną wspaniale,
przede wszystkim liliowce. Zatem róże też będa rosły, bo róże nie mają dużo wymagań
co do ziemi, ale lubią wodę i nawóz, a to im można zawsze dostarczać.

Mario, tak, Polka i Lord Byron to ta sama róża wychodowana przez francuską firmę
Meilland w 1992. Na całym świecie nazywa się Polka, ale w niektórych krajach korony
Brytyskiej, w Anglii, w Szkocji, w Australi, używa się nazwy Lord Byron albo Twilight Glow.
Scots roses? Były one popularne w 19 wieku, postaram sie znalez więcej informacji o nich.

Lucyno, Elżbieto, Grażyno, ida74, Ala, Mariola, Ewa F,
dziękuję za odwiedzenie mojego ogrodu.

Ostatnie kwiaty kamelii zimowej już opadły:
Obrazek

a na trawniku pojawiły się pierwsze wiosenne kwiaty:
Obrazek

Obrazek

Prymulki też zaczynają kwitnąć przy ścianach domu
Obrazek

I Krokusy przebijają sie w sród róż okrywowych
Obrazek
    Pozdrawiam, Marek
    rose_marek_malinki
    Awatar użytkownika
    asiula
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold
    Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

ojej kiedy do nas przyjdzie wiosna???? jak na razie leży ze 30cm śniegu :?
    Awatar użytkownika
    Zyta
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold
    Od: 21 maja 2008, o 21:38
    Kontakt:

Post »

Marek masz czym się pochwalić...
    Ogród z kwiatami i warzywami rewelacja, beż ogrodzenia współżyć ze zwierzętami i przyrodą nam w Polsce byłoby trudno.
    Róże - kocham są cudowne - ta młoda i dojrzała staruszka, u schyłku kwitnienia mnie oczarowała.
    Ja dzisiaj znalazłam już wiosnę u siebie....proszę:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/640 ... c75c5.html
    Awatar użytkownika
    Comcia
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold
    Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Marku - ale się wczoraj obśmiałam gdy zobaczyłam na cudzym wątku twój post ze zdjęciami róż do cięcia a podpisany przez Adę.kj :;230

Ale już się wszystko naprawiło, zniknęły nam tylko jakieś 2-3 dni.
    Awatar użytkownika
    Anna11
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold
    Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Marku wspaniały ogród. Róż można ci pozazdrościć. Niedaleko gdzie mieszkam jest zagłębie różane. Jak się jedzie widać pola obsadzone różnymi,niestety pewnie znikną niedługo bo ceny za wyprodukowane sadzonki są marne. W ubiegłym roku płaciłam 1,5 zł za krzaczek. Nikomu pewnie nie będzie się opłacało sadzić za takie pieniądze. Może znasz nazwę róży, od góry ciemne bordo,spód kremowy prawie biały. Nie wiem jak się nazywa. Bardzo dawno mój tata zaszczepił rosła koło domu,niestety przemarzła. Pięknie pachniała,płatki w dotyku były jak aksamit. Chciała bym kupić ale nie wiem jak się nazywa. Masz tyle odmian może będziesz wiedział o jaką chodzi.

Pozdrawiam
    Awatar użytkownika
    Ewelina
    Przyjaciel Forum
    Przyjaciel Forum
    Od: 4 lut 2007, o 16:26
    Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
    Kontakt:

Post »

Witaj , Marku !
    Gratuluję osiągnięć w upraw warzyw i kwiatów !Wszystko jest bujne i dorodne.
    Ciekawa jestem wiosny w Twoim pięknym różanym ogrodzie. Mam nadzieję ,że pokażesz nam wtedy więcej zdjęć swoich rododendronów( znalazłam tylko jedno :() , bo to moje ulubione krzewy. Z tego , co zaobserwowałam masz jako ogrodnik podwójne szczęście: mieszkasz w ciepłym klimacie o długim okresie wegetacji , a w Twoim ogrodzie - sądząc po rozmiarach pomidorów, dyni i okazałości róż właśnie- albo stosujesz dużo nawozów , albo masz bardzo żyzną glebę ( stawiam na to drugie).
    Pozdrawiam wiosennie , E.
    * Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
    Wizytówkai inne moje wątki
    "Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
    ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”